کاشان نیوز–سعید غلامیان: مردم قزآان برخلاف دیگر روستاهای شهرستان کاشان باوجود آب فراوان دچار مشکلاتی در دسترسی به آب شرب هستند!
ساماندهی آب شرب روستای قزآان در بخش قمصر با توجه به اینکه بیشتر روستاهای اطراف کاشان با کمبود آب روبرو بوده و برای تأمین آب آنها از تانکر با صرف هزینههای فراوان استفاده میشود بسیار راحتتر است.
در روستای قزآان آب شرب بهاندازه کافی و حتی بیشازاندازه هست ولی به علت نابسامانی مدیریت در این مقوله بیشتر منازل این روستا از آب شرب محروم هستند.
به گفته یک منبع موثق، سالیان قبل از قناتی در بالادست روستا لولهکشی انجامشده و مخزنی هم تعبیهشده و شبکه آبرسانی در منازل هم مستقر گردیده است.
این در حالی است که سرپرست بخشداری مرکزی در همایش هماندیشی شوراهای اسلامی بخش مرکزی با نماینده شهرستان گفت، «بیش از ۹۸ درصد خدمات زیرساختی و زیربنایی در روستاها فراهمشده است و یادآور شد: متأسفانه به خاطر اینکه نتوانستهایم اشتغال روستائیان را پایدار کنیم همچنان مهاجرت از روستاها و شهرهای همجوار به مرکز شهرستان و دیگر شهرستانهای بهعنوان معضل جدی حوزه روستایی مطرح است»،
سوالی که اینجا مطرح میشود این است که علت محرومیت روستاییان قزآان از آب شرب میتواند در ۲ درصد باقیمانده باشد و آیا این مشکل در قزآان ارتباطی به اشتغال دارد؟ روستایی که آب دارد و بیش از نیاز اهالی هم دارد اما محروم از آب بهداشتی و آب شرب است!
عدم استفاده از کنتور آب باعث شده است که عدهای با استفاده بیرویه این آب بسیاری از اهالی این روستا را از این آب محروم کنند.
اگرچه این آب هم به علت عدم «کلر»زنی و غیربهداشتی بودن و وجود حشرات و بعضاً حیواناتی کوچک فاقد تعریف بهداشتی و شرب است.
در این خصوص روز یکشنبه با امور آب و فاضلاب روستایی کاشان تماس گرفته و در تماس با قسمت «بهرهبرداری» خانمی اظهار داشت که کسی برای پاسخگویی در اداره نیست و آقایان مسئول به ماموریت رفتهاند، از ایشان سؤال کردم که جانشین یا معاون یا … کس دیگری نیست؟ پاسخ منفی بود!
لذا با آب و فاضلاب روستای استان اصفهان تماس گرفته و با مسئول روابط عمومی آن اداره، آقای محمدی صحبت کردم.
ایشان باکمال خوشرویی و صراحت لهجهی خاص هموطنان اصفهانی به روشنی و ادب پاسخ داده و شماره همراه رئیس آب و فاضلاب روستایی کاشان را هم به من داد. اگرچه ایشان تلفن خود را جواب نداد و موفق به تماس نشدم.
محمدی در پاسخ به اینکه چرا قزآان علیرغم اینکه سالها قبل از سوی شورای اسلامی آنجا درخواستی برای تحویل شبکه آب به آبفار داده است هنوز توسط این شرکت تحویل گرفته نشده است گفت، برای تحویل یک روستا به آبفار بر اساس دستورالعملی که هست باید از قبل یکسری مقدماتی فراهم شود.
وی افزود ازجمله این مقدمات وجود شبکه آبرسانی و لولهکشی و شیر قطع آب و کنتور است. بعد از فراهم شدن آن باید از طرف شورای روستا درخواستی ارائه شود و تمام اعضای روستا نیز اقدام به خرید یک انشعاب بنمایند.
در این صورت شرکت آب و فاضلاب روستایی آبرسانی روستا را تحویل میگیرد.
پس از گفتگو با روابط عمومی آبفار استان اصفهان با دهدار قزآان و الزگ تماس گرفته و از ایشان در خصوص مشکلات موجود سؤال کردم.
میرزایی گفت قرار است شورای آب روستا تا دو روز دیگر تشکیل شود و مقدماتی را که در گفتگو با آقای محمدی اشاره شد تکمیلشده و مراحل تحویل شبکه به آبفار فراهم گردد.
وی گفت نیمی از مردم روستای قزآان دارای کنتور هم هستند اما این کنتورها به دلیل اینکه در تمام خانه ها نصب نشده،قابلیت بهرهبرداری ندارند. ما امیدواریم که با تشکیل شورای آب و تنظیم اساسنامه مربوطه و تائید آن روستای قزآان که روستایی گردشگری نیز هست از این نعمت برخوردار شود.
آقای قاسم اخلاقی رئیس سابق شورای روستای قزآان نیز در گفتگویی با کاشان نیوز تأکید داشت که در زمان تصدی وی با آب و فاضلاب روستایی کاشان مکاتبه شده است و درحالیکه نیمی از روستا از تجهیزات لازم برخوردار بودهاند تاکنون آبفار حاضر به تحویل گرفتن شبکه آب نشده است.
وی گفت استفاده بیشازحد تعدادی اهالی روستا باعث شده است که امکان ذخیره آب در منبع و «کلر»زنی آب وجود نداشته باشد و از طرفی به دلیل استفاده بیحدوحصر تعدادی، نیمی از روستا امکان استفاده از آب را ندارند.
اخلاقی گفت بعضی از اعضای شورای فعلی مخالف تحویل شبکه به آبفار هستند که همین مسئله باعث شده است شرکت آب و فاضلاب روستایی هم اقدامی در این زمینه انجام ندهد.
وی گفت حضور چشمگیر گردشگران در این روستای خوش آبوهوا هم داشتن آب آشامیدنی بهداشتی را ضروریتر کرده است؛ و شورای سابق با توجه به همین موضوع اقدام به تعبیه شیرهای آب در کوچههای روستا کرده است اگر چه عملاً در این شیرها هم آب بهداشتی وجود ندارد و حتی دیدهشده که بچه مار از داخل شبکه به خانههای روستا هم واردشده است.
روستای قزآان آب زیاد دارد اما نیمی از اهالی فقط از صدا و معدودی از حواشی آن بهره میبرند!
سلام و عرض ادب خیلی ممنون از پیگیری شما!ولی یک نکته مهم دراین میان گم شده و آنهم شهر قمصر هستش، با توجه به گران شدن بی حد زمینهای قمصر و فروش زمین به اشخاص متمول و ثروتمند به بهای بالا و ویلاسازی بسیار زیاد که باعث ثروتمند شدن اهالی و زمین داران قمصر گردیده!برای تامین آب شرب ویلاها و ثروتمندان از آب قزاآن و بند قهرودو.....استفاده میکنند یعنی با آب مردم روستاها که خودشان گرفتار کم آبی در بخش باغداری و کشاورزی شده اند هیچ حتی آب شرب هم ندارند!جالبه مسولین بی توجه یا به عمد باعث فقیرند اهالی قزاآن و ثروتمندشدن قمصریها شده اند!محبت بفرمایید این موضوع را با مسولین در میان بگذارید شاید از روی بی توجهی باعث این مشکل به باغداران و کشاورزان شده اند!سپاس فراوان
این قزاآن همان "کج کو " نیست؟؟؟اونجا که خیلی چشمه داشت!!!