کاشان نیوز: در خرداد ماه سال جاری سردیس شاعر بلند آوازه کاشانی، شمس العشرا و سراینده مرثیه بلند«باز این چه شورش است که در خلق عالم است» از ابتدای خیابان محتشم کاشان به بهانه نصب دکل دوربین پایش تصویری برداشته شد.
تارنمای شهرداری کاشان این اقدام را موقتی دانسته و آورده است «به منظور نصب دکل دوربینهای پایش تصویری در ابتدای خیابان محتشم و با هدف جلوگیری از آسیب رسیدن به سردیس محتشم کاشانی، این المان تا انجام فرآیند نصب دکل پایش تصویری به صورت موقت از محل خارج شده تا پس از اتمام عملیات به جای خود بازگردد. »
اکنون با گذشت بیش از سه ماه از نصب این دکل این سردیس به جای خود بازنگشته است و این شائبه را تقویت میکند که شهرداری کاشان به دلایل نامعلومی تصمیم به حذف سردیس محتشم کاشانی از ابتدای این خیابان را دارد.
محرم ، ایام سوگواری سیدالشهدا که ترجیع بند محتشم در سراسر کشور به چشم میخورد جای سردیس کمال الدین علی محتشم کاشانی در مکان سابق خود خالی بود!
آیا زیباسازی شهرداری کاشان اطلاعی ندارد که ترجیعبند محتشم کاشانی چه ارتباطی با ماه محرم دارد؟ آیا نمیدانند نام وی که سراینده معروفترین مرثیه برای شهدای واقعه کربلا در ادبیات فارسی است با کربلا و شهدای آن گرهخورده است؟ آیا نامآورترین شاعر مدیحهسرای شیعه در کاشان که ادعای مرکزیت تشیع را دارد باید اینگونه مورد ظلم و کمتوجهی قرار گیرد؟
آیا مسئولین این اقدام مطلع نیستند که ترجیعبند مشهور محتشم کاشانی شاعر معروف مرثیهسرای ایرانی در فهرست میراث ملی کشور به ثبت رسیده است و برداشتن این سردیس بیحرمتی به شعر و ادب و حماسهسرایی دینی محسوب میگردد؟
یکی از فعالین اجتماعی کاشان که از شعرای سرشناس و اهل ادب و فرهنگی کاشان نیز هست در این مورد پیگیری فراوانی نموده است و طی تماسی ضمن اطلاعرسانی از حذف سردیس این شاعر مشهور کاشانی گفت که تماسهای مکرری با مسئولین مختلفی داشته که همه بیپاسخمانده است و وی که با جدوجهد فراوان سعی در گرفتن ارتباط با زیباسازی شهرداری را داشته است موفق به گفتگو با مسئول مربوطه نشده و تنها با پیامکی مختصر و مبهم پاسخی گرفته است که هیچگونه دلیل موجهی برای این کوتاهی ذکر نشده است.
این بی توجهی و سهل انگاری مسئول مربوطه را میرساند، بیحرمتی آشکار به جایگاه ادب و فرهنگ و دهنکجی به میراث گرانقدر باید پاسخی درخور داشته باشد.
جابر عناصری دربارهٔ محتشم کاشانی میگوید: «محتشم کاشانی پدر مرثیهسرایی عاشورایی است. این شاعر فرهیخته بهترین منظومه نمایشی به یادگار گذاشت و با زبان شعر فرهنگ عاشورا را در بین مردم بهویژه مداحان اهلبیت رواج داد. شهرت و آوازه بینظیر محتشم کاشانی در ادبیات موجب شد تا شاعران نامآوری به پیروی از سبک او اهتمام ورزند، اما تاکنون ادبیات ایران در مرثیهسرایی، شاعری همچون محتشم به خود ندیدهاست.»
این عملکرد یادآوری نحوه نگهداری و حفاظت ازخانه محتشم کاشانی است که حتی پس از انتشار خبر آن رگی نجنبید!
بیتردید افکار عمومی منتظر بازگرداندن این سردیس، عذرخواهی رسمی و مشخص کردن متخلف است.
دیدگاه شما