کاشان نیوز: کارشناس رصدخانه دانشگاه کاشان از ماهگرفتگی کلی در بامداد دوشنبه ششم مهر سال جاری خبر داد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه کاشان، ایرج صفایی با بیان اینکه این ماهگرفتگی از تمام نقاط ایران قابل مشاهده است گفت: گرفتگی نیمسایهای از حدود ساعت ۳ و ۴۲ دقیقه بامداد آغاز گردیده و گرفتگی کلی از حدود ساعت ۵ و ۴۱ دقیقه شروع میشود و تا پس از طلوع خورشید در ایران پهناور ادامه مییابد.
وی اظهار داشت: در بخشهای مرکزی و غربی ایران قبل از طلوع خورشید، گرفتگی کامل رخ داده و بیشتر هموطنان میتوانند گرفتگی کلی ماه را در هنگام طلوع خورشید مشاهده کنند و اما در مناطق شرقی کشور گرفتگی تنها بهصورت جزئی قابل مشاهده است.
وی مدت زمان گرفتگی کامل را ۱ ساعت و ۱۱ دقیقه و ۵۵ ثانیه ذکر کرد و افزود: زمان گرفتگی تمام سایه، شامل گرفتگی کامل و گرفتگی جزئی ۳ ساعت و ۱۹ دقیقه و ۵۲ ثانیه و زمان گرفتگی نیمسایهای ۵ ساعت و ۱۰ دقیقه و ۴۱ ثانیه خواهد بود.
صفایی با اشاره به لحظه طلوع خورشید در کاشان درساعت ۵ و ۵۷ دقیقه و ۱۵ ثانیه و شروع ماهگرفتگی دقایقی قبل از طلوع آفتاب اظهار داشت: ماه در کاشان حدود ساعت ۵ و ۵۵ دقیقه غروب کرده و زمان زیادی برای رصد گرفتگی کلی وجود ندارد به جز چند دقیقه که در صورت وجود افق غربی آزاد و شرایط جوی مساعد قابل مشاهده خواهد بود.
لازم به ذکر است که گرفتگی کلی برفراز نقطهای در اقیانوس اطلس در شمال کشور برزیل رخ میدهد. بنابراین در بسیاری از نقاط دنیا از جمله قاره آمریکای جنوبی و شمالی، آفریقا، اروپا و مناطق غربی قاره آسیا قابل مشاده است.
در این ماه گرفتگی زمانها بر اساس ساعت رسمی ایران به شرح زیر است:
لحظه ورود ماه به نیمسایه زمین: ساعت ۳ و ۴۱ دقیقه و ۴۷ ثانیه بامداد دوشنبه ۶ مهر ۱۳۹۴
لحظه ورود ماه به سایه زمین (تماس اول): ساعت ۴ و ۳۷ دقیقه و ۱۱ ثانیه
لحظه آغاز گرفتگی کامل (تماس دوم): ساعت ۵ و ۴۱ دقیقه و ۱۰ ثانیه
لحظه بیشینه گرفتگی (وسط خسوف): ساعت ۶ و ۱۷ دقیقه و ۷ ثانیه
لحظه آغاز گشودگی کامل (تماس سوم): ساعت ۶ و ۵۳ دقیقه و ۰۵ ثانیه
لحظه پایان گرفتگی کامل (تماس چهارم): ساعت ۷ و ۵۷ دقیقه و ۰۳ ثانیه
لحظه خروج کامل ماه از نیمسایه زمین: راس ساعت ۸ و ۵۲ دقیقه و ۲۷ ثانیه روز دوشنبه ۶ مهر
دیدگاه شما