کاشان نیوز: شنبه۲۴ آذرماه، سومین نشست خبری شهردار کاشان با حضور خبرنگاران برگزار شد. سعید ابریشمی راد در اولین نشست خبری خود که اسفندماه سال گذشته برگزار شد قول داد در انتهای هر فصل نشست خبری داشته باشد، اما با گذشت نه ماه از آن زمان، امسال دو نشست برگزار شده و یک نشست طبق وعده کمتر بوده است.
بیشتر زمان آخرین نشست پیرامون توضیح زیرگذر مدخل شهر گذشت. در بررسی نشستهای پیشین شهرداری به نظر میرسد تیم رسانهای ابریشمیراد زمان نشستها را بر اساس معضلات خاص و پروژههای وسیع تعیین میکند، تا با کمک خبرنگاران به توضیح و ارائه این مسائل بپردازند. شهردار نیز در آغاز جلسه از وقفه طولانی بین دومین و سومین نشست عذرخواهی کرد و این نیز نشانهای از عدم نظم در برگزاری نشستهای فصلی است. با این وجود دیدار با خبرنگاران و قرار گرفتن در مقام پاسخگویی یکی از جسارتهای این روزهای مسئولان در شهر کاشان است که کمتر کسی به آن توجه میکند و این اقدام شهردار، هرچند نامنظم، قابل تقدیر است.
به گفته سعید ابریشمی راد، حل مشکل ترافیکی مدخل شهر از ده سال پیش در شهرداری و شورای ترافیک شهرستان در دست بررسی بوده و پیشنهادات زیادی تا امروز انجام شده بود. ابریشمی راد در آغاز توضیحی در باب معضلات ترافیکی شهر کاشان ارائه کرد و گفت شهر کاشان تا بیست سال آینده در زیرگروه شهرهای «ج» قرار میگیرد که سیستم حمل و نقل عمومی مطلوب آن اتوبوس است.
چرا در تیرماه ۹۶ که کارگران شهرداری هنوز حقوق اردیبهشت خود را نگرفته بودند، فریاد دادخواهی سر نمیدادند؟ چرا کارمندان اتوبوسرانی که در خرداد ۹۶ هنوز حقوق اسفند ۹۵ را نگرفته بودند، رنجنامه نمینوشتند؟ چرا این مسائل امروز مطرح میشود؟
شهردار کاشان در ادامه توضیح داد: « سال گذشته برای محور امیرکبیر که یکی از شریانهای اصلی ترافیکی شهر است تراموا را پیشنهاد دادیم که پس از مطالعات و برآورد هزینه مبلغی حدود ۴۵۰ میلیارد تومان هزینه برقراری تراموا میشد که این قیمت برای پارسال و قبل از گرانی دلار است. پس این سیستم نه برای شهرداری نه پیمانکار، صرفه اقتصادی نداشت. به همین دلیل باید شبکه معابر شهری را برای اتوبوس مطلوب کنیم. در نظام شبکهبندی معابر شهری چند محور داریم که محورهای شریانی مهمترین محورها هستند. این محورها نباید به وسیله گره ترافیکی مسدود شوند. محور قطب راوندی یکی از محورهای درجه یک شریانی کاشان است که در طول یک کیلومتر از تقاطع معمار، مدخل شهر و میدان منتظری سه گره ترافیکی دارد. طبق استاندارد محور شریانی نباید وارد گره شود و در اسناد بالادستی برای این محور تقاطع سه سطحی دیده شده است. از سال ۸۸ شهرداری مطالعاتی برای این محور آغاز میکند. مطالعات اول که شرکت مشاور شمع ارائه کرده، یک کریدور زیرگذر(تونل) پیشبینی شد که ابعاد گسترده و هزینه بالایی داشته، پس این طرح اجرا نمیشود. در سال ۹۲ شرکت مشاور هگزا طرح روگذر در تقاطع معمار را میدهد که نیاز به ۱۳ هزار متر آزادسازی داشته و عملا نمیتواند اجرایی شود. پس از آن شرکت مشاور آریانا تقاطع غیر همسطحی در میدان منتظری طراحی میکند که آن هم نیازمند آزادسازی و هزینه بالایی بود و اجرایی نشد. ما تصمیم گرفتیم طرح جامع ترافیک شهری را داشته باشیم که با استفاده از آن مطالعات ضرورت پروژه در محور قطب راوندی را هم بسنجیم. در این طرح ۵۰ هزار فرم نظرسنجی و مطالعات مبدا و مقصد شهروندان انجام شد. شرکت مشاور مترا این طرح را انجام داد که با توجیه فنی و اقتصادی که داشتند، گفتند اولویت با محور شریانی قطب راوندی است. این شرکت مطالعات هزینه – فایده داشت و ثابت کردند که هزینه این طرح در عرض دو سال با کاهش زمان سفر شهروندان و کاهش آلایندهها به شهر باز میگردند.»
من در مصاحبهای گفتم فرودگاه تعطیل نیست، پرواز ندارد. از این جمله برداشتهای متفاوتی شد. وظیفه شهرداری فرودگاهداری نیست
شهردار کاشان در توضیح این پروزه گفت:« زیرگذر روبازی طراحی شده که با دو کنار گذر در اطراف، در دو فاز ظرف مدت دو سال به بهرهبرداری میرسد و از ۲۰۰ متر قبل از تقاطع معمار آغاز و ۲۰۰ متر بعد از میدان منتظری پایان مییابد.»
سپس طرحهای مطالعاتی و نقشههای پروژه در اسلایدهایی برای خبرنگاران به نمایش درآمد تا تجسم آن سادهتر شود. ابریشمی راد برآورد اولیه که در بهمن ۹۶ برای پروژه انجام شده بود را ۳۶٫۵ میلیارد تومان عنوان کرد که با توجه به افزایش قیمت دلار، این برآورد در حال حاضر به حدود ۷۵٫۵ میلیارد میرسد. البته این هزینه با پیمانکار در قالب ۷۰ درصد زمین و تراکم و ۳۰ درصد نقدی توافق شده که از این میان ۱۰ درصد نیز به عنوان حسن انجام کار تا چند سال پس از اتمام پروژه نزد کارفرما میماند که با این حساب هزینه چندانی به شهرداری تحمیل نخواهد کرد. این پروژه در دو سال اجرا، حدودا ماهی ۷۰۰ /۸۰۰ میلیون هزینه برای شهرداری دارد که با وجود هزینه جاری ماهانه ده میلیاردی شهرداری، مبلغ قابل توجهی نیست که از پس آن برنیاییم.
شهردار کاشان در پاسخ به خبرنگاری که گفت شما جسارت داشتهاید که این پروژه را آغاز میکنید، گفت:« جسارتی نیست و اعتماد من به خدا و مردم است که این پروژه به خوبی انجام شود و حق مردم کاشان است اگر هم پارسال انجام میشد؛ هزینه کمتری داشت همینطور اگر امسال شروع شود، به نسبت سال آینده هزینه کمتر است و تمام کسانی که در کند کردن مسیر پروژه قدم بردارند، باید به مردم پاسخگو باشند. این پروژه مدتی مردم را به زحمت خواهد انداخت که پیشاپیش از شهروندان عذرخواهی کرده و مردم را به صبوری دعوت میکنیم تا بتوانیم خدمت رسانی بهتری داشته باشیم.»
هرچند سوال خبرنگاران درباره پیمانکار پروژه بیجواب ماند، شهردار در پاسخ خبرنگاری که پرسید آیا قرارگاه خاتم الانبیا پیمانکار پروژه است گفت:« بر اساس قانون بهترین مجری را انتخاب میکنیم و تمام مسیرها را دنبال می کنیم تا بهترین تصمیم گرفته شود و قرارگاه خاتم هم در بین گزینههایی است که بررسی میشوند.»
سوال دیگر خبرنگاران از شبهاتی بود که این روزها در فضای مجازی توسط مخالفان شهردار دنبال میشود که آیا کمربندی کاشان مهمتری است یا پروژه زیرگذر مدخل و این پروژه در خدمت ماشینهای سنگین و عبوری خواهد بود که میتوانند از کمربندی عبور کنند.
ابریشمی راد که در تمام جلسه سعی در حفظ خونسردی داشت با جدیت افزود:« کمربندی شهر کاشان بسیار ضروری است اما منافاتی با این پروژه ندارد و شهرداری بیش از نه میلیارد تومان در کمربندی هزینه کرده و بیشترین پیگیری را برای تامین بودجه آن من داشتم و از نامه به سازمان برنامه بودجه تا نامه به استان دریغ نکردم. اما این حرف که ماشینهای عبوری از این پروژه اشتفاده خواهند کرد درست نیست. بر اساس مطالعات طرح جامع ترافیک، تنها ۱۷ درصد ترافیک مدخل متعلق به ماشینهای عبوری است و باقی آن رفت و آمد شهروندان است. در کمربندی ما رفت و آمد شهروندان را نداریم، پس ضرورت این پروژه برای شهروندان مشخص است.»
بر اساس قانون بهترین مجری را انتخاب میکنیم و تمام مسیرها را دنبال می کنیم تا بهترین تصمیم گرفته شود و قرارگاه خاتم هم در بین گزینههایی است که بررسی میشوند
در بخش دیگری از نشست شهردار به شبهاتی که درباره فرودگاه وجود دارد پاسخ داد که در نهایت تکلیف فرودگاه چه خواهد شد؟ ابریشمی راد با انتقاد از برداشت خبرنگاران از جملهای که در مصاحبه پیشین او با کاشان نیوز مطرح شده بود، گفت:« من در مصاحبهای گفتم فرودگاه تعطیل نیست، پرواز ندارد. از این جمله برداشتهای متفاوتی شد. وظیفه شهرداری فرودگاهداری نیست و این را نماینده شهرستان هم عنوان کردند. پرواز و برقراری پرواز ارتباطی با تعطیلی و باز بودن فرودگاه ندارد. برقراری پرواز کار آژانس مسافرتی است. در فرودگاه کاشان پرواز غیرنظامی و مسافری برقرار نیست ولی فعالیت فرودگاه برقرار است. مردم هم انتظار ندارند شهرداری وارد بیزنس مسافری شود و پرواز چارتر کند. وقتی آخرین پرواز ما با ۱۰ و ۱۵ مسافر به کیش انجام شد و بلیط رفت و برگشت مشهد ۸۰۰ هزار تومان میشد، مردم بلیط نخریدند، پس پرواز برقرار نشد.»
سوال دیگر خبرنگاران تعداد کارمندان شهرداری در فرودگاه بود که با اینکه پروازی برقرار نیست، حقوق دریافت میکنند و ابریشمی راد پاسخ داد::« ۲۱ نفر کارمند شهرداری در فرودگاه مشغول به کار هستند. اصلیترین سیاست ما این است که شهر ما فرودگاه داشته باشد و کار باید دست کاردان باشد. پس فرودگاه باید مثل فرودگاه سمنان تحت پوشش سازمان هواپیمایی شود. ما در یک سال اخیر نیز تلاش کردیم مجوز مرز هوایی را بگیریم و بعد از جلسه با کمیته مرز هوایی، امیدواریم این مجوزها صادر شود. ما تا جایی که نا امید نشویم به تلاش برای بقا ادامه میدهیم تا فرودگاه به سازمان هواپیمایی واگذار شود.»
شهردار کاشان پس از سوال خبرنگار کاشان نیوز درباره احداث باغ بوتانیک در باغ گیاهشناسی که هزینه بالایی دارد و نیازمند تخصص است، توضیح داد:« شهرداری در دوره قبل میخواسته باغ بوتانیک بسازد ولی من به صلاح نمیدانم که باغ بوتانیک جدیدی داشته باشیم و با باغ گیاهشناسی موازی کاری کنیم.»
سوال دیگر خبرنگار کاشان نیوز درباره اصلاح آبخوانهای کاشان و احداث آبخوان مسکن مهر بود که به خاطر قرارگیری در حریم تپه تاریخی، به وسیله میراث فرهنگی متوقف شده بود. شهردار کاشان از اعتبار ۲ میلیاردی که برای اصلاح آبخوانهای اتوبان در نظر گرفته شده گفت که اگر راه و شهرسازی نیز آزادسازیهای لازم را انجام دهد، ظرف دو سه ماه آینده نگرانی بابت آن برطرف میشود. اما درباره مسکن مهر هنوز کاری صورت نگرفته و نگرانی وجود دارد.
ابریشمی راد در سوال دیگری درباره اصلاح نورپردازی و آلودگی نوری در کاشان گفت:« طرح جامع نور و ارتقا نورپردازی در سازمان زیباسازی زیر نظر متخصصین انجام میشود ولی همیشه به آن نقد وارد است و از متخصصان میخواهیم پیشنهادات و انتقادات خود را با زیباسازی درمیان بگذارند.»
ابریشمی راد یکی از معضلات دیگر شهرداری در این دوره را انتقاد به معوقات حقوق پرسنل دانست که همیشه در شهرداری کاشان وجود داشته است. به گفته شهردار کاشان چرا در تیرماه ۹۶ که کارگران شهرداری هنوز حقوق اردیبهشت خود را نگرفته بودند، فریاد دادخواهی سر نمیدادند؟ چرا کارمندان اتوبوسرانی که در خرداد ۹۶ هنوز حقوق اسفند ۹۵ را نگرفته بودند، رنجنامه نمینوشتند؟ چرا این مسائل امروز مطرح میشود؟ در ادامه ابریشمی راد وعده داد در ماههای پایانی که به روال هرسال وضعیت مالی شهرداری بهتر میشود، دو یا سه معوقه را جبران خواهیم کرد و از مردم شریف کاشان هم میخواهیم که بدهکاری خود از عوارض را پرداخت کنند. این بدهکاری شهروندان کاشانی که شامل عوارض نوسازی، کسب و پیشه و خودرو میشود حدود ۱۰۰ میلیارد تومان بوده و معوقه حقوق کارمندان شهرداری تنها ۲۴ میلیارد تومان است. اگر مردم کاشان بدهی خود را به شهرداری بپردازند، خانواده شهرداری نیز زودتر به معوقات حقوق خود دست خواهند یافت.
دیدگاه شما