به گزارش وبدا، دکتر حسین نیکزاد با اشاره به تاسیس مرکز باروری و ناباروری دانشگاه در سال 1385جهت درمان نازایی افزود: در این مرکز از روشهای نوین نازایی از قبیل: تزریق اسپرم به داخل رحم (IUI)، لقاح آزمایشگاهی (IVF)، تزریق مستقیم اسپرم به داخل تخمک (ICSI) و روشهای انجماد جنین و اسپرم استفاده می شود.
وی تصریح کرد: سونوگرافی ابدومینال و واژینال، مشاوره نازایی، لاپاراسکوپی تشخیصی و درمانی و مشاوره اورولوژی از جمله فعالیت های این مرکز است.
وی با اشاره به اینکه تحریک تخمک گذاری یکی از روش های درمان نازایی و ناباروری در این مرکز است، اظهار داشت: این روش معمولاً در زنان فاقد تخمک گذاری یا تخمک گذاری های نامرتب انجام می شود.
وی اساس این درمان را تحریک تخمدان ها توسط دارو جهت تشکیل یک یا چند تخمک بالغ ذکر و بیان کرد: هدف از تحریک تخمک گذاری به دست آوردن تخمک های بیشتر با کیفیت بهتر و پیشگیری از عوارض ناخواسته است.
رئیس مرکز باروری و ناباروری دانشگاه، شانس حاملگی در هر دوره درمان را به ازای هر دوره تخمک گذاری، 15 تا 20 درصد دانست و گفت: میزان تولد نوزاد غیرطبیعی در این روش، مانند حاملگی طبیعی است، بدین معنی که در زوج هایی که به طور طبیعی نیز باردار می شوند، احتمال داشتن بچه ی ناهنجار 1تا 2 درصد می باشد و با افزایش سن این مشکل بیشتر مشاهده می شود.
دکتر نیکزاد، گر گرفتگی، درد شکم، ناراحتی پستان، تهوع، نفخ شکم، استفراغ، اختلال بینایی و سر درد را از عوارض جانبی استفاده از دارو در این روش ذکر کرد.
وی با اشاره به شانس حاملگی ده درصدی چند قلویی در روش درمان نازایی افزود: اگر بیماران پس از تجویز دارو یا در حین استفاده از داروهای نازایی دچار مشکلی مثل علائم مذکور شوند باید به پزشک معالج خود مراجعه یا به این مرکز اطلاع دهند.
گفتنی است این مرکز در طبقه دوم مجتمع بیمارستانی شهیدبهشتی کاشان دایر است.
دیدگاه شما