کاشان نیوز-محبوبه قدیریان: کتاب «چهار اثر از فلورانس اسکاول شین» (بازی زندگی و راه این بازی، کلام تو عصای معجزه گر تواست، در مخفی توفیق، نفوذ کلام) ترجمه گیتی خوشدل از نشر پیکان کتابی است که با تکیه بر برخی از اصول کتاب مقدس، قوانین زندگی را برای مخاطب خود به منظور رسیدن به هدفش باز میگوید و هرکسی با هر هدفی- بزرگ یا کوچک، متعالی یا معمولی، معنوی یا مادی- میتواند از آن بهره بگیرد که همین یکی از دلایل تعداد بالای دفعات چاپ کتاب است که به شصت رسیده است. هرچند که بایدگفت نگاه اسکاول شین تفاوتهایی با ادیان ابراهیمی دارد و برخی به آرای او نقدهایی نیز وارد نمودهاند، این کتاب همچون اصل و منبع خود یعنی عهد جدید و عهد عتیق که مرتبا از آن عباراتی را ذکر میکند و با استفاده از تفسیر مثالهای واقعی متعددی که در زندگی خود و انسانها دیده است بر این مبنا، به تمامی مخاطبان خود با هر فکر و انگیزه ای، ایمان و امید و خوش بینی به وجود را میآموزد و سعی میکند او را از آلودگی تفکر به خطا که موجب ترس و تردید و نومیدی نسبت به آینده میشود پاک نماید و ذهنی پاکیزه و روشن به نور حقایق وجود به او عطا نماید. واقعیاتی که وقتی کودک هستیم به طورطیبعی در هر انسانی وجود دارند. اما به مرور و تحت تاثیر آموزههای غلط و تربیت نادرست خانوادگی و اجتماعی و… رنگ میبازند و اکثر آدمیان ایمان به آنها را از دست میدهند و از این رو در زندگی در اثر افکار منفی و نادرست در رسیدن به غایات کوچک یا بزرگ خود شکست میخورند.
او در این کتاب بر تاثیر و نفوذ کلامی که با خود میگوییم و تکرار میکنیم تاکید میکند که بر ذهن نیمه هشیار انسان تاثیر میگذارد که اگر مثبت و درست باشند امید و انتظار و وضعیتهای مبارک میآفریند. اسکاول شین در یکی از فصول درباره بخش هشیار، نیمه هشیار و هشیاری برتر ذهن سخن میگوید. ذهن هشیار زندگی را به همان شکلی که در معرض دید است با مرگ و بلا و بیماری و فقر و تنگنا میبیند و بر ذهن نیمه هشیار اثر میگذارد. هشیاری برتر نیز آن ذهن الهی درون هر انسان است و قلمرو آرمانهای عالی و عرصه طرح الهی. او همچنین بر ضرورت پیروی و اعتماد به شهود و الهام قلبی تاکید میکند.
با هم قطعاتی از این کتاب را میخوانیم:
«صحرا و بیابانم را با ایمان آبیاری میکنم تا ناگهان چون گل سرخی بشکفد.»
«انسان آگاه به قانون معنویت، از ظاهر امور آزرده نمیشود و زمانی که همچنان در اسارت است شادی میکند. یعنی از رویای خود چشم برنمی دارد، و شکر به جای میآورد که به مراد خود رسیده است و حاجت خود را پیشاپیش ستانده است. بهترین مثال را عیسی مسیح ارائه داد. به شاگردانش گفت: «آیا شما نمیگویید که چهار ماه دیگر موسم درو است. اینک به شما میگویم نگاه کنید و مزرعهها را ببینید؛ زیرا که هم اکنون برای درو سفید شدهاند.» بینش روشن او در «دنیای ماده» نفوذ میکرد و عالم چهاربعدی را به روشنی میدید: حقیقت امور را از دیدگاه ذهن الهی.»
«جز تردید و هراس هیچ چیز نمیتواند میان انسان و بزرگترین آرمانها یا مرادهای دلش فاصله ایجاد کند. به محض اینکه بتواند بیهیچ دلهرهای آرزو کند هر آرزویی بیدرنگ برآورده خواهد شد. عیسی مسیح گفت: «ای کم ایمانان! چرا ترسان هستید؟» پس باید ایمان را جانشین ترس کنیم. زیرا ترس، ایمان وارونه است. ترس یعنی ایمان به شر، به جای ایمان به خیر.»
«هشیاری برتر یعنی آن ذهن الهی که درون هر انسان است و قلمرو آرمانهای عالی و عرصه طرح الهی. زیرا هر انسانی صاحب طرحی الهی است که افلاطون آن را الگوی کامل خوانده است. همانا این تقدیر یا غایت راستین آدمی است که از جانب خردلایتناهی درون خود او بر او جلوه کرده است.»
«هر پیشرفتی حاصل آرزو است. امروزه علم دارد به نظریه «نیروی آرزو» ی لاماک بازمیگردد. لامارک مدعی است که پرندگان به این دلیل پرواز نمیکنند که بال دارند، بلکه از آن رو بال دارند که آرزومند پرواز بودند!! یعنی پرواز حاصل فشار «نیروی آرزو» است. با بصیرت کامل به قدرت مقاومت ناپذیر اندیشه بیندیشید. اکثر مردم بیشتر اوقات در ابهام به سرمی برند و از این رو تصمیمات نادرست میگیرند و به راه خطا میروند.»
«فرقی نمیکند که به انجام چه کاری سرگرم هستید، در هر صورت هدایت بطلبید. طلب هدایت، نه تنها وقت و نیرو بلکه اغلب یک عمر فلاکت و نکبت را میرهاند.»
«در کار با قانون معنویت، آنچه را که پیشاپیش وجود دارد به منصه ظهور میرسانیم زیرا هرآنچه میطلبیم پیشاپیش به صورت اندیشه و آرمان در ذهن الهی یا در آن عقل کل وجود دارد. منتها آرزویی صمیمانه یا دعایی صادقانه، آن تصویر را در عرصه عینی نیزمتبلور میسازد.»
«هرآنچه که هنگام عبادت خدا از او میطلبی باور داشته باش که آن را بدست آوردهای. باید طوری رفتار کنی که گویی آن را قبلا گرفتهای.»
ضمن اینکه آرای اسکاول شین بسیار آموزنده و بصیرت بخش است اما این نیز گفتنی است که همچون هرنظریه ای سنجش درستی تمام نظرات او نیز نیاز به بررسی دقیق و مجالی دیگر دارد. اکنون شما را به خواندن این کتاب تاثیر گذار دعوت میکنم.
دیدگاه شما