کاشان نیوز- سید جعفر فاطمی نوش آبادی*:«انجمن دوستداران آثار تاریخی و مفاخر شهر نوش آباد» به عنوان یک سازمان مردم نهاد از سال ۱۳۸۰در این شهر تاریخی متولد شد. این انجمن شناسنامه دار وقانونی یک بار پس ازمدتی فعالیت در مهر ماه سال ۸۳ در اداره کل ثبت شرکت ها و موسسات غیرتجاری کاشان به ثبت رسید.
ویک بار هم در سال ۸۹ از فرمانداری آران وبیدگل مجوز فعالیت دریافت کرده و برابر اساسنامه خود، در راستای حفظ و نگهداری آثار تاریخی و بافت قدیمی شهر نوش آباد تلاش می کند. همکاری مسئولین اجرایی شهر و شهرستان از جمله شهردار، اعضای شورای شهر، فرماندار و اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در مقاطع مختلف باعث برداشتن قدم های مثبتی در جهت حفظ میراث فرهنگی نوش آباد و توسعه گردشگری این شهر مستعد شده است.
انجمن دوستداران که هسته اصلی و اعضای آن را اساتید دانشگاه، فرهنگیان، دانشجویان و کارمندان عاشق تاریخ و فرهنگ و مفاخر نوش آباد تشکیل می دهند، با چشم پوشی از منافع اقتصادی حاصل از اوقات فراغت خود وحتی مساعدت های مالی به انجمن، تمام تلاش خود را برای حفظ میراث نوش آباد و معرفی آن به ایران و جهانیان به کار بسته اند.
همبستگی و هدف مشترک اعضای انجمن در این زمینه باعث شده تا علیرغم برخی ناملایمات، همدل و همراه در راه دستیابی به اهداف خود مصمم باشند.
قدرت اجتماعی این سازمان مردم نهاد همواره زبانزد انجمن های مشابه در کشور بوده و به پاس تلاشهای ارزشمند و خستگی ناپذیر هیئت مدیره و مدیران عامل دوره های مختلف خود، در کشور نیز شناخته شده است به نحوی که در سازمان میراث فرهنگی کشور و نزد مسولین بلند پایه شناخته شده و الگو است.
خوب به خاطر دارم در همایش ۲ سال قبل در کاخ موزه گلستان که تنها ۳۰ انجمن از کشور شرکت کرده بودند و انجمن دوستداران آثار تاریخی و مفاخرنوش آباد نماینده استان اصفهان بود، آقای علویان صدر، معاون حفظ و احیا سازمان میراث فرهنگی کشور، چند بار نام انجمن نوش آباد و مدیرعامل آن را صدازد و به عنوان الگو برای سایرین برشمرد.
نوروز امسال (۱۳۹۲) فرصت مغتنمی برای انجمن بود تا با برنامه ریزی کامل و استفاده از نیروهای آموزش دیده خود، همگان را به تحسین وادارد.
فعالیت افتخاری بدون نفع اقتصادی اعضا، شفافیت درعمل و صداقت در کار هر چند مشکلاتی را متوجه این انجمن نمود، اما انچه مسلم است، توجه ویژه مردم و مسولین به منافع اقتصادی حاصل از گردشگری، مهمترین هدفی بود که این انجمن پس از سالها تلاش به آن دست یافت.
برنامه ریزی منسجم و هدفدار برای ورود گردشگران به شهر و استفاده از ظرفیتهای گردشگری شهر و چشاندن طعم اقتصادی حاصل از ورود گردشگر به شهر از فواید این دوره پرفراز ونشیب بود که فراراه آیندگان خواهد بود.
آنچه در ادامه به اختصار می آید، تنها بخشی از اهم فعالیت های این انجمن مردم نهاد فعال شهر نوش آباد است که با نگاه منصفانه به آن ادعاهای این انجمن به اثبات خواهد رسید:
– مدیریت گردشگری نوروز ۱۳۹۲ در نوش آباد، اقدام به تشکیل کلاسهای آموزشی به منظور افزایش سطح معلومات اعضای خود درزمینه مردم شناسی، میراث معنوی و شیوه عملیات مرمت و بازسازی بناهای تاریخی .
– استفاده ازتجربه استادان و کارشناسان مجرب اداره میراث فرهنگی شهرستان کاشان، آران و بیدگل در این کارگاهها.
– برگزاری کلاسهای مردم شناسی، میراث معنوی و مرمت از جمله فعالیتهای این انجمن به منظور.
– دستیابی اعضای انجمن به معلومات و اطلاعات علمی نسبت به ضوابط و مقررات در سازمان میراث فرهنگی است.
– شناسائی و مستند نگاری بیش از ۵۰ شی ارزشمند از دوره های مختلف تاریخی در سطح شهر و پیگیری برای صدور کد شناسائی و شناسنامه عمومی برای این آثار از سوی میراث فرهنگی استان و آماده سازی صاحبان آثار برای سپردن اشیا به موزه مردم شناسی شهر.
– ثبت آئین سنتی مذهبی خیل عرب در فهرست آثار معنوی کشور و۲۵نیز بنای تاریخی.
– پیگیری برای قرار گرفتن شهر تاریخی نوشآباد بعنوان یکی از پنج شهر کوچک گردشگری کشور.
– معرفی شهر زیرزمینی نوشآباد به عنوان بزرگترین شهر زیرزمینی جهان از طریق رسانه ها و مساعت برای ساخت مستندها.
– دعوت وبازدید مسولین بلند پایه کشور ومیراث فرهنگی از نوش آباد، شرکت اعضا در همایشهای ملی میراثی.
– پیگیری برای تملک قلعه خشتی، موزه، شترخان و خانه تاریخی باغی، برگزاری همایشهایی چون، همایش پدربزرگها و مادربزرگها.
– همایش بزرگداشت حافظ،همایش مادر میراثبان مدرسه و فرهنگ.
– برگزاری اردوهای تفریحی یک و چند روزه برای اعضا،برگزاری مراسم افطاری سالیانه.
– برگزاری نمایشگاه ۱۵روزه شکوه تمدن انوش آباد.
– پیگری مستمر برای استقرار پایگاه حفاظتی در نوش آباد.
– پیگری مستمر به منظور اختصاص بودجه برای مرمت آثار تاریخی شهر نوش آباد.
– برگزاری دوره های تخصصی گردشگری برای بیش از۶۰ نفر راهنمای گردشگری که در سه ماه ابتدای سال در ورودی های شهر زیرزمینی و سایر مکان های تاریخی مشغول راهنمایی هستند.
– همکاری با شهرداری نوش آباد در برگزاری همایش نوش آباد از اینجا تا فردا در تالار حرکت تهران در سال ۸۷ .
– شرکت در همایش های اختصاصی سازمان میراث فرهنگی نظیر نقد مرمت در تبریز، هفته میراث فرهنگی در کاخ گلستان.
– بازدید از منشور کوروش با همراهی مدیرکل میراث استان.
هیئت مدیره و مدیرعامل انجمن بر خود لازم می دانند از زحمات کلیه اعضای خود اعم از هیئت موسس، هیئت مدیره و بازرسان سابق، اعضای فعال و افتخاری و نیز شهروندان فهیم نوش اباد ومسولین شهر و شهرستان که در تحقق اهداف این سازمان مردم نهاد تلاش نموده و می نمایند، قدردانی نموده و برای همه ایشان آرزوی سلامت و سعادت نماید.
* مدیرعامل انجمن دوستداران آثار تاریخی ومفاخر شهر نوش آباد
چه معرفی خوبی. اگر مایل بودید می توانم در وب لاگ اخبار سازمان های غیردولتی نیز این معرفی را بیاورم. این نشانی وب لاگ است. یک سری بزنید http://iranngonews.persianblog.ir آیا شما وب سایت یا بلاگی دارید ؟
این کارای بالا بیلان کاری حساب نمیشود چون شهرستان آران وبیدگل خودش میراث فرهنگی داره واحتیاج به دایه دلسوز تر از مادر ندارد.مگه کاشان با این همه آثار تاریخی انجمن داشت