کاشان نیوز-سعید غلامیان: چند روزی قبل از پایان سال ۹۳ با دعوت مهندس اعتماد، مدیرعامل جمعیت کویر سبز کاشان به مراتع «تخته جوره» و «سولدر» رفتیم. جادهای عریض که برای یک معدن آهن در دل مراتع «تخته جوره» و «سولدر» احداث شده و از نظر عرض شاید با جاده قدیم آران و بیدگل که چندین شهرک صنعتی و صدها کارخانه را به دو شهر کاشان و آران و بیدگ متصل میکند قابل مقایسه باشد. باید مقایسه کرد این مورد را با فشارهایی که اداره منابع طبیعی به روستانشینان برای عدم چرای گوسنفدان وارد میآورد و اقامه دعاوی متعددی که برای کشاورزان و چوپانان به بهانه چرای تعدادی محدود گوسفند در مراتع کرده است.
باید پرسید چه کسی مجوز احداث این معدن و این جاده با این حجم تخریب در دل غنیترین مراتع کاشان را تایید کرده است؟
تفاوت مابین یک چوپان و کشاورز و یک معدندار چیست؟
چه تفاوتی در کار است که بعضی از بخش خصوصی اینگونه در مراتع ملی جولان میدهند؟
ما در حاشیه کویر، همچون شمال و غرب کشور جنگل هیرکانی و بلوط نداریم و تنها مراتع نقش ریههای اطراف ما را به عهده گرفته و با پوشش گیاهی مناسب اقلیمی در شرایط گرم و کمآبی، هوای منطقه و فضای محیطی را برای زندگی انسانها مساعد کردهاند.
تخته جوره و در کنار آن مرتع سولدر ازجمله این مراتع غنی هستند که در حدفاصل قهرود، قمصر و برزک واقعشده و ازنظر متخصصین جزء غنیترین مراتع مرکزی ایران محسوب میشوند و ثروتی خدادادی که متعلق به همه مردم این منطقه است، اما با احداث یک معدن سنگآهن برای بخش خصوصی در مرکز این مراتع چنان ابعاد وسیعی محیط زیست آنجا تخریبشده است که شاید دهها برابر سودی که از این معدن نصیب بخش خصوصی شده باید توسط بخش دولتی هزینه شود تا مگر در سالهای آتی این تخریب جبران شود. اگر هزینه شود! در حال حاضر کسی را سر سودای این مهم نیست و در سکوت معنیدار ادارههای منابع طبیعی و آبخیزداری و محیط زیست کاشان این تخریب ادامه دارد و با تأسف بیشتر هرروز هم ابعاد این تخریب گستردهتر میشود و گردوخاک ناشی از این معدن تمامی حیات گیاهی و حیوانی این منطقه را تهدید میکند و این مراتع را نیازمند شدید حمایت و حفاظت کرده است.
با تخریبهایی که مساعدت ادارات منابع طبیعی و محیط زیست کاشان را به همراه داشته است متأسفانه عامل حیاتیای بزرگ و غنی در حال احتضار افتاده است؛ و مدیرانی که مجوز این تخریب گسترده را دادهاند بدون هیچ دغدغهای به تماشای مرگ این مرتع نشسته و صدایی از کسی بلند نمیشود.
آیندگان قضاوت خوبی در مورد این مدیران نخواند داشت، اما فردا دیر است. امروز باید کاری کرد.
مطالب نگارنده را راجع بع تخت جور خواندم ای کاش قبل از انعکاس خبر حداقل از موقعیت جغرافیایی آن خبر داشتید که تخت جور از قدیم الایام جزء خاک روستای قزاآن می باشد و در اختیار ساکنان آن روستا می باشد
با تشکر از ارتباط شما با کاشان نیوز، به استحضار میرساند تخته جوره مرتعی است در میانه برزک،کامو،قزاآن،قمصر و قهرود و قسمتهایی از آن به مراتع دیگر متصل و در حریم و جزء این شهرها و روستاها است، به عنوان مثال ابتدای جادهای که اخیراً تعریض شده است به مقدار یک کیلومتر در مراتع قزاآن واقع است و بعد از آن و از روی گردنه به بعد مرتع قهرود است.
چه خوب این اقایان به نقطه نظرات مقام رهبری گوش میدهند. کاشان نیوز عزیز بهتره درباره سخنرانی و دیدار ایشان با اعضا محیط زیست و منابع طبیعی اسفند ۹۳ نیز تطابق بدهید، که این اقایان به اصطلاح مدیر حتی گوش بدهکار مقام رهبری نیز نیستند چه برسد به مردم
من مدتی قبل به اینجا رفته بودم. اصلا چنین جاده ای نداشت، یک راهی بود باریک که کامیونها از آن عبور میکردند. مسئولین جواب بدهند که چند هکتار واگذاری دارد این معدن؟ واقعاً قانونی است؟