کاشان نیوز: آیین ویژه روز ملی آب همزمان با آغاز طرح ملی داناب با حضور مدیر آموزش و پرورش کاشان و مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کاشان در دبیرستان دخترانه شهید نوری برگزار شد.
در این آیین از دانش اموزان «زینب زارع» به عنوان برگزیده طرح داناب در استان اصفهان و «فهیمه جعفرینژاد» برای کسب رتبه برتر نشریه شهروند آگاه در شهرستان کاشان تقدیر شد.
در این مراسم رئیس آموزش و پرورش، مدیرعامل و رئیس هیئت مدیره شرکت آب و فاضلاب کاشان و مدیر دبیرستان دخترانه شهید نوری سخنرانی کردند.
رئیس آموزش و پرورش کاشان گفت: امروز با شروع طرح داناب با مشارکت شرکت آب و فاضلاب، ۲۰۰ نفر از فرهنگیان و دانش آموزان به عنوان رابط در مدارس فعالیت میکنند که گسترهای به وسعت ۱۰۰ کیلومتر مربع در شمال استان اصفهان را شامل میشود.
به گفته محمود خدمتی، متوسط بارندگی ۲۵۰ میلیمتر است که معادل یک سوم بارش جهانی است که این میزان نیز به درستی توزیع نمیشود و ۷۵ درصد بارندگی در مناطق شمال کشور است که ۲۵ درصد وسعت کشور را شامل میشود.
مدیرعامل و رئیس هیئت مدیره شرکت آب و فاضلاب کاشان نیز اظهار داشت: درکنار آموزش و فرهنگ سازی، باید ابزارهای لازم برای کاهش مصرف و جلوگیری از اتلاف هنگام توزیع آب نیز در شبکه وجود داشته باشد.
محمدرضا اسدی افزود توزیع دو هزار و ۱۰۰ شیر کاهنده مصرف آب در مدارس از جمله نتایج این فرهنگ سازی بوده است.
مدیر دبیرستان دخترانه شهید نوری کاشان نیز طی سخنانی با اشاره به موقعیت جغرافیایی ایران و کمبود منابع طبیعی آب در این سرزمین گفت همین مسائل باعث شده است ایرانیان از گذشته، آب را منشأ خیر و برکت دانسته، سپاسدار آن بوده و آیینهایی ویژه برای آن داشته باشند.
«عفت پدرام فر» افزود: حفظ منابع طبیعی ریشه در اعتقادا ت دینی و فرهنگ ملی ما دارد و این درحالی است که دنیای معاصر با تصویب قانونهای متعدد، در مسیر ترویج این فرهنگ تلاش میکند.
به گفته وی، در تاریخ تمدنی ما هشتمین ماه سال، و دهمین روز هر ماه، به نام عنصر حیاتی و مقدس آب، به نام آبان گرامی داشته شده و به نوشته ابوریحان در آثار الباقیه، روز یازدهم به نام اسفند، روز خور است و در این روز بود که خداوند آب را آفرید.
پدرام فر گفت: نزد ایرانیان باستان، عنصر آب دو فرشته نگهبان داشته است، که به عنوان فرشته مخصوص آب از ارزش و اعتبار ویژهای برخوردار، و بسیار مقدس بوده و دعاهای مربوط به بارانخواهی از جایگاه خاصی برخوردار بوده است.
گفتنی است طرح ملی دانش آموزی نجات آب که به اختصار از آن با عنوان «داناب» یاد میشود؛ براساس ایدهای علمی برگرفته از مطالعات جامع پیرامون طرحهای فرهنگی و آموزشی، در سال تحصیلی ۸۹-۸۸ در یکی از استانهای کشور به اجرا درآمد.
در این طرح با هدف قرار دادن دانش آموزان، برنامهریزی شده است تا مسائل و چالشهای اصلی حوزه آب اعم از مسائل ارزشی پیرامون آب، مسائل کمی، مسائل کیفی، بحث آب مجازی، ارزش ذاتی و اقتصادی آب و … در روندی نظام مند مورد به این قشر آموزش داده شود.
دیدگاه شما