کاشان نیوز – مطهره حاجیزاده: یک ماه پیش در کاشان نیوز سوالی از مسئولان شهری مطرح شد تا درباره ضرورت انتشار نشریه سیلک و تامین هزینههای آن توضیح دهند. شهرداری کاشان بدون پاسخ از این مساله گذشت و شاید منتظر انتخابات یا رخداد غیر منتظرهای در شورای شهر مانده تا دست به دامن رسانهها شود و توضیحی ارائه کند.
ازآن تاریخ سه شماره از نشریه سیلک انتشار یافته است که هنوز مشخص نیست شیوه توزیع آن چگونه است؟ نه در اماکن عمومی مثل سینما و… دیده میشود نه در دکههای مطبوعاتی موجود است نه حتی در سایت شهرداری کاشان دیده میشود. تصاویر این نشریه که با کاغذ دوستدار محیط زیست چاپ میشود در کانال تلگرامی شهرداری کاشان انتشار یافته است. چرا این نشریه از ابتدا الکترونیکی انتشار نیافته تا هزینههای سنگین چاپ را از عوارض شهروندان نپردازند؟ در این ایام گرانی دلار، کاغذ دوستدار محیط زیست چقدر افزایش قیمت داشته است؟ چقدر هزینه برای تحریریه سیلک پرداخت میشود؟
شهرداری کاشان کانال تلگرامی با هزار و ششصد نفر عضو دارد و کانال سروش آن با ۴۹۲ عضو مدام تبلیغ میشود. اگر فرضاً شمارههای پیشین سیلک در این کانالها کمتر از دو هزار نفر بازدید داشته باشد، برای شهر چهارصدهزار نفری کاشان رقم چشمگیری نخواهد بود. اگر انتشار نشریه با هدف اطلاع رسانی همگانی صورت گرفته باشد، با این سیستم توزیع نشانههایی از تلاش برای اطلاعرسانی آن دیده نمیشود و احتمالا همان مخاطبان کانالهای شهرداری هم از مطالب نشریه مطلع نخواهند شد. این نشریه بیشتر از اینکه به قصد آگاهیبخشی و برای مردم باشد، محلی برای دلخوشی مدیران و ارضاء حس انجام وظیفه و نیز کسب تجربه و رزومه سازی اعضای تحریریهای خواهد بود که جز یک نام آشنا کسی که صاحب تجربه باشد در آن دیده نمیشود، محملی برای معرفی کسانی که شاید در آینده به کارمندان شهرداری اضافه شوند!
درهمین بین شهرداری کاشان اقدام به نصب برچسبهایی در اتوبوسهای شهری میکند تا شهروندان از اقدامات شهرداری و پروژههای در دست احداث باخبر شوند. گویی نه فضای مجازی اعم از سایت و کانالهای اطلاعرسانی و نه نشریه کاغذی نتوانسته با مردم ارتباط برقرار کند و روشهای قدیمی تبلیغات بیلبوردی هم به خوبی اتوبوسها نمیتواند مردم را در جریان قرار دهد. حالا تمامی این هزینهها برای اطلاعرسانی مردم از پروژهها و کارهای شهرداری چه لزومی دارد؟ مگر نه اینکه اگر کاری در شهر و برای شهروندان صورت گرفته باشد، نمود ظاهری داشته و شهروندان خواهند دید؟ بهتر نیست در این اوضاع گرانی کاغذ و کمبود دلار و نقدینگی در کشور، شهرداری به وظایف عمرانی و خدماتی خود مشغول باشد تا مردم هم از مزایای آن بهرهمند شوند و نتیجه آن را در شهر خود ببینند؟
هزینهای که برای نشریه سیلک صرف شده میتواند چند نشریه محلی کاشان را که توزیع مناسبتری دارند، رونق بخشد تا کار اطلاعرسانی به متخصصان امر واگذار شود و اهداف شهرداری هم برآورده شود. هزینه تراشی بینتیجه در شهرداری کاشان باعث غفلت از وظایف اصلی خواهد شد و عدم مدیریت را در شهرداری کاشان نشان میدهد و این امر را یادآور میشود که تغییرات در شهرداری نه تنها سودی برای مردم نداشته، بلکه هزینههای اضافی دیگری هم تحمیل کرده است.
خب باید بگم که نشریه سیلک یک نشریهفرهنگی هست وبرعکس گفته شما تنها به تبلیغ عنلکردشهرداری نمیپردازه بهتره سیلک رو ازشماره چهار به بعد مطالعه کنید ومتوجه میشین که کار این نشریه بازارگرمی شهرداری نیست وحتی جاهایی منتقدانه باشهرداری برخورد میکنه درخصوص دسترسی به نشریه باید بگم باشما موافقم ایننشریه فقط درساربوک موجوده که بایدجاهی بیشتری نشر بشه. توی گزارشتون گفتین تحریریه به نامی نداره،پس میدون دادن به تازه کارها چی میشه فقط نباید دنبال تجربه بود من دیدم نویسنده های تازه کاری ک به مراتب کارشون بهتر از پیشکسوت هاست.
فکر میکنم درست متوجه هدف نویسنده یادداشت نشدید! کی نگفته سیلک یک نشریه فرهنگی نیست. انتقاداتی به سیلک وارد است که باید به افکار عمومی پاسخ داده شود. این یک نشریه بدون مجوز است. شهرداری متولی آن است و سرمایه اش را تأمین میکند و انتقاد کردن هم درجاتی دارد، سیلک اجازه دارد تا در خصوص چه مطالبی انتقاد کند؟ اگر این نشریه مستقل است حداقل در خصوص اسامی خانواده مدیرانی که در الهیه زمین گرفته اند، تاخیر در پرداخت حقوق کارکنان شهرداری، علت کناره گیری معاون مالی، مقدار اجاره بها و سند فرودگاه اطلاعاتی منتشر کند، مابقی مسائل پیش کش. نویسنده های تازه کار تحت نظر سردبیر بدون تجربه وبدون سابقه چطور صاحب تجربه خواهند شد؟ کدام نویسنده تازه کاری کارش از نویسندگان پیشکسوت و صاحب تجربه بهتر بوده؟ این ادعای ناپسندی است و مسلماً در خصوص شما هم قضاوت خوبی نخواهد شد! آیا عوارض شهروندان برای آزمایش و خطای تازه کارها باید صرف شود؟ ایا بهتر نبود کسانی که صاحب تجربه و سابقه در کاررسانه هستند سردبیری سیلک را بعهده گرفته و تازه کارها را آموزش دهد؟ انتخاب سردبیر سیلک بر اساس چه معیاری بوده است؟ در این شماره سیلک ممکن است پاسخ دهند؟
سلام متاسفانه شهرداری با پول پیمانکار دور خوبی برداشته. بنده پیمانکار شهرداری هستم. ۵۵۰ میلیون تومان از این نهاد طلبکارم و متاسفانه به جای جواب دادن، دائما تهدید میشیم. که صورت وضعیت هامون خط میخوره. جالبه بدونید که قانون نانوشته ای در شهرداری هست که اگر ناظری صورت وضعیت پیمانکار رو خط نزنه، احتمالا از ایشون پول گرفته. من هم یکی از افراد زخم خورده این داستان هستم و ۵۰ میلیون از صورت وضعیتم بدون هیچ دلیل خاصی خط خورده. رقم بدهی های شهرداری ۵۴۰ میلیارد تومن اعلام شد، اما واقعیت رو از من بپرسید، ما پیمانکارها چون اگر صورت هامون رو به حساب بنشونیم، با حمله دارایی مواجه میشیم، لذا عمدتا یک سوم صورت هامون رو بیشتر به مالی نمینشونیم. یعنی با همین فرمون رقم بدهی های واقعی شهرداری، با احتساب ارقام ثبت نشده، باید در حدود هزار تا هزار و پانصد میلیارد باشه. جایی که یه پل روبروی مصلی با بودجه بیست میلیارد تومانی ، اون هم فقط به خاطر توصیه ساخته میشه بدون هیچ توجیه فنی. نه قبل پل بار ترافیک داریم و نه بعد اون. یا تقاطع غیر همسطح مدخل شهر با ۱۸۰۰ متر طول، داره با بودجه بیش از ۷۰ میلیارد استارت میخوره، که به گفته همه کارشناس ها، حتی اونهایی که تو شهرداری هستند، اگر شهرداری شروع کنه، رقم تمام شده به ۱۴۰ میلیارد خواهد رسید. اون هم فقط برای رزومه سازی! شما نگران هزینههای یه نشریه هستید فقط. نشریه برای پرت کردن حواسهاست آقاجان. متاسفانه در دوره جدید، تمام کارهای شهردار قبلی دزدی محسوب شد. جایی که من مطلع بودم، شهردار قبلی از محل واگذاری زمین در حال تسویه با پیمانکارها بود که متاسفانه عمر کاری ایشون اجازه نداد و الان همه پیمانکارها در حال شکایت هستند و حساب شهرداری دائما مسدود میشه. یه نکته جالب، شما ۱۰۰ میلیون از شهرداری طلب داری، میخوای یه زمین تهاتر کنی به همون ۱۰۰ میلیون. شهرداری ۱۰۰ میلیون رو از شما میگیره و ۷۰ میلیون حساب میکنه. ۳۰ میلیون دیگه هم باید بدی تا کارت انجام بشه. البته این کار در لفافه یه سری بند و قانون داخلی و با مصوبات شورای فعلی! انجام میشه که قانونی باشه. البته پیمانکارها هم اخیرا همین رقم رو به صورتهاشون اضافه میکنن. یعنی صورت واقعی ۷۰ میلیون بوده، ولی اعلامی ۱۱۰ میلیون میشه. ناظر هم به فرمون خودش ۱۰ میلیون خط میزنه و ۱۰۰ میلیون میره به حساب. دیدید چه جالب.
در صورت امکان با شماره ۰۹۱۳۱۶۱۳۹۱۳ مدیر سایت کاشان نیوز تماس بگیرید، یا پیامکی ارسال کنید تا ایشان با شما تماس بگیرند.
مدیر محترم پورتال کاشان نیوز شما به گونه ای خبر نوشته ای که انگاری دل پُری داری... نوشته شما برای بنده مخاطب به گونه ای برداشت شد که قصد دارید نشریه ای محلی پردازش و توزیع کنید و قصد دارید بودجه آن را از شهرداری دریافت کنید. این برداشت منِ مخاطب از مطلب شما بود. از دیگران هم جویا شوید شاید مثل بنده برداشت کردند...
درود بر شما که صادقانه حرف دلتان را گفتید! اما کاشان نیوز اگر قرار بود پولی از نهادی یا شخصی بگیرد الان شرایطش مانند دوستانی بود که اینگونه بودهاند. شما در طبابت طبع خود را دخیل نفرمایید!
فعلا که شما طبع خودتون رو در قالب خبر به خورد مخاطب میدید. امیدوارم شما هم به ارزوتون برسید یه ماهنامه ای چیزی در دست بگیرید...
این ماهنامه هم ارزانی شما، خلایق هرچه لایق.
سیلک را به صورت اتفاقی دیروز خواندم..به نظرم هم از لحاظ شکل و قیافه و هم از لحاظ مطلب و محتوا چند سر و گردن از نشریات دیگر کاشان بالاتر است.اما با شما در مورد توزیعش موافقم من که روزنامه خوان حرفه ای هستم دیروز کاملا اونو اتفاقی دیدم
جناب سرنجی عزیز اگر ممکن است بطور اتفاقی به معدود نشریات کاشان هم با لحاظ فرمودن این موارد که پول طراحی و کلیه هزینهها را باید از جیب بپردازند و برای تهیه مطلب و تولید محتوا هم به کمکهای تصادفی دوستانی که بخاطر دلشان گاهی قلمی بطرف نشریات محلی کج میکنند تکیه کنند سر بزنید و بیاد داشته باشید که: شهرداری با اینکه همه نوع ابزار تبلیغاتی دارد باز هم اصرار دارد که نشریه داخلی خود را در سطح عمومی عرضه کند. شهرداری پول دارد و در هزینه کردن آن برای کارهایی اینگونه بسیار سخاوتمند است. در خصوص روزنامهخوان بودن حرفهای خود هم اندکی تجدیدنظر بفرمایید، زیرا مطالب این چند شماره سیلک جز تبلیغ فعالیتهای شهرداری از جیب مردم و دفاع ار عملکرد ارگان مربوطه مسئولیت و وظیفهای ندارد.یک روزنامهخوان حرفهای فقط به کلمات و مطالب چشم نمیدوزد بلکه هدف، ارزش و کارکرد محتوایی مطالب را هم درنظر میگیرد و حواشی موضوع را هم میبیند. خوش آب و رنگ بودن یک نشریه ارزش آنرا تعیین نمیکند.