کاشان نیوز – سعید غلامیان: شهر کاشان که با اصرار، عده ای دارالمومنیناش میخوانند و هم آنها که امروز بر سرخوان بی حساب نعمتهایش آقایی میکنند نسبت به تخریب دفتر ارباب تفضلی یا حاجی ارباب – القابی که مردم کاشان با آنها حسن تفضلی را یاد میکنند- هیچ واکنشی نشان ندادهاند.
شهر کاشان خود بخود و با شعار و رجز خوانی آدمهایی که جز خود همه را بی کفایت میدانند بوجود نیامده.
کاشان با صنعت، با هنر و با کفایت مردانی چون حسن تفضلی رونق گرفته، آباد شده و در پناه جلال و آوازه بزرگ مردمانی برکشیده است.
کارخانههای نساجی و فرش که امروزه عده زیادی برای منافع شخصی راه اندازی کرده و درآمدش را در حساب بانکی شخصی و سفر و خانه و ویلا ذخیره و هزینه میکند در زمانی نه چندان دور تحت عنوان کارخانجات ریسندگی و بافندگی بدست ارباب تفضلی برای منافع مردم کاشان و ملت ایران بنیاد نهاده شد.
کارخانههایی که مدیران لاف زن نتوانستند آنرا حفظ کنند و تا دیروز جز دفتر بنیانگذار آن مابقی تخریب و حراج شده بود.
کارخانه ای که زمانی به انگلستان و اروپا پارچه صادر میکرد، هزاران نفر از درآمد آن بهره مند بودند و کاشان به مدد این صنعت امروزه مرکزی برای نساجی شده است.
شب دیروز همسایگان کارخانه میگفتند اواخر شب صدای تخریب بنا را شنیدهاند. دفتر تفضلی را شبانه خراب کردند تا راحتتر بتوانند زمینهای باقی مانده را قطعه قطعه بفروش برسانند، و تنها دلیل خرابی نیز فقط همین نبود!
بارها فعالان اجتماعی و طرفداران میراث فرهنگی تخریب آنرا هشدار داده بودند، شبانه تخریب کردند چون رابطه ما با گذشته پرافتخار کاشان را حفظ میکرد. چون تفضلی برخلاف مدعیان امروز کارفرمایی بود الگوی انسانمداری و حمایت از حقوق کارگران. اگرچه حذف ارباب تفضلی شدنی نیست. از هر کاشانی که بپرسی جز دعای خیر و جز یاد نیک از حسن تفضلی نخواهی شنید. حتی آنها که در کارخانجات او کار نکرده بودند.
در زمان حایت تفضلی به در خانه بسیاری از مردم کاشان رفته بود تا از آنها بخواهد فرزندشان را به کارخانه بفرستند تا او بتواند افراد بومی را جایگزین کارگران کرهای کند. اتفاقی که اینروزها به مدد مدیریت برجسته مسئولین و مدیران برعکس آن رخ داده است!
حسن تفضلی را پدر نساجی ایران میخوانند علاوه بر آن از ساخت مرکز رادیولوژی و بخش سیسییو و اورژانس بیمارستان بهشتی،کمک به تأسیس دانشگاه علوم پزشکی کاشان دانشکده نساجی دانشگاه امیرکبیر (پلی تکنیک تهران) و مرمت آرامگاه محتشم کاشانی و چاپ اشعار او تا کمکهای مخفیانه به خانواده کارگرانش یادگار اوست.
این دفتر ارباب تفضلی نبود که خراب شد. این اقدام نشانه بی توجهی به تاریخ و گذشته یک ملت است. خرابی این بنا نشانه عدم درایت و ناآگاهی مسئولین این شهر است.
وقتی میراث یک شهر شبانه تخریب میشود بدون اینکه صدایی از مدیری و مسئولی برآید به همه شعارها و ادعاهای مسئولان باید شک کرد.
مدنیت شعور میخواهد و با شعار تنها واقع نمیشود.کاشان با شعار تاسیس و احیا نشده و پابرجا نمانده است!
بارها در اخبار شنیده و دیده ایم که نیروی انتظامی از دستگیری ۲۴ ساعته متخلفین سخن گفته است. در محوطهای که دفتر ارباب تفضلی واقع شده است بیش از ۲۰ دوربین وجود دارد. خواسته طرفداران میراث فرهنگی کاشان مصراً پیگیری مقامات قضایی و انتظامی برای پیدا کردن تخریب کنندگان این بناست.
دیدگاه شما