کاشان نیوز: اخیراً خبرهایی مبنی بر رتبه نازل کاشان در استان اصفهان از زبان شجاعی معاون منابع انسانی استاندار همراه با تبلیغات فراوانی برای جذب بودجه اشتغالزایی شنیده میشود.
شجاعی در سخنانی بابیان اینکه در اشتغال روستایی، کاشان ۳۲ درصد از سهمیه اولیه را جذب کرده و در استان ازنظر طرحهای فراگیر اشتغال روستایی یازدهم است گفت: همین یازدهمهای شهرستانها تا اول مرداد استان اصفهان را در کشور بیستونهم کرده بود که ما هر جا میرفتیم خجالت میکشیدیم. استانهای کوچک و غیر برخوردار بهتر از ما بودند.
وی بابیان اینکه در تسهیلات مشاغل خانگی کاشان چهاردهم است اضافه کرد: در پرداخت تسهیلات قرضالحسنه مشاغل خانگی، شهرستان کاشان با ۷۱.۸ درصد جذب اعتبارات چهاردهم استان است؛ اما آمار اردستان ۱۱۵ درصد و آران و بیدگل ۱۰۱ درصد و بویین و میاندشت ۹۵ درصد است. در این خصوص با معاون اداری، مالی و برنامهریزی فرماندار کاشان اقای مسعود خاندایی گفتگویی تلفنی انجامشده است که نظر شما را به آن جلب میکنیم:
کارگروه اشتغال دقیقاً چه وظیفهای در فرمانداری دارد؟
ریاست این کارگروه به عهدهی فرماندار و دبیری آن با رئیس اداره کار، تعاون و رفاه اجتماعی است. اعضای این کارگروه مثل چارت کشوری و استانی از نماینده بانکها، بنیاد شهید، دانشگاه، ادارات و دستگاههای اجرایی دولت، مؤسسات مالی و صندوق کارآفرینی امید تشکیل میشود.
منبع خاصی برای پرداخت اعتبارات وجود دارد؟
رصد و پایش وضعیت اشتغال شهرستان از طریق کاریابیها بهعلاوه برگزاری جلسات به عهده دبیر کارگروه است.
یکی از وظایف این کارگروه اجرای سیاستهای کلی کشوری در حوزهی اشتغال است. دولت در سال گذشته مقداری تسهیلات در اختیار دستگاههای اجرایی گذاشته بود که در حوزهی شهری و روستایی با تصویب کمیته فنی این کارگروه باید به متقاضیان پرداخت شود.
آیا خبری که کاشان کمترین جذب اعتبارات را داشته درست است؟
من این موضوع را تکذیب میکنم چون اصلاً کمترین و بیشترین ندارد. کمیته فنی با مسئولیت بنده تشکیلشده، اعضای مشخص در حوزه روستا مثل جهاد کشاورزی، میراث فرهنگی، بهزیستی و سایر دستگاههای مربوطه هستند. متقاضیان باید در سامانه «کارا» که از اردیبهشت امسال راهاندازی شده باید ثبتنام کنند، بعد از ثبتنام در کمیته فنی با حضور بانکها و مؤسسات مالی درخواست آنها ارزیابی میشود. این موارد را بیش از ظرفیت شهرستان یعنی دو برابر معرفی کردیم؛ اما بهواسطه مشکلاتی که بین اصفهان و کاشان وجود دارد مثل عدم تفویض اختیار کافی به بانکها که از مهمترین مشکلات است.
اینکه اخیراً آقای شجاعی اعلام کرده، منظورشان بانکها بودهاند.
آقای شجاعی در نشستی که صحبت کردند اصلاً خبرنگاری وجود نداشته و بعضی صحبتهای ایشان منتشرشده که ما پایان شهریور مصاحبههای تکمیلی را انجام خواهیم داد.
برای مثال یک روستایی نه سند منزل و نه کارمندی در اقوام دارد مطمئناً برای گرفتن وام طبق ضوابطی که وجود دارد بالاخره دیر یا زود میشود. همهی مصوبات کارگروه به بانکها ارجاع شده است. با پیگیریهای که کردیم یکی از رتبههای برتر استان خواهیم شد.
جالب است که آقای شجاعی در نشستی که صحبت کردند اصلاً خبرنگاری وجود نداشته و بعضی صحبتهای ایشان منتشرشده که ما پایان شهریور مصاحبههای تکمیلی را انجام خواهیم داد.
مشکلات بانکها موضوع جدیدی نیست، نمیشود این مشکلات را برطرف کرد؟ در حوزه روستایی شهرستان نسبت جمعیت روستا به شهر یکبهده است، در روستاها هم اطلاعرسانی کافی شده است. کارگروه اشتغال استان یک سری معیارهایی را تعریف کرده که باید طبق آنها عمل شود. این رویه در دیگر بانکها هم هست ولی در مقابل انعطاف بیشتری وجود دارد، اما در شهرستان کاشان ما فکر میکنیم چون بحث استقلال آن در میان است، از سوی نماینده این بحث بهصورت جدی پیگیری میشود و ما هم برای تفویض اختیار فشار میآوریم به نظر میآید که نتیجه معکوس داده است.
پس شما خبری که اخیراً شایع شده «کاشان رتبه نازل را دارد» را تکذیب میکنید؟
این خبر باید تکمیل شود، روزبهروز دارد آمار ما بهتر میشود. این خبر یک شوک داخلی برای کارگروه اشتغال شهرستان بهخصوص بانکها بود تا کار را با جدیت بیشتری پیگیری کنند.
رتبه کاشان در حال حاضر چند است؟
من نمیدانم، اداره کار بهعنوان دبیر کارگروه هرروز رصد میکند، برای دانستن رتبه دقیق باید با ایشان هماهنگ کنید.
مشکلات شهر بزرگی مثل کاشان با شهری مثل نجفآباد یا اصفهان قابلمقایسه است نه نطنز و سمیرم و اردستان که حتی کارخانه به تعداد کافی ندارند. بعضی از مشکلات درزمینهٔ طرح باید بررسی شود، نمیشود بدون بررسی دقیق شهرها را باهم مقایسه کرد.
دیدگاه شما