کاشان نیوز: عضو پژوهشگاه بين المللي زلزله شناسي و مهندسي زلزله ايران در واکنش به خبر سقوط پراید در جاده قدیم قم کاشان گفت: نشست زمین و ایجاد فروچال باعث این حادثه شده است.
دکتر بابک فخیمی با بیان این که ایجاد یک فروچال پراید را بلعیده است تصریح کرد: تعجب می کنم شورای هماهنگی مدیریت بحران فرمانداری کاشان حادثه به این بزرگی را در حد نشست یک قنات، کوچک و بی اهمیت جلوه می دهد.
وی افزود: این شورا بفرمایند چگونه است بعد از سالیان سال تردد در این مسیر که به جاده قدیم مصطلح شده است اکنون به یکباره قناتی سر بر کرده و با نشست باعث حادثه می شود.
فخیمی گفت: تنها یک علت وجود دارد و آن بی تدبیری متولیان حوزه آب و خاک و مدیران ستاد بحران اصفهان است که با بی توجهی به بحران منطقه باعث خالی شدن منابع آب دشت کاشان شده که این امر فرونشست و فروچال های دشت کاشان را در پی دارد.
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی کاشان که سابقه طولانی در تحقیق و مطالعه و چگونگی ایجاد فرونشست ها دارد اذعان داشت: مدیرکل بحران استانداری اصفهان بفرمایند کاشان چه تعداد قربانی بدهد تا متولیان برای وضعیت بحرانی منابع آب دشت کاشان چاره ای بیندیشند.
فخیمی تصریح کرد: روی وحشتناک فاجعه زمانی بروز خواهد کرد که فرونشست ها و فروچال های دشت کاشان که از سه طرف شهر را در محاصره خود گرفته است به شهر نزدیک شده و باعث تخریب شبکههای آب ، برق ، گاز، ساختمان ها و معابر شهری گردد.
عضو پژوهشگاه بين المللي زلزله شناسي و مهندسي زلزله ايران گفت: بحران آب در دشت کاشان منتظر همایش و تحقیق و مطالعه و برنامه ریزی ما ننشسته است بلکه هر روز امکان حادثه ای مشابه وجود دارد.
فخیمی در جواب این سوال که مدیر کل بحران استانداری اصفهان تنها راه برون رفت از بحران آب دشت کاشان را توجه به آبخیزداری ذکر کرده است گفت: من نمی دانم آقای شیشه فروش چه مقدار در حوزه آب تخصص دارند. بحث های این چنینی این شائبه را در ذهن تقویت می بخشد که نظریه تقابل اصفهان – کاشان به واقعیت نزدیک شده است.
عضو هيئت علمي بين المللي ITCI افزود: دشت کاشان با افت بیش از صدمتری آب در منابع زیرزمین دست به گریبان است. چگونه می توان این صدمتری افت منابع آب را با آبخیزداری جبران کرد.
فخیمی گفت: البته بحث آبخیزداری برای کشاورزی و تقویت منابع آبی بااهمیت است ولی درد بحران کاشان را دوا نمی کند. آیا بهترین نیست اصفهان با کمک به تحقق آب انتقالی، مردم کاشان را از این وضعیت برهاند.
دبیر سومین همایش بحران آب در دشت کاشان تصریح کرد: جان انسان ها در این طرف استان با مخاطرات فرونشست، کیفیت نامطلوب آب و خشکسالی های پی در پی مواجه است و هموطنان ما در آن طرف استان در فکر نجات فضای سبز شهرشان، آب بر ما می بندند.
فخیمی تصریح کرد: به نظر می رسد یکی دیگر از علت هایی که آقای شیشه فروش اینگونه مباحث را مطرح می کنند نگرانی های مربوط به تخصیص اعتبارات است.
وی گقت: هرچه مشکلات یک شهر را کوچک تر نشان دهیم آنگاه سهم کمتری از اعتبارات دولتی به آن اختصاص خواهیم داد.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: مشکلات دشت کاشان از اینگونه مباحث گذشته است و تنها یک عزم ملی می تواند از یک فاجعه بزرگ در این مهد تمدن هفت هزار ساله جلوگیری کند.
این استاد دانشگاه افزود: وقت ملاحظه کاری گذشته است. وقت پاک کردن صورت مسئله گذشته است. امروز بحران دشت کاشان باعث بلعید شدن یک پراید شده و فردا امکان هر حادثه هست. مقصر کیست؟ کشاورزان که بی رویه از منابع آبی برداشت می کنند یا متولیان که منفعل اجازه بغل کنی به کشاورزان داده و روز به روز وضعیت آبخوان دشت کاشان را بحرانی تر می کنند.
فخیمی ابراز امیدواری کرد تلنگرهای خدا در وقوع چنین حوادثی درس عبرتی شود تا هرچه زودتر فکری برای وضعیت منطقه بنماییم.
گفتنی است دو روز پیش جاده قدیم قم کاشان پیش پای پراید دهان باز کرد و در یک لحظه سقوط پراید به همراه سه سرنشین را رقم زد و باعث کشته و مصدوم شدن سرنشینان آن شد.
منبع: ایمنا
بازگشت به صفحه اول
با سلام فکر نکنم این آقا محل حادثه را از نزدیک دیده و یا مرور کرده باشد. اگر از نزدیک محل حادثه را دید بزنید متوجه میشود که در نزدیک فرونشست جاده چند حلقه دهانه چاه قنات وجود دارد. کار کارشناسی را فقط امور منابع آب شهرستان میتواند تشخیص و تأیید کند. بد نیست خبرنگار محترم به سراغ آقای مهندس گنجی بزند و علت را جویا شود. یکی یه چیزی میگفت که موضوع ارتباط با انتخابات شورای شهر کاشان بود.