کاشان نیوز-ابوالفضل نجیب: تب تند صداوسیما حول گفتمان سازی و ریشهیابی اعتراضات خیابانی که به حضور برخی چهرههای سیاسی ایزوله شده همراه بود، در همان نخستین روزها با واکنشهای تند جریانها و فرماندهان انتظامی فروکش و به روند گذشته و تحلیل و قرائت یکسویه منجر شد. این عقبنشینی که با تعدد و تراکم تولید نشستهای بهاصطلاح کارشناسانه با حضور چهرههای شناخته شده و ناشده و با القاب دکتر و استاد جامعهشناس و کارشناس رسانهای همراه بود، در واقعیت جز دفع آن اقلیت مخاطبانی که سعی داشتند اعتماد از کف رفته به رسانه میلی را احیا کنند، نتیجهای نداشت.
رسانه بهاصطلاح ملی که میتوانست با رویکرد نصف و نیمه بهمثابه آبی بر آتش اعتراضات و آمال مردم به کاهش فاصله مردم و رسانه حاکمیت عمل کند، درنهایت به تشدید این شکاف و نفرت مضاعف تبدیل شد. بخصوص حجم این دست نشستها که گاه از فرط تعدد و تراکم و شتابزدگی حتی به پخش همزمان در چند شبکه منجر انجامید. این نشستها که اصرار به نمایش اوضاع خیابان و تحلیل همزمان موضوعات مرتبط با اعتراضات ازجمله دلیل مرگ مهسا، ریشهیابی اعتراضات، نقش سلبریتیها، دخالت دستگاههای اطلاعاتی بیگانه، نقش عوامل داخلی و … داشتند، گاه کارشناسان را چنان دچار تناقضگویی میکرد که به دخالت ناگزیر مجری و قطع اظهارات کارشناسانه میشد. در این میان البته طرح برخی ادعاهای حیرتانگیز در خصوص حوادث مشابه مرگ مهسا امینی در کشورهای غربی ازجمله امریکا و انگلیس جای تأمل داشت. از این حیث که این ادعاها از جانب کسانی مطرح میشد که بهعنوان کارشناس مطالعات امریکا و ایضن کارشناس و همزمان فعال رسانهای در غرب معرفی میشدند. از این حیث آمار و ارقامی که آقای فواد ایزدی بهعنوان کارشناس مطالعات امریکا در برنامه ثریا به تاریخ ده مهر در خصوص کشته شدن دستگیرشدگان در پروسه تحقیق در دستگاه پلیس امریکا ارائه داد، حیرتانگیز بود.
این کارشناس که ظاهرن مدعی بود آمار ارائهشده را از سایت سنای امریکا استخراج کرده اظهار داشت، تنها در سال ۲۰۲۱ تعداد ۴۲۳۴ فرد دستگیرشده توسط پلیس در طی بازجوییهای اولیه کشتهشدهاند. همچنین مدعی شد علاوه بر این تعداد مرگ ۹۰۰ نفر در همین پروسه اطلاعرسانی نشده. این کارشناس مطالعات امریکا همچنین اضافه کرد تنها در سال ۲۰۱۵ تعداد ۲۵۰ زن در حین دستگیری توسط پلیس امریکا کشتهشدهاند.
این کارشناس علاوه بر ارائه این آمار مدعی شد در امریکا مردم بعد از غروب آفتاب به دلیل عدم امنیت جرئت بیرون آمدن از خانه و تردد در خیابان را ندارند. ازجمله دیگر ادعای ایشان مرتبط کردن قتل خاشقچی با شبکه ایران اینترنشنال بود. ایشان البته به نقل از یک خبرنگار انگلیسی مدعی شد خاشقچی به این دلیل به قتل رسید که قرار بوده اسناد مالی و رابطه عربستان با شبکه ایران اینترنشنال را افشا کند و به همین دلیل با گرای مدیران این شبکه روزنامهنگار سعودی توسط سعودی به قتل میرسد.
در این برنامه البته شاهد اظهارات و ادعاهای یک کارشناس حوزه رسانه که ادعا میشد سالها در انگلیس کار رسانه میکرده، در خصوص برخورد پلیس انگلیس با شهروندان معترض بودیم. این کارشناس ضمن اظهار مشاهدات خود از برخورد پلیس انگلیس با اغتشاشگران بر انفعال و به تأکید ایشان ناکارآمدی پلیس ایران در عدم برخورد درست و قاطع با معترضین خیابانی تأکید داشت. آنچه در این میان با تعمد به مغالطه مغفول گذاشته شد، همانا تفکیک اعتراض و اغتشاش بود.
در همین رابطه کارشناس دیگری ضمن تائید اظهارات کارشناس رسانه، بر حمایت مالی و معنوی هر چه بیشتر جهت برخورد فعالتر با معترضین تأکید داشت. آنچه در سایر شبکههای صداوسیما شاهد بودیم کموبیش بر همین مدار و اظهارات و ادعاها مبتنی بود. رویهای برخلاف چند روز اول وقایع که با حضور برخی چهرههای آشنا اما منزوی و گاه مطرود تلاش داشت قرائت متفاوتی از واقعیتهای کف خیابان و دلایل واقعی آن ارائه دهد.
آنچه از انعکاس وقایع و ریشهیابی دلایل آن در شبکههای سیما شاهد بودیم، بخصوص در نامگذاری ثریا بر برنامه میتواند ارجاع معنیداری باشد بر این ضربالمثل قدیمی؛
خشت اول گر نهد معمار کج
تا ثریا میرود دیوار کج
آنچه اما در قالب آمار و ارقام از قول این کارشناس مطالعات امریکا به استناد سایت سنای امریکا مطرح شد، برای خیل مخاطبان این برنامه ازجمله کسانی که روی اینگونه اتفاقات در غرب حساسیت دارند، جای تردید دارد. آنچه این تردید را تأملبرانگیز میکند برخورد منفعلانه رسانههای ضدامریکایی ازجمله همین صداوسیما و همچنین رسانههای مکتوب این جریانها است. مضاف بر اینکه چنین اظهارات غیرمنتظرهای مسبوق به سابقه است. بهعنوان نمونه میتوان به اظهارات ناباورانه حجتالاسلام ماندگاری در خصوص سرکوب و قتلعام هزاران سیاهپوست طی بحران اقتصادی چند سال گذشته در امریکا اشاره کرد که نامبرده مدعی بود تظاهرکنندگان سیاهپوست که درخواست برقراری جمهوری اسلامی در امریکا داشتند، داشتند. همچنین این ادعای اقای ماندگاری که جنازه هزاران معترض سیاهپوست طی درگیرهای خیابانی معدوم گردیده است بدون این که رسانه های امریکایی کمترین اطلاعی از این جنایت کسب کنند.
امار و ارقام ارائه شده در برنامه ثریا که توسط اقای فواد ایزدی در مقام کارشناس مطالعات امریکا در خصوص قتل های انجام شده توسط پلیس امریکا و موارد دیگری که ایشان به سایت سنای امریکا استناد کردند، موضوع کوچکی نیست. انگیزه نگارش این یادداشت هم دنبال کردن این ادعاها و راستی ازمایی و صحت و سقم ان است. ناگفته نماند طی چند هفته اخیر که به نظر می رسد همچنان ادامه خواهد داشت دیوار صداوسیما همچنان مصداق اولین خشت کجی که بناگذاشته قرار است تا ثریا به همین روال قد بکشد.
اجتماعی , اخبار , یادداشت
دیوار کج رسانه ملی
لینک خبر:https://kashannews.net/?p=79583
آخرین ارسال ها
-
تاکسی اینترنتی جدید در کاشان
-
نگاهی به نمایشگاه نقاشی “حنانه جالو” در گالری هشت چشمه
-
عنوان بهترین فیلم کوتاه بخش بینالملل جشنواره فیلم «ویلا-د-لیوا» به «کَفَر» رسید
-
رونمایی از پوستر اولین جایزه گردشگری کاشان
-
رونمایی پوستر نخستین جایزه گردشگری در کاشان پنجشنبه 24 آبان برگزار میشود
-
در خبر آمده!
-
آزادراه کاشان-قم از بخش خصوصی به دولت واگذار میشود
-
پنجره دانایی!
-
سهم آیندگان از میراث دینی، فرهنگی و تاریخی را نابود نکنید
-
ابوالفضل زارع سرپرست شهرداری کاشان شد
آخرین ارسال ها
آخرین ارسال ها
-
تاکسی اینترنتی جدید در کاشان
-
نگاهی به نمایشگاه نقاشی “حنانه جالو” در گالری هشت چشمه
-
عنوان بهترین فیلم کوتاه بخش بینالملل جشنواره فیلم «ویلا-د-لیوا» به «کَفَر» رسید
-
رونمایی از پوستر اولین جایزه گردشگری کاشان
-
رونمایی پوستر نخستین جایزه گردشگری در کاشان پنجشنبه 24 آبان برگزار میشود
-
در خبر آمده!
-
آزادراه کاشان-قم از بخش خصوصی به دولت واگذار میشود
-
پنجره دانایی!
-
سهم آیندگان از میراث دینی، فرهنگی و تاریخی را نابود نکنید
-
ابوالفضل زارع سرپرست شهرداری کاشان شد
دیدگاه شما