کاشان نیوز: مدیرعامل شرکت و آب و فاضلاب کاشان گفت: طرح تأمین آب اضطراری مردم این منطقه شامل ۱۰ حلقه چاه و خط انتقال ۱۴ کیلومتری مرداد امسال به اتمام میرسد.
محمدرضا اسدی روز سهشنبه در گفتوگو با خبرنگاران اعتبار این طرح در منطقه شمال غرب کاشان را ۵۲۰ میلیارد ریال برآورد کرد و گفت: این طرح ۷۵ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.
وی افزود: تاکنون ۱۲۰ میلیارد ریال برای حفر ۶ حلقه چاه و خط انتقال طرح هزینه شده و حفاری بقیه چاهها نیز در دستور کار قرار دارد.
وی تصریح کرد: امید میرود این طرح مرداد پایان برسد تا اگر مشکلی جدی در انتقال آب زایندهرود رخ داد، بتوان بخشی از مشکلات کمآبی در منطقه را برطرف کرد.
رئیس هیئتمدیره شرکت آب و فاضلاب کاشان سهم مصرف آب شرب نسبت به دیگر مصرفها را خیلی پائین دانست و گفت: این رقم کمتر از ۷ درصد اما آب آن گرانتر از آب بخشهای صنعت و کشاورزی است و اگر مشکلی در تأمین آن به وجود آید، تنشهای زیادی در بخشهای اقتصادی و بهویژه اجتماعی ایجاد خواهد کرد.
به گفته وی منطقه کاشان بیش از ۱۰ سال دچار کمبود و بحران آبشده است و اگر امروز حدود ۳۰۰ دشت در کشور بهعنوان دشت ممنوعه اعلامشده، دشت کاشان به علت کمآبی و خشکسالی در سال ۵۸ بهعنوان نخستین دشت بحرانی ممنوعه در کشور اعلام شد.
اسدی یادآوری کرد: از حدود ۴۰ سال قبل تاکنون به علت برداشت بیرویه سفرههای آب زیرزمینی برای مصرف کشاورزی، صنعتی و شرب، عملکرد آب منطقه کاشان با منفی ۴۰ میلیون مترمکعب آب در سال مواجه شده است.
وی میزان مصرف آب هر شهروند کاشانی را ۲۲۰ لیتر در روز بیان کرد و گفت: میانگین کشوری این رقم ۲۵۰ لیتر و این مقدار در کشورهایی که از منابع آبی خیلی خوبی برخوردارند، حدود ۵۰ درصد این رقم است.
وی اضافه کرد: آمارها بیانگر آن است که با افزایش دما، مصرف آب کولرهای آبی ۴۵ درصد افزایش مییابد و درواقع یک دستگاه کولر بیش از یک نفر آب مصرف میکند.
اسدی با بیان اینکه هر کولر روزانه ۲۵۰ لیتر آب مصرف میکند که بخش زیادی از آن تبخیر میشود، تصریح کرد: با نصب یک سایبان سادهروی هر دستگاه کولر، میتوان ۲۰ تا ۳۰ درصد مصرف آب را کاهش داد.
وی همچنین از افزایش قیمت آب از ۱۳ خرداد امسال خبر داد و گفت: یکی از مقولههایی که میتواند مصرف آب را کاهش دهد، قیمت واقعی آب است که هنوز وجود ندارد.
اهالی ۱۲ شهر در شهرستانهای آران و بیدگل و کاشان از خدمات شرکت آب و فاضلاب کاشان بهرهمند هستند.
در این شهرها درمجموع بیش از ۱۲۰ هزار مشترک آب وجود دارد.
منبع: ایرنا
دیدگاه شما