کاشان نیوز: پیتر رابرت جان فورد مشهور به جيم فورد در جمع اعضاي هیئتعلمی و دانشجويان گروه فرش دانشكده معماري و هنر دانشگاه كاشان و تنی چند از هنرمندان، توليدكنندگان و متصدیان فرش دستباف كاشان در خانه عطارها به تاريخچه درخشان فرش دستباف كاشان اشاره نمود و اظهار داشت: تاريخ فرش ايران به بيش از دو هزار سال قبل برمیگردد.
کاشان نیوز: پیتر رابرت جان فورد فرش دستباف كاشان شهرت جهاني دارد پیتر رابرت جان فورد مشهور به جیم فورد در جمع اعضای هیئتعلمی و دانشجویان گروه فرش دانشکده معماری و هنر دانشگاه کاشان و تنی چند از هنرمندان، تولیدکنندگان و دستاندرکاران فرش دستباف کاشان در خانه عطارها به تاریخچه درخشان فرش دستباف کاشان اشاره نمود و اظهار داشت: تاریخ فرش ایران به بیش از دو هزار سال قبل برمیگردد.
این محقق برجسته اروپایی مقیم امریکا، طرح و نقش فرش دستباف ایرانی را بسیار جالب دانست و افزود: طراحان فرش تا قرن میلادی ۱۵ در طراحی فرش از شکلهای هندسی و مربع و تکرار آن استفاده میکردند.
جیم فورد با بیان اینکه در آن دورهها برخی طرحهای فرشهای کشورهای غرب ایران همچون عراق و ترکیه از فرش ایرانی الگو گرفتهاند خاطرنشان کرد: در قرن ۱۴ طراحان ایران در دوره تیموریان به نقشهای چینی ازجمله یقه ابری و نقشهای رئال نیز گرایش پیداکردهاند آغاز این جریان را میتوان علاوه بر هرات از شیراز دانست که در تسلط تیموریان قرارگرفته بود.
وی خاطرنشان کرد: در ۵۰۰ ساله اولیه دوران اسلام در حدود ۱۰۰ نقش وجود دارد که به طرح و نقش فرش بهاحتمالزیاد جهت داده است.
نامبرده که به دعوت مرکز ملی فرش ایران برای ایراد سخن در همایش پژوهشگران فرش ایران در محل نمایشگاه بینالمللی فرش در تهران به ایران آمده است باعلاقه به فرش کاشان خواستار حضور در کاشان میشود که با پیگیری گروه فرش دانشگاه کاشان در این دانشگاه حضور یافت.
رئیس انجمن علمی فرش ایران و مدیر گروه هنر اسلامی و پژوهش هنر دانشگاه نیز در این نشست به تاریخ فرش کاشان اشاره کرد و افزود: قدمت فرش کاشان را بر اساس شواهد میتوان به دوره تمدن سیلک نسبت داد.
دکتر امیرحسین چیتسازیان به شهرت جهانی فرش کاشان اشاره کرد و افزود: اینکه محققان دیگر کشورها برای انجام تحقیق و آشنایی نزدیک با فرش دستباف به کاشان سفر دارند نشان از عشق و علاقه آنان و شهرت جهانی فرش کاشان است.
وی با اشاره به اینکه فرش دستباف این منطقه پیش از اسلام نیز سابقه داشته خاطرنشان کرد: در برخی بافتههای دستی ابریشمی کاشان که از دوره ساسانی است و در کتابها به آن اشارهشده شهرت نساجی این شهر مشهود است.
وی اظهار داشت: در دوره ایلخانیان نیز پارچه زربفت و فرش طبق نوشته مارکوپولوی ایتالیایی وجود داشته و در دوره تیموریان نیز کاشان درزمینهٔ فرش و دستبافها، مهد هنر بوده است.
دکتر چیتسازیان با بیان اینکه عمده فرشهای ابریشمی دوره صفویه مربوط به کاشان است افزود: این دوره یکی از دورههای شکوفایی هنر فرش کاشان است.
مدیر گروه هنر اسلامی و پژوهش هنر دانشگاه کاشان توجه علمی به فرش را از سال ۷۵ از زمان تأسیس رشته فرش در دانشگاه بیان کرد و گفت: دانشگاه کشان در این مدت پیشرفتهای خوبی داشته و افراد متخصصی را درزمینهٔ هنر فرش تربیتکرده است.
دکتر چیتسازیان، مدیریت دانش فرش را لازم دانست و اظهار داشت: بایستی ابعاد مختلف فرش از ریسندگی، طراحی و رنگرزی و بافت فرش تا اقتصاد و تاریخ و فرهنگ در قالب مدیریت دانش برای آیندگان احصاء و ثبت و ضبط شود.
این نشست که با خیرمقدم توسط مدیر گروه فرش دانشگاه آقای مهندس قشقایی فر آغاز شد با حضور رئیس اتاق بازرگانی و نماینده مرکز ملی فرش ایران و اداره کل صنعت معدن و تجارت استان اصفهان و روسای برخی ادارات کاشان تا ظهر ادامه داشت و اعضای هیئتعلمی و دانشجویان گروه فرش دانشگاه کاشان نیز نظرات و دیدگاههای خود را در خصوص فرش ارائه نمودند.
بهترین و ناب ترین فرش دنیا متعلق به سرزمین پارس می باشد
دستباف خود یک کلمه است و دست بافت کلمه ی نادرست لطفا اصلاح کنید ..
مدتهاست که جدا نویسی در دستور زبان فارسی و توسط صاحبان فن و نظر در این رشته بعنوان یک اصل مهم فراموش شده جای خود را باز کرده است.
دفت فرمایید که دو کلمه «دست» و «بافت» در متن بدون فاصله نوشته شده است. و اگر با فاصله نوشته میشد فرمایش شما درست بود.