کاشان نیوز-سعید غلامیان: خواسته طولانی مدت مردم کاشان برای تاسیس استانی به مرکزیت کاشان باعث شده است هر یک از دست اندرکاران از دیدگاه خود به این موضوع پرداخته و مطلوب خود را از این فرصت بخواهند.
نماینده کاشان و آران و بیدگل در این راستا با رسانهای کردن نامهای که قبلاً نوشته شده بود سعی کرده خود را در مسیر خواسته مردم کاشان نشان دهد در حالی که حتی طرح این نامه در روال قانونی مجلس راهی بس دور و دراز در پیش دارد و حتی پس از قرار گرفتن در نوبت در مجلس نیز با توجه به اینکه مخالفانی در بین نمایندگان دارد با یک تذکر قانون اساسی (اصل ۷۵) از نوبت خارج خواهد شد و صد البته از آنجا که مدت زیادی از عمر مجلس نمانده است به محض اتمام این دوره از مجلس تمامی طرحهایی که در نوبت قرار دارند از نوبت خارج میشوند. این در حالی است که وی نیز هنوز نسبت به مرکزیت استان اصفهان شمالی که مطرح کرده است اظهارنظری نکرده است.
اطرافیان ساداتی نژاد نیز در فضای رسانهای سعی میکنند منتقدین نسبت به این موضوع را با تندی و یا تمسخر از میدان بدر کنند!
صرفنظر از اینکه مردم کاشان اگر فرصتی مهیا شود به کمتر از «استان کاشان» رضایت نخواهند داد و بذر این خواسته زمانی کاشته شد که مردم کاشان متوجه شدند که مسئولین اصفهانی حاضر به واگذاری اختیارات محلی برای امور اداری کاشان نیستند و حتی در حال حاضر که کاشان نام «فرمانداری ویژه» را یدک میکشد اختیارات مدیران کاشانی حتی در حد فرمانداری عادی هم نیست. حال چگونه است که نماینده کاشان نام استان اصفهان شمالی را برای این خواسته دیرپای مردم کاشان برگزیده است؟!
حتی پس از تاسیس فرمانداری ویژه نیز طرح واگذاری اختیارات «کمیسیون ماده ۵»، صدور مجوزهای اداره صنعت، معدن و تجارت و … به مدیران کاشانی ژستی خبری بیش نیست و با یک یا دو جلسه و یا با تغییر مدیران اوضاع به شکل سابق بازمیگردد.
مردم کاشان اگر فرصتی مهیا شود به کمتر از «استان کاشان» رضایت نخواهند داد
این ماجرا به جایی رسیده است که در محافل خصوصی، مدیران اصفهانی عدم اهتمام و ناتوانی مدیران کاشان را برای در اختیار گرفتن اختیارات محلی عنوان میکنند!
نماینده اردستان معتقد است: «بعید است که آقای ساداتی نژاد از تشکیل استان اصفهان شمالی به مرکزیت کاشان سخن گفته باشد؛ چون اصلاً چنین توافقی نشده است.»
«سید صادق طباطبائینژاد» گفت بعید به نظر میرسد که با اضافه شدن استانی به استانهای فعلی موافقت شود و اگر این اتفاق هم بیفتد هنوز راجع به اینکه کجا مرکز استان باشد توافقی انجامنشده است.
نماینده مردم اصفهان اما در نشست خبری با اصحاب رسانهها گفت: نام اصفهان مختص به اصفهان است و کسی حق ندارد اسم اصفهان را شمالی و جنوبی کند؛ اگر نهایتاً مردم کاشان تمایل دارند به سمت استان شدن حرکت کنند، یا باید بهعنوان استان کاشان مطرح شوند و یا به استان قم بپیوندند.
حیدرعلی عابدی در این ماجرا نیز سعی کرد منافع مردم اصفهان را پیش کشیده و گفته: به نظر من بهتر است بهجای اینکه توجه مدیران و رسانهها را به بحث تقسیم شدن اصفهان جلب کنیم، به مشکلات اصلی مردم اصفهان بهویژه مسائل زایندهرود بپردازیم و با اتحاد، این مشکلات را برطرف کنیم.
حیدر علی عابدی در رابطه با طرح تفکیک استان اصفهان به خبرنگار ایمنا گفت: با هرگونه دستکاری در تقسیمات استان مخالفم؛ زیرا این دستکاریها عوارض بسیار زیادی برای استانها دارد.
نماینده اصفهان: مردم کاشان یا استان کاشان را مطرح کنند و یا به قم بپیوندند
وی تصریح کرد: ما در گذشته از همین قبیل اشتباهات استراتژیک در استان داشتهایم و سرچشمههای اصلی زایندهرود را در تقسیمات کشوری از اصفهان جدا کردهایم؛ بهعنوانمثال جدایی مناطقی مانند مارکده و یان چشمه که جزو سرچشمههای زایندهرود بودند، امروز مشکلاتی بر سر راه استفاده از زایندهرود ایجاد کرده است که همه اینها تأثیرات تصمیمات بدون مطالعه است.
جدایی بر اساس کدام نظرسنجی؟
عابدی تأکید کرد: بنابراین در مورد طرح استان اصفهان شمالی نیز من هم برای مردم کاشان و هم برای مردم اصفهان نگران هستم؛ زیرا چنین طرحهایی بدون مطالعه ارائه میشود و عوارض آن مشخص نیست.
وی افزود: اگر مردم کاشان اصرار بر جدا شدن از استان اصفهان را داشته باشند حساب آن جدا است؛ اما به نظر میرسد از آنها و همینطور مردم میمه و اردستان نظرسنجی نشده است.
نام اصفهان مختص به اصفهان است
نماینده مردم اصفهان گفت: جدای از این نام اصفهان مختص به اصفهان است و کسی حق ندارد اسم اصفهان را شمالی و جنوبی کند؛ اگر نهایتاً مردم کاشان تمایل دارند به سمت استان شدن حرکت کنند، یا باید بهعنوان استان کاشان مطرح شوند و یا به استان قم بپیوندند.
عابدی در پاسخ به ادعای سید جواد ساداتی نژاد مبنی بر اینکه نمایندگان استان با طرح استان اصفهان شمالی مخالفتی ندارند، گفت: من با کلیات این طرح مخالفم و اگر بقیه نمایندگان استان موافقاند، چرا آن را امضا نکردند؟! مطمئناً ایشان زمان زیادی طرح را به معرض امضا گذاشته، اما نتوانسته امضا جمع کند.
۲ دلیل برای عملیاتی نشدن طرح اصفهان شمالی
وی افزود: این طرح به دو دلیل عملی نخواهد شد؛ دلیل نخست این است که این طرح، طرحی ساده است و بعید میدانم تا پایان مجلس دهم نوبت به طرحهای یکفوریتی برسد؛ بنابراین با تمام شدن دوره مجلس طرحهای در نوبت هم از نوبت خارج میشود.
عابدی خاطرنشان کرد: بااینوجود، اگر هم در مجلس این طرح مطرح شود، به دلیل مغایرت آن با اصل ۷۵ قانون اساسی با یک اخطار قانون اساسی لغو میشود.
وی تأکید کرد: بنابراین به نظر من بهجای اینکه سعی کنیم توجه مدیران و رسانهها را به بحث تقسیم شدن اصفهان جلب کنیم، بهتر است به مشکلات اصلی مردم اصفهان بهویژه مسائل زایندهرود بپردازیم و با اتحاد این مشکلات را برطرف کنیم.
گفتنی است که این طرح در ۲۰ اسفند ۹۷ در هیئت رئیسه مجلس اعلام وصول شد ولی قبل از آن در دی ماه امسال عبادی آن را شایعه دانسته و آنگونه که در سایت اطلاع رسانی وی درج شده است اظهار نموده؛ ساداتی نژاد، نماینده کاشان در یکی از نطق های میان دستور خود به این موضوع اشاره و از نمایندگان درخواست کرد تا در صورت ارائه طرح تشکیل استان کاشان یا استان اصفهان شمالی ، دیگر نمایندگان از این طرح حمایت کنند.
عابدی گفت: طرح تقسیم استان اصفهان که در فضای مجازی مطرح شده، بیشتر شبیه شایعه است و به صورت عملی در مجلس چنین بحثی مطرح نیست.
ناهید تاجالدین، نماینده دیگر مردم اصفهان نیز در خبری با اشاره به نامهای که چندی پیش تعدادی از نمایندگان در موردبررسی تفکیک استانهای بزرگ کشور امضا کردهاند، گفت: اخیراً در نامهای به ریاست مرکز پژوهشهای مجلس تعدادی زیادی از نمایندگان خواستار بررسی و مطالعه تفکیک استانهای بزرگ کشور شدند، این نامه که خطاب به یک نهاد مطالعاتی و پژوهشی نوشتهشده صرفاً خواستار بررسی و مطالعه است و در این مرحله هیچ مصداقی مشخص نشده و اساساً تصمیم اجرایی در این خصوص در دایره اختیارات نمایندگان مجلس شورای اسلامی نیست.
به گزارش ایمنا، بررسی نظرات نمایندگان استان اصفهان که در گفتوگو با ایمنا به تشریح نامه موردبحث پرداختند، نشان میدهد هرچند این نامه در سال ۱۳۹۵ نوشتهشده؛ اما اتفاقنظر و اجماعی پیرامون اهداف و خواستههای موجود در آن وجود ندارد.
نماینده مردم فریدن، فریدونشهر، چادگان و بوئینمیاندشت معتقد است مخالفان با طرح تفکیک استان تفکرات استعماری دارند
این در حالی است که نماینده مردم فریدن، فریدونشهر، چادگان و بوئینمیاندشت معتقد است مخالفان با طرح تفکیک استان تفکرات استعماری دارند!
اکبر ترکی در رابطه با بحث تفکیک استان اصفهان که در روزهای گذشته به نقل از وی در رسانهها مطرحشده به خبرنگار ایمنا گفت: دو نکته اساسی در رابطه با نامه پیشنهاد تفکیک استانها قابلذکر است. نخست اینکه این نامه جدید و مربوط بهروزهای اخیر نیست؛ بلکه در اسفند ۱۳۹۵ نوشتهشده و هنوز جوابی به آن داده نشده و وضعیت آن مشخص نیست.
وی افزود: نکته دوم این است که آنطور که برخی از رسانهها القاء و شیطنت کردهاند، این نامه پیشنهاد من نبوده بلکه یک نامه فرا استانی بوده که در رابطه با استانهای کرمان، اصفهان، سیستان و بلوچستان و فارس مطرحشده و حداقل ۴۶ نفر آن را امضا کردهاند و حدود ۱۲ نفر از نمایندگان استان و مرکز اصفهان هم جزو امضاکنندگان آن به شمار میآیند.
نماینده مردم فریدن، فریدونشهر، چادگان و بوئینمیاندشت در مجلس شورای اسلامی گفت: این نامه در سطح مجمع نمایندگان استان اصفهان مطرح نشده، بااینحال حدود ۱۲ نفر از نمایندگان استان آن را امضا کردهاند. البته این به معنای آن نیست که بقیه کسانی که آن را امضا نکردهاند، با آن مخالفاند بلکه بیشتر به این دلیل بوده که نمایندگانی که در دسترس بودهاند آن را امضا کردهاند.
نامه تفکیک استانها جدید و مربوط به روزهای اخیر نیست، در اسفند ۱۳۹۵ نوشتهشده
ترکی تأکید کرد: این نامه مبتنی بر اقدامات کارشناسی است و در آن از مرکز پژوهشهای مجلس خواستهشده تا مشخص کند بر اساس وسعت، جمعیت و توزیع عادلانه منابع مالی، اصفهان قابلیت تبدیلشدن به دو یا سه استان را دارد یا خیر و در صورت تائید این مرکز، طرح از سوی نمایندگان مجلس و یا لایحه آن از سوی دولت ارائه شود.
وی در رابطه با سرانجام این پیشنهاد و حساسیتهای مربوط به تفکیک استان گفت: در حال حاضر شهرستانهای استان با مشکلات عدیدهای برای ارتباط با مرکز مواجه هستند و هیچگونه اختیاری به آنها تفویض نشده است؛ بنابراین در اینجا بحث حساسیت منطقی نیست.
ترکی تصریح کرد: برخی شهرستانهای استان اصفهان این قابلیت را دارند که به استان تبدیل شوند و کارها و مسائل خود را مستقل انجام دهند و مخالفت جدی با این پیشنهاد خدای ناکرده این تصور را ایجاد میکند که برخی با عدالت مخالفاند و تفکرات استعماری و استثماری دارند. به اعتقاد من، طرح این مبحث اتفاق بسیار خوبی است؛ چراکه نشان میدهد برخی از افراد نمیخواهند حقوق شهرستانها را بدهند و فقط به مرکز استان و شهر اصفهان فکر میکنند.
ترکی افزود: در بحث تفکیک استانها بههیچوجه مسائل قومی مطرح نیست، از سوی دیگر اگر حساسیتها روی منابع آب است که باید گفت در این زمینه قوانین بالادستی و مصوب مجلس وجود دارد و وضعیت آنها مشخص است و جای هیچ نگرانی وجود ندارد.
نماینده مردم فریدن، فریدونشهر، چادگان و بوئینمیاندشت در مجلس شورای اسلامی گفت: اگر حساسیتی برای حفظ و پاسداشت استان اصفهان وجود دارد، در گام نخست باید از حاشیهنشینی در آن جلوگیری میکردند و به وضعیت شهرستانهای آن میرسیدند تا اصفهان که در طول تاریخ شهری تاریخی و باعظمت بوده به وضعیتی نرسد که آلودگی هوا در آن سرسامآور و میزان بیکاری در آن از بسیاری استانهای دیگر بیشتر باشد.
وی افزود: علت این امر فقدان مدیریت، بیعدالتی و عدم تخصیص منابع مالی و اشتغالزایی مناسب برای شهرستانها است تا زمانی که سیاستهای تمرکزگرا ادامه داشته باشد، مشکلات اصفهان هم بیشتر شده و افزایش مییابد.
اصفهان تا حالا متعلق به همه بوده، ما هم سالهای سال نام استان اصفهان را داشتیم. این آقا فکر نکنه چون نماینده است صاحب اصفهان است! نماینده هم اگر اختیاری دارد بواسطه امثال ماست.