کاشان نیوز: تخلفات ادامهدار سازمان تعاون روستایی در ۹ ماه گذشته، از خرید میوه شب عید تا واگذاری واردات نهادهها به یک شرکت خاص «آریو تجارت سهیل» سرانجام وزیر جهاد کشاورزی را به صحن علنی مجلس کشاند. نمایندگان حاضر در صحن مجلس از توضیحات سیدجواد ساداتینژاد قانع نشدند و با ۷۹رأی موافق، ۱۲۱رأی مخالف و هفت رأی ممتنع از مجموع ۲۲۶ رأی به او کارت زرد دادند.
به گزارش جوان آنلاین؛ تخلفات ادامهدار سازمان تعاون روستایی در ۹ ماه گذشته، از خرید میوه شب عید تا واگذاری واردات نهادهها به یک شرکت خاص «آریو تجارت سهیل» سرانجام وزیر جهاد کشاورزی را به صحن علنی مجلس کشاند. نمایندگان حاضر در صحن مجلس از توضیحات سیدجواد ساداتینژاد قانع نشدند و با ۷۹رأی موافق، ۱۲۱رأی مخالف و هفت رأی ممتنع از مجموع ۲۲۶ رأی به او کارت زرد دادند.
اسفند سال گذشته بود که تخلف محرز سازمان تعاون روستایی در خرید و ذخیرهسازی میوه شب عید منتشر شد. زمانی که در پاییز ۱۴۰۰ قیمت سیب و مرکبات حدود ۷ تا ۸ هزار تومان بود این سازمان میوه شب عید را به یک شرکت غیرحرفهای واگذار کرد و سیب و مرکبات با قیمتهای ۱۳ تا ۱۴ هزار تومان ذخیرهسازی شد.
امسال نیز توسط همین سازمان واردات نهادههای دامی در فروردین ماه به یک شرکت خاص با عنوان آریو تجارت سهیل واگذار شد. بهرغم دریافت پول نهادهها از طریق سامانه بازارگاه، نهادهای تحویل دامداران نشد و کالایی که باید با ارز ۴۲۰۰ تومانی وارد میشد، به دلیل تخلف این شرکت بار مالی بسیار زیادی به دوش وزارت جهاد و پشتیبانی امور دام گذاشت.
موارد فوق تنها گوشهای از تخلفات تعاون روستایی است که در دولت سیزدهم اتفاق افتاده و بسیاری از تخلفات هنوز رسانهای نشدهاند. این ماجراها باعث شد تا نمایندگان مجلس برای گرفتن پاسخ از وزیر جهاد کشاورزی، سیدجواد ساداتینژاد را به صحن علنی مجلس احضار کنند.
این در حالی است که روزنامه سراج که مدیریت و صاحب امتیازی آن را برادر سیدجواد ساداتی نژاد بعهده دارد به نقل از وزارت اطلاعات اختلاس در توزیع نهادههای دامی را تکذیب کرد.
جوان آنلاین در این خصوص آورده است: بر اساس اطلاعیه صادرشده از سوی وزارت اطلاعات «ادعای بروز اختلاس و ارتشا در فرایند توزیع نهادههای دامی در وزارت جهاد کشاورزی صحت ندارد و مستندی در این زمینه به دست نیامده است.» ظاهراً استنباط این سازمان اطلاعاتی این است که تعرضی به منابع دولتی کشور نشده است، در حالی که برخی از بنگاههایی که در سامانه بازارگاه از سوی وزارت جهاد برای دریافت نهاده تعیین شده بودند، شرکتهای وابسته به نهادهای عمومی بودند که در زمان رسیدگی به این پرونده در دستگاه قضایی قطعاً مورد توجه خواهد بود.
جنجالی که بر سر خرید و واردات نهادههای دامی توسط شرکت «آریا تجارت سهیل» به راه افتاده، سر دراز دارد. در شرایطی که دامداران در ماه آغازین امسال به شدت به دنبال تأمین نهادههای دامی برای سه ماهه بهار بودند، یک شرکت بخش خصوصی با نفوذ به سازمان تعاون روستایی و لابی قدرتمند با مدیران این سازمان، توانست ۱۰فروردین امسال قراردادی با عنوان تفاهمنامه کارگزاری برای تأمین ۱۳میلیونو۷۰۰هزار تن نهاده دامی از جمله گندم، جو و روغن منعقد کند.
ساخت کوتاژ صوری در حالی که هنوز محموله نهادههای دامی وارد بندر نشده بود و سپس ثبت کوتاژ در سامانه بازارگاه سبب شد ۸۰۰هزار تن نهاده دامی در سامانه به مردم، کشاورزان و اتحادیهها ارائه شود و مردم نیز بدون آنکه نهادهها وارد کشور شده باشد، با مشاهده ثبت کوتاژ در سامانه بازارگاه، ۵۰۰هزار تن از این نهادهها را با مبلغهزارو۱۰۰میلیارد تومان خریداری و این مبلغ را به حساب شرکت خصوصی مورد اشاره واریز کردند. خبرهای رسیده به «جوان» حاکی از آن است که واحدهای بزرگ دامداری اعم از خصوصی و دولتی از این شرکت در سامانه بازارگاه نهاده خریداری و میلیاردها تومان به دلیل خلف وعده شرکت مذکور و عدمتوزیع نهاده ضرر کردهاند. اکنون با گذشت سه ماه از واریز پول به حساب شرکت متخلف، نه نهادهای تحویل دامداریها شده و نه پولشان برگشته است.
کارت زرد یک اصطلاح است که نشان بدهد نمایندگان به وزیر اخطار داده اند و در صورتی که از این تعدادی که طرح سوال کرده اند ۱۰ نفر درخواست استیضاح نمایند وزیر به مجلس احضار و مورد سوال قرار گرفته و بعد از آن مجدد باید رای اعتماد از مجلس بگیرد.