کاشان نیوز-علی خالویی: بر اساس آمار اعلام شده؛ حدود ۱۱۵۰ درخت ۱۰ تا ۵۰ ساله در محدوده طرح زیرگذر مدخل شهر کاشان «قطع» و بعضاً جابجا شده است!
چه «قطع» و یا چه «جابجا شده» که متأسفانه اطلاعی از سبز شدن مجددشان در اختیار نیست؛ به هر طریق ممکن این تعداد گونه درخت از انجام وظایف اصلیشان در محدوده طرح مذکور به دورافتاده است؛ وظایفی همچون:
۱٫ تولید سایه مطلوب برای رهگذران تابستانی مسیر مدخل به میدان منتظری.
۲٫ تبخیر و تعرقی که به سطح کاهش قابلتوجه گرمای شدید تیرماه و مردادماه میشد و میتوانست بخشی از گرمای رهگذران این مسیر را تلطیف و قابلتحملتر نماید.
کارشناسان معتقدند: «یک هکتار فضای سبز میتواند دمای هوا را تا ۵٫۴ سانتیگراد تعدیل نمایند.»
۳٫ کاهش اثرات مخرب «اشعه ماورای بنفش» یا «یو وی» (UV) برای اهالی و رهگذران این مسیر؛ قابلیادآوری است که این روزها به علت شرایط خاص آب و هوائی و وجود ریز گردها و آلودگیهای جوی دشت کاشان؛ که باعث افزایش نقش مخرب این اشعه میشود که در این ایام به نقطه تحمل خطرناک خود میرسد، شاخص بالای ده تا دوازده.
۴٫ درحالیکه دشت کاشان شاهد، رخداد افزایش تعداد روزهای با گردوغبار در دشت کاشان است؛ آیا به نظرتان ۱۱۵۰ درخت چقدر در ترسیب گردوغبار میتوانست نقشآفرینی نماید؟
این در حالی است که کارشناسان معتقدند حدوداً ۲۰۰ درخت در یک هکتار میتواند تا ۶۸ تن از گردوغبار را در هر بارندگی در خود جذب میکند؟
پرواضح است که باوجود چنین درختانی زدودن این مقدار گردوغبار، ارمغانی خواهد بود رایگان که درختان در اختیار جوامع شهری قرار خواهند داد.
۵٫ کاهش آلودگیهای صوتی، تصویری و نوری و اثرات مخرب ناراحتیهای عصبی نیز ازجمله کارکردهای مطلوب فضای سبزی است که میتواند فضای سبز ایجاد نمایند. کارشناسان معتقدند که هر ۳۴۰ درخت، میتواند تنشهای بیماران تنفسی و آسم تا ۲۵٪ کاهش مییابد!
۶٫ اینها موارد بسیار کلی است و پرداختن به جزئیات نیازمند مطالعات و پژوهشهای دقیقتر است، یادتان باشد ۱۱۵۰ درخت به امید رخداد روزهای بهتر و اجرای پروژههای بهتر حذفشده، «حذفی» که به هنوز «بهتر» نیانجامیده است!
۷٫ جلوگیری از اتلاف و کاهش منابع ملی و هزینههای شهروندان؛ کاهش هزینههای ساکنین شهری، میتواند باعث افزایش باورپذیری و امید شهروندان گردد.
کارشناسان معتقدند، تنها سه درخت کاشته شده با استراتژیک مناسب میتواند تا ۵۰٪ باعث کاهش قبوض برق و گاز شهروندان گردد؛ آیا کاهش بار هزینههای زندگی شهروندان و جلوگیری از اتلاف و کاهش منابع ملی، چیزی خارج از آموزههای دینی، عرفی و قانونی هر مدیر توانمندی است که متأسفانه از دید مدیریت شهری این موضوع مغفول مانده و این نیست مگر «دین مردمی» و یا «حقالناس»؟!
۸٫ ۱۱۵۰ «درخت میانسال» و یا «کهنسال» از سطح فضای سبز شهری با تمام کمبودها و شرایط سخت «منابع آبی» در سالیان قبل، تولید و نهایتاً متأسفانه حذفشده است! البته به امید اینکه، بالاخره شاهد نتایج مثبت کاهش آلایندههای زیستمحیطی شهر در پروژه زیرگذر مدخل اجرائی شده و شاهد باشیم؛ که شوربختانه هنوز این مهم اتفاق نیفتاده است!
آیا کسی پاسخ صدمات روحی، روانی و بهداشتی نامشهود اجرا نشدن و یا به تعویق افتادن پروژه در مدت این چندین ماه هست؟
۹٫ آیا کسی پاسخگوی اثرات مخرب بهداشتی – درمانی تنفسی؛ گرمای پوستی، آلایندگیهای صوتی، تصویری و نوری، عروقی و نهایتاً تغییرات نامیمون متابولیسم بدنی ساکنین شهری حواشی این طرح و رهگذران مسیر مذکور هست؟ هزینههای بهداشتی که شاید هیچگاه و هیچ کجا شاید اصلاً دیده و یا شنیده نشوند؟!
۱۰٫ آیا وقت آن نرسیده قدری به فکر شهروندان کاشانی باشیم و «شاخصهای زیستمحیطی» و امیدشان را به زندگی افزایش دهیم؟ آیا مردمان شهرمان لیاقت مدیران شجاع در تصمیم گیری در مراحل سخت را ندارند؟
ضمن عرض ادب خدمت مقاله نویس فوق با مقاله در خور توجه اول اینکه وقتی در حد کلان به محیط زیست توجه نمیشه چه برسه به کاشو دوم اینکه وقتی طرحهای خیالی و جنجالی در شهر باشه بهتر از ای نخواد بود و دست اخر وقتی تعامل با کلی منطق شهر و نیز با شهرهای مجاور نباشه بدتر ازاینم باید چشم براه باشیم مگه مشکل دفن زباله را نادیده نگرفتیم که حالا سالک همسفره ما در خود کاشان شده ببخشید میدونمکاشان نیوز پخش نمیکنه اما لااقل خودتون بدونید