کاشان نیوز: مراسم تجلیل از یاوران کتاب و فعالان حوزه نشر کاشان با همکاری اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی کاشان، معاونت فرهنگی دانشگاه کاشان و خانه کتاب کاشان(ساربوک) در روزجمعه ۲۹ آبان در فروشگاه کتاب ساربوک برگزار گردید.
مصطفی جوادی، رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی کاشان با اشاره به برنامه های اجرا شده در هفته کتاب کاشان شامل رونمایی کتاب، افتتاح کتابخانه ضرابی، تعویض و اهدای کتاب و تجلیل از یاوران کتاب گفت: «سرانه مطالعه در کشور واقعا وحشتناک و زیر ۵ دقیقه است که یک دلیل آن فضای مجازی است. در حالی که کشورهایی که خود سازنده فضای مجازی هستند سرانه کتاب آنها ۴ ساعت و نیم است.»
وی با اشاره به نذر کتاب توسط دو هیات در سال جاری ابراز امیدواری کرد که در ماه محرم سال آینده با همفکری و همکاری مدیر سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری که رییس شورای هیئات مذهبی هم هستند با کاسته شدن از بحث های جنبی، بحث نذر کتاب عمومی تر گردد.
جوادی با اشاره به لزوم همکاری همه نهادها و سازمانها با یکدیگر به منظور ترویج کتابخوانی در کاشان و به سامان رسیدن بحث انتخاب کاشان به عنوان پایتخت کتاب ایران در سال آینده گفت: «برخی دستگاهها در این بحث خوب همکاری کردند، اما برخی در حد یک لطیفه با این مساله برخورد کردند که باعث تاسف است. اگر این اتفاق بیفتد همه زنجیره وار بالا میروند. اکنون نیز رشته های زنجیر باید به هم وصل شوند.»
در ادامه مراسم محسن حجازیان، مشاور فرماندار نیز ضمن ابراز خوشحالی از برگزاری این مراسم، با اشاره به مثبت نبودن دورنمای هویت فرهنگی کاشان در آینده با توجه به نبودن طراحی اندیشه و رصد سی یا صدسال آینده گفت: «اگر بخواهیم اتفاقی در حوزه فرهنگ بیفتد باید دورنمایی از آینده داشته باشیم. تصور شخصی من بر این است بعید میدانم بعداز گذشت یک دهه دیگر بتوانیم حتی خبری از این هویت فرهنگی داشته باشیم.»
حسین ستار معاون فرهنگی اجتماعی دانشگاه کاشان نیز گفت: «خواجه نصیرالدین توسی وقتی از خواندن کتابی احساس بهجتی میکرد به پشت بام می رفت و می گفت این ابنا الملوک. این نشان میدهد که آنها حاضر نبودند این مساله را با هیچ چیز در دنیا عوض کنند. نقل است که در این شهر گاه افراد که مریض میشدند نذر می کردند اگر شفا پیدا کنند کتاب بنویسند. در لب لباب ملا شریف کاشانی نوشته شده که ملافتح الله در هنگام مریضی سخت خود چنین نذری کرد که اگر به دنیا برگردد کتاب تفسیری بنویسد که این اتفاق افتاد و نام آن کتاب منهج الصادقین شد که از بهترین نمونه کتابهای تفسیری صفویه است.»
وی با اشاره به اینکه ما پاسدار خوبی برای این گذشته نبوده ایم، نبودن کتابخانه خوب در شهر و کم بودن کتابفروشیها را از معضلات فرهنگی امروز دانست و اعلام اخیر شهردار مبنی بر ساختن کتابخانه عمومی مرکزی شهر را خبر خوشحال کننده ای توصیف کرد.
ستار همچنین پیشنهاد کرد که علاوه بر نذر کتاب، نذر خواندن کتاب را در فرهنگ خودمان بیشتر داشته باشیم.
سرافرازی، استاد، شاعر و فرهیخته کاشانی در ادامه در سخنانی پرشور گفت: «من همه جا و در همه کلاسها بچه ها را به مطالعه برای بالابردن آگاهی و فرهنگ توصیه کردم. آنچه گرفتاری و بدبختی در دنیا وجود دارد به خاطر فقر فرهنگی است که زبان همدیگر را نمی فهمند که به یکدیگر آزار می رسانند. باید کتابخانه های کاشان زیاد شود. بیش از این کتابخانه و کتابخوان باید داشته باشیم.»
سرگرد سنگانه معاونت اجتماعی نیروی انتظامی نیز در ادامه به ارائه سخنانی پرداخت و گفت: «متهمان بازداشتی ازما کتاب های غالبا مذهبی و حقوقی میخواهند. کاش آنها و همه مردم قبل از گرفتاری و نیاز کتاب بخوانند.» سنگانه از خانه کتاب و اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی خواست که با سنجش نیازمندیهای بازداشتگاه، کتابهای مورد نیاز آن را تامین نماید.در ادامه رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی و ساربوک برای تامین نیازهای زندان به نیروی انتظامی قول مساعدت دادند.
عباس زراعت، رییس دانشگاه کاشان نیز که در میانه مراسم به جمع اضافه گردید، ضمن تبریک ویژه به خاطر گردهمایی چنین جمعی برای کتاب، از حضور دانشگاه در دل جامعه ابراز خرسندی کرد و بر لزوم تاثیر و تاثر دانشگاه و جامعه تاکید کرد. وی در نظرگفتن کارتهای اعتباری خرید کتاب برای اساتید دانشگاه و حوزه، دانشجویان و دانش آموزان، اعطای مزایا و بیمه و جایگاه خاص به ناشران و نویسندگان، درجه بندی کتابها و دادن امتیاز به کتابهای خوب را ازجمله اقدامات موثر در حوزه نشر و نویسندگی و کتابخوانی دانست.
در ادامه از جمعی از اعضای طلایی خانه کتاب کاشان تقدیر به عمل آمد که ملیکا مرشدی، عضو طلایی ۱۲ ساله با تشویق ویژه جمع روبرو شد.
همچنین معلمان تلاشگر در عرصه کتابخوانی زهرا رسول زاده، مونا کوچیان، هادی مازوساز، مسئول انتشارات مرسل آقای پورمدنی، کتابفروشی بهشت و آقای قربانعلی زاده، شعبانی تبار مسئول امور نشر اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی کاشان، حلواچی نشلجی، اصغر شاطری، به دلیل اقدامات خوب فرهنگی و تلاش برای نذر کتاب در هیئات، احمد صنعتگر رییس هیات حضرت ابالفضل به دلیل نذر کتاب و جمعی دیگر از یاوران کتاب کاشان نیز قدردانی شدند.
تقدیر از یک تاکسی ران و آژانسی به نام بهروز پورلطفی و مرتضی غلامعلی زاده که از فضای خود برای انتقال آگاهی و ترویج خواندن استفاده کرده اند بخش دیگری از این برنامه بود.
از نکات دیگر مراسم همراهی تقدیر از آقای ابوالفضل اکبری مدیر مجموعه خانه کتاب(ساربوک) با تشویق ویژه و ممتد حضار بود.
عکسها از شعبه مجازی ساربوک
خیلی خیلی خوب برنامه ای بوده است اما کاش کمی وسیع تر چشم می چرخاندیم و می دیدیم اهالی کاشان در خانه کاج چه کتابخانه ای را بر پا کرده اند نمی دانم چرا و چه سیاست بازی ها است که نمی گذارد به سراغ آنها بروید من که هر روز عصر را در این خانه ی زیبا و سنتی و اتاق مطالعه ی خوبش می گذرانم کتاب می خوانم و کیف می کنم امید دارم منتشر بشود و جوابی هم از یشنویم