کاشان نیوز– ابوالفضل نجیب: در شرایطی که وزارت خارجه ایران از دستیابی به توافقات اصولی در جریان بازدید و مذاکرات نماینده آژانس در تهران خبر میدهد، گروسی در کنفرانس چهارشنبه سوم آذرماه بعد از تأخیر تأملبرانگیز بیست و چهار ساعت در بازگشت از ایران و خطاب به رسانههای جهان از بینتیجه بودن مذاکرات خبر داد.
گروسی علاوه بر این از چالشهای بهجامانده و ایضن موانع ایجاد شده در راستای انجام مسئولیتهای محوله و بدتر از آن برخوردهای دور از شأن در جریان بازدید از مراکز هستهای خبر میدهد.
این اظهارات و همزمان با برگزاری نشست حکام بر ادامه بنبستی تأکید دارد که به نظر میرسد بعد از مدتها تأخیر و زمانسوزی میتوانست نوید هموار کردن دور جدید مذاکرات در هشت آذرماه را بدهد.
هرچند و پیش از سفر گروسی به ایران سیگنالهای متضاد از سوی مقامات ایرانی این خوشبینیها را بهشدت کاهش میداد.
آنچه باید اشاره کرد سوای هر هدفگذاری و خوشبینی و گمانهزنی درباره مذاکرات آتی و نتایج حاصل از آن، گزارش غیرمسئولانه وزارت امور خارجه از نتیجه سفر گروسی به ایران است.
آنچه در این رابطه از سوی منابع رسمی و به نقل از وزیر خارجه و با تأکید بر دستیابی به توافقات اصولی اطلاعرسانی شد، در واقعیت امر نهتنها شباهتی با گزارش گروسی نداشت که با منطق و عرف دیپلماسی فرسنگها فاصله داشت، بعلاوه اینکه به طرز آشکاری شعور مردمی را به سخره میگیرد که ظاهرن قرار بود در دولت سیزدهم از آنها صیانت شود.
آنچه این رویکرد را قابلتأمل میکند، سادهانگاری مقامات وزارت خارجه در برخورد با مردم و همان اندازه اصرار قابلفهم رسانه ملی در همسویی با این رویکرد تحریف گرایانه است.
این رویکرد و در شرایطی که اغلب مردم به رسانههای آزاد دسترسی لحظهبهلحظه دارند، بیش از هر چیز به عمیق شدن هر چه بیشتر شکاف مردم و مسئولین و عبور یکسره از رسانههای رسمی منجر خواهد شد. بعلاوه اینکه تبعات بازتاب این نحوه اطلاعرسانی بهطور مضاعف میتواند تکلیف تتمه اعتبار رسانههای دولتی در جهان را روشن کند.
اینکه چه زمانی قرار است شیوه منسوخ شده تحریفگرایی در عرصه سیاسی و رسانهای جای خود را به امانتداری و صداقت ارتقا بدهد، هنوز معلوم نیست. آنچه اما معلوم است هزینهها و تبعات این رویکرد در داخل و خارج است.
تبعاتی که بیش از هر چیز موضوعیت و موجودیت نظام مدعی اسلامیت و جمهوریت را همزمان به چالش میکشد.
دیدگاه شما