کاشان نیوز: شهردار کاشان در آیین افتتاح جشنواره فرهنگی هنری زیستاک، با اشاره به مفهوم شهر گفت: الزاما با تشکیل زندگی بشری، مکانی شهر محسوب نمیشود در حالی که شهر جایی است وقتی انسانها تصمیم میگیرند کنار هم زندگی کنند، زیست اجتماعی خود را در قالب نظامهایی شکل داده و بر آن پایبند باشند.
سعید ابریشمیراد، ارتباط سه واژه «شهر»، «شهروند» و «شهرداری» را یادآور شد و افزود: چه در گذشته که شهرداریها نهادی کاملا دولتی بودند و چه اکنون که توسط مردم اداره میشوند، بدون شک این مجموعه یکی از نهادهایی است که بیشترین نقش را برای ارتقای کیفیت زندگی شهروندان عهدهدار است.
شهردار کاشان، با بیان اینکه جزو نخستین و ابتداییترین قانونهایی که برای شهرداری وضع شده جمع آوری و نظافت شهر است، خاطرنشان کرد: در قانون تکلیف شهرداری کاملا مشخص است و در کنار فعالیت شهری، وظایف سایرین نیز مشخص شده و تشکیل جشنوارههایی مانند زیستاک، به منظور ارتقای فرهنگ عمومی و پیدا شدن حلقه مفقوده در بحث نظافت است.
ابریشمیراد با تأکید بر مسئولیت عمومی افزود: این تفکر که تمام مشکلات و مسائل را تنها مسئولان باید حل کنند باوری غلط است البته یکی از بزرگترین مشکلات جامعه ما برای تحقق واقعی توسعه پایدار جدایی مسئولان و مردم است.
وی با بیان اینکه موضوع زباله، پسماند و تمیزی شهر تنها بر عهده شهرداری نیست گفت: ما نمیتوانیم انتظار شهری پاکیزه داشته باشیم اما هر طور مایل باشیم رفتار کنیم.
به گفته وی، هر شب ۵۸۰ نیرو به صورت منظم و پیوسته از ساعت ۲۲:۳۰ تا ۶ صبح نسبت به جمع آوری زباله اقدام میکنند.
شهردار کاشان اضافه کرد: با این هزینه بالا و تدارک خوبی که صرف میشود قاعدتا باید شهری کاملا تمیز را نظاره کنیم اما چرا همچنان شاهد وجود زباله هستیم، موضوع اساسی در این حوزه آموزش است.
ابریشمی راد گفت: وقتی صحبت از آموزش میشود فقط اطلاع رسانی کافی است چنانکه سالیان سال است که عبارات زیبایی مانند شهر ما خانه ما مطرح است اما وضعیت مناسبی در این زمینه نداریم.
وی با اشاره به اینکه هدف شهرداری از آموزش رشد فرآیند جامعه پذیری است و البته مهمترین رکن در این فرآیند، مدرسه است افزود: این فرآیند منجر به نهادینه شدن فرهنگ میشود، فرهنگی که با شعار متفاوت است و مبتنی بر اقدامات عملی و درازمدت است.
شهردار کاشان، جشنواره زیستاک را فرصت تمرینی برای با هم بودن و زندگی بهتر داشتن دانست و گفت:ما که در جامعهای مسلمان با اعتقادات مذهبی زندگی میکنیم باید نسبت به هزینه شدن بیتالمال دغدغه بیشتری داشته باشیم.
ابریشمیراد از صرف هزینه ۲۸ میلیارد تومانی تنها برای جمعآوری، حمل و دفن زباله شهر در سال جاری خبر داد وافزود: با تفکیک از مبدأ میتوان بسیاری از تحمیل هزینههای اضافی به شهر جلوگیری کرد.
دیدگاه شما