کاشان نیوز-حمیدرضا سهراب زاده: جناب آقای معین صنعتگر. از اینکه پس از سالها دوری از کاشان و تحصیل در رشته تئاتر در تهران به یاد کاشان و تئاتر کاشان افتادهاید خیلی خوب است. با بخشی گفتههای شما که برمیگردد به کمبود فضاها و امکانات آموزشی در کاشان موافقم ولی از شما دوست و همکار گرامی تعجب میکنم که از آمارهایی سخن میگویید که نمیدانم از کجا و چگونه بهدستآمده است.
زمانی تعزیه و تئاتر آئینی در کاشان رواج و رونق خاص خود را داشته است، شمارا ارجاع میدهم به خواندن کتاب «سی سال تئاتر کاشان» که فقط تا سال ۱۳۸۱ است و توسط همنسلهای شما از فعالیتهای تئاتر مدرنی که شما از آن دم میزنید تهیه و تنظیمشده است. ببینید که آیا مطالب آن با آمار که شما میدهید همخوانی دارد.
شاید چند سالی را تئاتر به خاطر شرایط بد اجتماعی و اقتصادی (عدم بودجه تئاتری) بیشتر جشنوارهای دیدهایم. این بدان معنا نیست که همواره و از بدو پیدایش تئاتر اینگونه بوده است. همان کسانی را که شما از رفتگان به تهران نامبردهاید از دل همین اجراهای مدرن و زیبا پرورشیافتهاند. به قولی دانشگاهی هنر شدهاند ولی همانجا ماندگار شده و برای هنر شهر خود ارزش قائل نیستند. (البته بهجز چند نفر اندک همچون عباس جمالی، خیام وقار و مهدی صفاری) دوست عزیز، دست از دور بر آتش داشتن و کنار گود ایستادن همیشه انسانها را برمیانگیزد که هر از چند گاهی مطالبی غیرواقع ارائه دهند.
صرفاً جهت اطلاع شما و خوانندگان محترم میگویم که در سال گذشته حداقل صد شب شاهد اجرای عموم تئاتر با همان اصول و خواص ذکرشده شما برای تئاتر مدرن بودیم و باز در همین سال ۱۳۹۵ شاهد تمرین و اجرای حداقل ۱۰ نمایش در کاشان خواهیم بود.
و نکته آخرف دوست و عزیز همکار، خود شما در این چند سالی که به تحصیل هنر تئاتر پرداختید چه تلاشی برای رشد و ارتقاء تئاتر کاشان کردهاید چند نفر را برای نسل آینده پرورش دادهاید؟
تمام این نکاتی را که در مقاله خود بهعنوان عدم تلاش تئاتریهای کاشان مطرح کردید کی و کجا خود رعایت کردهاید؟ من قصدم مقابله با حضرتعالی نیست. حرف و سخنم این است که بجای نوشتن این مقاله و تار و مار کردن تئاتر و همکاران، خود شما گامی در این خصوص بردارید. در شهری که تئاتر را با چنگ و دندان حفظ میشود این سخنان جز لطمه و هجمه به تئاتر ثمر دیگری ندارد.
ما ز یاران چشم یاری داشتیم خود غلط بود آنچه ما پنداشتیم.
تیتز از کاشان نیوز
دیدگاه شما