کاشان نیوز-محمد حسین کریمی: جلسه نشست صدرائیه فرماندار کاشان روز دوشنبه ۱۵تیرماه در محل فرمانداری شهرستان و با اعضای گروه مجازی «پرسش از عملکرد مسئولین » با موضوع بحران آب و ریزگردهای موجود در شهرستان برگزار شد.
آغاز کننده صحبتها خسرو اعتماد مدیر عامل سازمان مردم نهادجمعیت کویر سبز کاشان بود که با اشاره به بحران آب که یکی از اساسی ترین موضوعات حال حاضر در کشور ایران و به خصوص شهرستان کاشان است آن را یکی از عوامل ریزگردها خشکسالی دانست و افزود: چرای بی رویه دامها در مراتع یکی از عوامل خشکسالی است و باعث تخریب بسیاری از مراتع شده است٬ اگر ریزگردهای معلق درهوا زیر۲.۵ میکرون باشد باعث گرفتگی قلب میشود که متاسفانه در شهرستان کاشان اینگونه است و حتی نانو ریزگرد نیز داریم.
پس از آن دکتر روح الله میرزایی استاد و عضو هیئت علمی دانشگاه کاشان در مورد تحقیقات زیست محیطی دو شهرستان کاشان وآران وبیدگل با تشریح این نکته که پس از حضور دکتر زراعت دردانشگاه کاشان بررسی هایی در این موارد صورت گرفته اما به صورت کامل نمیتوان گزارش داد و تشریح کرد٬ ولی در زمانهای مشخصی پایشهایی در آران و بیدگل صورت گرفت اما پس از مدتی دیگر به دلیل مشکلاتی که وجود داشت این کار ادامه پیدا نکرد شاید به این دلیل که بسیاری از دانشجویان بومی نیستند نمیتوان به آنان اصرار کرد که موضوعات پایان نامههای خود را در این مورد و دراین شهرستان انتخاب کنند و به تحقیق بپردازند.
اما پس از گذشت دوسال اقداماتی در حال پیگیری است٬ برای مثال اولین همایش ملی فضای سبز کم آب با همکاری شهرداری کاشان برگزار گردید اما برای آغاز این کار ضرورت توجه به محیط زیست و هدف برگزاری این همایش برای مدیران این ارگان هنوز جا نیفتاده بود.
روح الله میرزایی با ابراز تاسف از اینکه همزمان با برگزاری این همایش دربسیار از مناطق٬ میدانها و بلوارهای شهرستان شاهد هدر رفت آب بوده و حتی به جای چمن آسفالتهای داخل خیابان آبیاری میشودتصریح کرد: کاشان به مسئولان بومی نیاز دارد و وجود مدیران بومی در شهرستان یکی از والاترین اولویتهاست چرا که یک مدیر بومی بیشاز مدیران غیربومی دغدغه شهرستان خود را داراست.
وی ضمن تاکید بر اهمیت سلامت محیط زیست و انسان بیان کرد: ما یک شهر مذهبی هستیم و پررنگترن برنامههای ما عزاداریهای ما است ولی متاسفانه ردپای عزاداریها یا حتی جشنهایمان را زبالههای خیابانها نشان میدهد اما این کار برای مذهب و اعتقادات و حتی مراسمهای ما نتیجههای زیبایی را به دنبال نخواهد داشت.
در ادامه جلسه حمیدرضا آخوند نصیری نویسنده وکارگردان تئاتر در کاشان با تصریح این موضوع که درمورد محیط زیست وآب تخصص زیادی ندارد و با تاکید بر این که بیشترین نیاز جامعه و مردم آگاهی و آموزش است در زمینه اطلاع رسانی و آموزش برای آگاهی مردم با ابزار هنر اعلام آمادگی کرد.
علیرضا دیمکار فعال فرهنگی شهرستان ضمن تاکید برسخنان آخوندنصیری در بخش آگاه سازی و آموزش افزود: گمان میبرم مردم کاشان وآران بیدگل در مصارف خانگی خود بهینهترین مصرف را داشته باشند و بیشترین مصرف آب در بخش کشاورزی و سپس در بخش فضای سبز شهری باشد که این دو باید با الگویی صحیح صورت پذیرد.
دیمکار درپایان سخنان خود از برگزاری اینگونه جلسات و تشکلها که مردم با مسئولین ملاقات داشته باشند و از آنها سوال کنند و مشکلات خود را مطرح کنند تشکر و ابراز امیدواری کرد: اگر این جلسات به صورت مداوم و پایدار در تمامی حوزهها از جمله: فرهنگ٬ورزش و سیاست برگزار شود بدون شک میتوان بازدهیهای خوبی از آن گرفت و دیگر هیچ مسئولی زیر سوال نخواهد رفت چرا که اینگونه تمامی مسئولین به مردم پاسخگو خواهند بود.
احمد کریمی فعال فرهنگی دیگر ضمن تاکید براین مطلب که مدیران شهری باید پاسخگو باشند گفت: اگر پرسشهای مردم بی پاسخ بماند در همان مرحله پرسش باقی خواهد ماند.
وی ضمن تاکید بر اهمیت رسانهها افزود: متاسفانه برخی از مدیران مافقط زمانی که نیاز به رپرتاژ دارند برای رسانه ارزش قائل اند و از طریق رسانهها به منافع شخصی خودشان میرسند و اگر آن رسانه از مسئولی سوال بپرسد از آگهی و رپرتاژ محروم خواهد شد و درآمدش قطع خواهد شد.
کریمی در بیان موضوع جلسه،مشکلات آب و ریزگردهاتاکید کرد: باید کمیتههای مشترکی بین دوشهرستان کاشان وآران وبیدگل تشکیل شود و پیوند این دوشهرستان را به طور صحیح ایجاد کند تا دوشهرستان در مراحل تحقیقات و اجرا به یکدیگر کمک کنند و پشتوانه یکدیگر باشند.
حسن خوش چشم نیز درپایان سوالات و سخنان اعضای گروه،خاطر نشان کرد: امروز روابط عمومی ها و رسانه ها توسط حراستها کنترل میشوند و اگر اخباری را منعکس کنند که باب میل حراستها نباشد از آنها شکایت شده یا توبیخ میشوند٬ به طوری که قدرت حراستها بیش از حدو مرز خوشان است.
ابوالفضل صدرائیه با بیان این مطلب که بحران آب شهرستان به عنوان یک موضوع کاملا مشخص مطرح شده تصریح کرد: گروههای مجازی امروزه هم یک فرصت است و هم یک تهدید به گونه ای که میتواند بسیاری از منابع را کنار بزند٬ اگر با شرایط خاص و اخلاق حرفهای مدیریت شود میتوان از همین طریق از جهل مردم جلوگیری کرد٬ اگر این شرایط رعایت شود و افرادی که در این گروهها حضور دارند شرایط و اخلاق حرفه ای را رعایت کنند یک فرصت بسیار خوب است ولی درصورتی که این شرایط به هم بریزد و این گروهها درراستای فرهنگ سازی و اخلاق مداری نباشند میتواند یک تهدید برای جامعه باشد.
وی با اشاره به جمع نظر اعضا اشاره کرد: مدیریتها دیگر تک بعدی نیستند یکی از بزرگترین مشکلات این است که ما فقط به مدیریت تک بعدی نگاه میکنیم و نگاهمان از چارچوب خود ساخته خارج نمیشود.
صدرائیه در مورد موضوع مورد بحث گروه با بیان این مطلب که فرمانداری کاشان برای مدیریت آب پیگیری بسیاری داشته است اظهار کرد: بیشتر مباحثمان را به کارشناسان میسپاریم و به صورت کارشناسی پیش میبریم ٬ با کمک دانشگاه کاشان همایش فضای سبز کم آب برگزار گردید که در این همایش با یک نگاه سطحی متوجه شدیم که بسیاری از مکانها و چمنکاریهای ما هدررفت آب دارند.
فرماندار کاشان با تاکید براین مطلب که دوران خشکسالی در کل دنیا به خصوص در ایران و مناطق خشک مثل کاشان یک دوره است و سپری میشود اما مهم تر از آن این است که در گذر این دوره ۱۰یا شاید تا۲۰ ساله ما چگونه با آن مقابله کنیم و بهترین راه کارها را برای آن پیدا کنیم و به صورت صحیح رفتارکنیم بیان کرد: ریزگردها آثار خشکسالی ۲۰ساله است و اگر خشکسالی نباشد شاهد چنین مشکلاتی نیستیم٬ بارندگی امسال نسبت به سال گذشته ۴۰درصد کاهش داشته ولی ما باید به فکر این باشیم که چگونه این دوران را سپری کنیم.
صدرائیه ادامه داد: متاسفانه ما در حال از دست دادن منابع زیر زمینی وخداداده هستیم٬ خودمان منابعی همچون سدها را ایجاد کرده ایم اما به فکر منابع زیر زمینی نیستیم و داریم آنها را از بین میبریم و غافل از آن هستیم این نکته قابل توجهی است که باید به آن توجه کنیم و در این دوره از خشکسالی مراقب سفرههای آب زیرزمینی باشیم و آنها را تخریب نکنیم٬ کم آبی یک بحث است و مقابله با آن بحث دیگری است.
صدرائیه در مورد قیمت آب با این تاکید که تازمانی که فرهنگ سازی نشود و قیمت آب به قیمت واقعی خود نرسد این مشکلات وجود خواهد داشت افزود: امروزه قیمت برق از آب بالاتر است در صورتی که هزینه آبرسانی به مناطق بیش از برق رسانی است و قیمت آب شرب در هرمتر مکعب ۷۰۰هزار تومن است.
اما این که بخواهیم قیمت آب و برق را جابجا کنیم این براساس اقلیم تعیین میشود واین اقلیم تعیین کننده قیمت مصرف گاز نیز هست٬ اگر قیمت برق پایین بیاید از سوی دیگر قیمت گاز بالا خواهد رفت و ما با احتساب حوزه کوهستان اطراف نسبت به اقلیم سه ماه اوج مصرف برق را داریم اما مصرف گاز۹ ماه است.
صدرائیه یکی دیگر از نکتههای قابل توجه در کشور وشهرستان توجه به منابع شن و ماسه دانست و افزود: متاسفانه در کشورما از روشهای ناصحیح معدنکاری و معدنداری استفاده میشود و میتوان گفت روشهای استفاده از معادن ما غیراصولی است.
صدرائیه در پاسخ به سئوال یکی از اعضا تاکید کرد: ما در کشور مشکل قانون نداریم اما متاسفانه اجرای قانون است که کمی با مشکل روبرو است برای مثال اگر صنعت و محیطزیست تک بعدی مدیریت شوند مشکلات موجود فعلی به وجود میآید٬ بزرگترین مشکلات ما در کشور مدیریتهای تک بعدی است٬ خارج از سیاست اما مشکلاتی که ۸سال گذشته پیش آمد به دلیل همین مدیریت های تک بعدی بود و این که بحثها به مردم کشیده میشد٬ بحثهایی که باید کارشناسانه قضاوت میشد به میان مردمی میآمد که نگاه کارشناسی ندارند.
صدرائیه با تاکید بر این نکته که مدیران باید مدیریت را بلد باشند و متاسفانه در شهرستان اشخاصی که تن به مدیریت بدهند و مدیران خوبی باشند را کم داریم گفت: مدیران شهری باید کلمه«من» را کنار بگذارند وهمه باهم کار انجام دهند تا تاثیر گذار باشند،مشکلات است که بستر سرمایه گذاری را ایجاد میکند و تازمانی که مردم این مشکلات را به مدیران مطرح نکنند به چشم نخواهد آمد و حل شدنی نخواهد بود.
فرماندار در پایان سخنان خود یکی دیگر از مشکلات در کشور را مشکلات اجتماعی دانست که تبدیل به بحران سیاسی میشود و افزود:ضمن اینکه کارهای مدیران باید به صورت کارشناسی صورت گیرد وقتی کاری توسط مسئولین کارشناسی نشود خروجی آن شبیه به مسکن مهر کاشان خواهد شد.
وی فعالیت این گروه به صورت صحیح و با رعایت اخلاق را مورد تایید قرارداد و ادامه این روند و پرسش از مسئولان را به نفع شهرستان خواند.
آقای صدراییه! حرفها و جملات قصار شما رو کجای دلم بگذارم. نه اینکه اوضاع اداره خودتون عالیه !!! بایدم نسبت به موضوع مدیریت این چنین بفرمایید!!! از روزی که اومدین و روی این صندلی نشستی، مدام برای خودت شایعه رفتن توزیع کردی!! آخه مدیر!!! کجای دنیا به سبک در پیتی ...[حذف توسط مدیر سایت] عمل می کنن!!! ...[حذف توسط مدیر سایت]
به عنوان یک شهروند بیدگلی که در شهرک صنعتی سلیمان صباحی مشغول فعالیت هستم واز مسیر جاده قدیم به کاشان رفت وآمد می کنم باید به این نکته اشاره کنم که معمولا شهرداری ها سعی می کنند مسیرهای ورودی وخروجی شهرهای خود را به منظور تاثیر گذاری بر مسافرین وواردین به شهر به بهترین نحو رسیدگی کنند. مسیر میدان شهید زجاجی وانتهای خیابان طالقانی به طرف شهرک صنعتی سلیمان صباحی که یکی از مسیرهای ورود وخروج به کاشان محسوب می شود وهمه روزه جمعیت زیادی از کارگران وبازرگانان وصاحبان شرکت های فعال در این شهرک که از اهالی کاشان هستند وهمچنین تجار وبازرگانان داخلی وخارجی از این مسیر رفت وآمدمی کنند .یکی از مناطقی است که ظاهرا شهرداری کاشان فراموش کرده به آن توجه کند واین امر برای شهردار فعلی که آثار فعالیتش در همه نقاط شهر کاشان هویداست زیبنده نیست. این مسیر از لحاظ آسفالت ، نور ، تابلوهای راهنما وهشدار دهنده وعلائم راهنمایی ورانندگی ، فضای سبز و.... اشکالات اساسی دارد وباتوجه به چهار راهی که در محل ورود به زیر گذر راه آهن وجود دارد باعث بروز خطرات جانی برای سرویس های کارگران شهرک و سایر مردمی می شود که روزانه به شهرک صنعتی همچنین به آران وبیدگل رفت وآمد دارند . درخواست دارم به نحو شایسته به استحضار شهرداری کاشان رسانده شود که به این منطقه از کاشان توجه خاصی بشود تا باعث سربلندی واعتبار بیشتر این شهرصنعتی شود. همچنین باتوجه به اینکه روزانه تعداد افراد زیادی از سراسر ایران به این شهرک جهت امور اقتصادی وتجاری مراجعه می کنند نصب تابلو های راهنما در مسیر های منتهی به این شهرک می تواند مراجعین را از سردر گمی نجات دهد. برای نوشتن این مطالب به سایت شهرداری کاشان مراجعه کردم و متاسفانه قسمت های مربوط به نظرات و...فعال نبود . ازاینکه این مطلب را منعکس می کنید سپاسگزارم.
چه جمله قصاری از آقای صدراییه !!!!
سلام از سایت کاشان نیوز بابت خبررسانی به موقع و حمایت های بی دریغ خود از فعالین فرهنگی - اجتماعی شهرستان های کاشان و آران و بیدگل تشکر و قدردانی می نماییم... سبز بمانید و مانا... یا حق
شیره را خورد و گفت شیرین است افاضات فرمودند ایشان ای کاش تزس از شکایت و توقیف نبود مدیریت را در سیستم فرمانداری ایشان بررسی می کردم حتما اوضاع آشفته فرمانداری خود نمونه ای از مدیریتی است که مدیران باید بلد باشند