کاشان نیوز– سعید غلامیان: برگزاری انتخابات شوراهای اسلامی شهرو روستا همزمان با انتخابات ریاست جمهوری باعث تغییرات عمده ای در سراسر کشور شد. تغییر مدیریت شهری همزمان با تغییر مدیریت کشوری در نوع خود اتفاق بی نظیری است.
واین اتفاق در کاشان به شکلی جالب توجهتر انجام شد و نتیجهاش قرار گرفتن دو ضلع مثلث مدیریت کاشان در اختیار خانواده «ناظم رضوی» بود. آقای «مهندس سیدمهدی ناظمرضوی»[پدر] شهردار اسبق کاشان و رئیس شورای شهر فعلی کاشان و «سیدمحمد ناظم رضوی»[پسر] شهردار فعلی کاشان.
از طرفی در حالی که شهردار کاشان تعیین شده است گمانه زنیهای مختلف در این مورد نیز تعطیل شده است و نگاهها بسوی آیندهای معطوف شد که شهردار جوان کاشان در کنار پدرش که ریاست شورای شهر را در اختیار دارد ترسیم خواهد کرد. دیدگاههای متفاوتی در این زمینه منتشر و شنیده می شود. حدسیاتی برای روشن کردن آینده.
هماهنگ بودن بلاشک شورای شهر و شهرداری میتواند اتفاق فرخندهای باشد، در حالیکه میتواند منشاء فاجعه برای شهر کاشان نیز محسوب گردد. اما تا زمانی که ضلع سوم این مثلث که رکن موثر و مهم دیگر مدیریت کاشان میباشد معلق و نامعیین است پیشبینی کردن در این مورد شاید ممکن و منطبق با واقع نباشد، فرماندار آینده کاشان که بر جای آقای «علیرضا جوادی» تکیه خواهد زد برای مدیریت شهری از اهمیت ویژه ای برخوردار است. و اگر آنگونه که اخبار تایید نشده حکایت دارند فرماندار کاشان از میان اعضای شورای شهر کاشان انتخاب گردد این دوره خاص ترین دوره کاشان خواهد بود.
پیشبینیها عجالتاً در مورد سیاستهای شهردار است و اینکه وی با سیاستهایی که در پیش خواهد گرفت کاشان را به کدام سمت خواهد برد. باید دید دیدگاه شهردار کلاننگر است و برای ایجاد بنیانهای ماندگار و مهم خواهد کوشید و برای عمران کاشان شورا را برای تمهید قوانین عمرانی همراه خود خواهد برد یا سعی خواهد کرد با کارهای عام پسند و پوپولیستی و مانند روکش کردن آسفالت کردن خیابانها و … خودی نشان داده و خود را در نظر اول در دل مردم جا کند تا بعدها چه ها کند…!؟
کاشان درگیر معضلاتی مانند ضعف شورای ترافیک و عدم هماهنگی بین اعضا و ناکارآمدی سیاستهای ترافیکی است. مشکلات کم عرض و باریک بودن خیابانها که البته قسمتی از آن ارمغان زمانی است که ناظم رضوی پدر شهردار بود آزار دهنده شده است.
بینانها و قواعد ساخت و ساز در کاشان بی توجه به رعایت ضوابط و قوانین، بسیار شکننده و دستخوش تغیرات سلیقهای است. و انگشت شمارند خانههای که در کوچه و خیابان بجای احداث پارکینگ یک مغازه از ساختمان خود رو به خیابان باز نکرده باشند، البته با پرداخت جریمه در کمیسیون ماده 100 شهرداری.
فضای سبز شهری بدون رعایت نکات اقلیمی و علمی با آبیاری بی ضابطه و اصرافگرانه توسعه میبابد و آیندهای نه چندان خوشآیند دربرابر دارد.
کاشان از نور پردازی خیابانها ومعابر مدرن و پلهایی که با روشهای معمول در دیگر شهرهای و کشورها به رفاه شهروندان کمک کند محروم است.
بحران آب مشکل فراگیر کشوری، در کاشان بسیار چشمگیرتر و به فاجعه نزدیکتر است. فضای سبز، غیر علمی و غیر تحقیقاتی است و بدون ضابطه براساس غریضه طبیعی رشد و نمو میکند.
شهرداری نیاز به خانه تکانی دارد، قواعد حاکم بر آن باید شهروند محور باشند نه اینکه شهروندان را برای بقای شهرداری تحت مشقت و فشار مضاعف قرار دهد.
وسوال مهم این است که شهردار کاشان برای جذب سرمایه گذار که مهمترین وکارآمدترین شیوه برای عمران و آبادانی است، چه روش و سیاستگذاری در پیش خواهد گرفت، هنوز چند روزی نگذشته است که شهردار سابق در جریان تودیع گفت: «تنها با یک سرمایه گذاری که جذب کردیم سه برابر بودجه شهرداری سرمایه وارد کاشان شده است». این افتخاری بود که مهندس «سعید مدرس زاده» به نام خود ثبت کرد. افتخاری که می رفت با ناهماهنگی شورای سابق بدل به مایه بدنامی شود.
اما از هرچه بگذریم مهمرین بحران شهری در کاشان بحران آب شرب است که باعث حواشی ناخوشآیندی شده ولی در عین حال استفاده بی قاعده از منابع زیرزمینی کما کان ادامه دارد و امید افزایش ورودی آب از زاینده رود هم هر روز کمرنگتر می شود،اما متاسفانه متولی اصلیاش در کاشان حتی حاضر به طرح موضوع و گفتگو با رسانهها نیست و میل ندارد از چند و چون رفتارهایش شهروندان باخبر باشند. اداره امور آب کاشان در حالی که مهمترین نهاد مسئول برای تنظیم و حفاظت امور آب زیر زمینی است خود را محدود به روابط بروکرایتک اداری تابع استان نموده است که حتی گفتگو با رسانهها را منوط به اجازه استان میداند و در عوض مسئولیتهای خود را بر دوش شرکت آبفا نهاده است، که شرکتی است گاهی دولتی و گاهی خصوصی !
شرکتی که با اجرای پروژهای ملی در کاشان با سرمایه گذاری بانک توسعه اسلامی، که دیگر قضاوت برای خوب یا بد بودن آن گذشته است ایجاد شبکه فاضلاب کاشان را به آبروی کشور گره زده است. و با پیش بردن پروژهای ملی که نحوه عملکردش را در ریاض رصد میکنند، بخوبی میتواند به یک سربلندی یا بدنامی تبدیل شود و حضور سرمایهگذاران داخلی و خارجی را تحت الشعاع قرار دهد. چرا که اگر بانک توسعه اسلامی در این پروژه زیان به ثبت برسانند هیچ سرمایهگذار داخلی و خارجی حداقل به کاشان روی خوش نشان نخواهد داد. این در حالی خواهد بود که زیان به وام دهنده وارد نخواهد شد، زیان از جیب کشور ما پرداخت خواهد شد اما بدنامیاش هم به نام کشور ایران ثبت خواهد شد.
پروژهای که علیرغم بگو مگوهای متعدد و مخالفتهای بعض مدیران و اعضای شورای شهرسابق با سرعت به پیش رفته است و از باب مخالفتها و موافقتهای مدیران شهری در شهر و استان همسایه کاشان «قم» در پروژه منو ریل میتوان مشابهت فراوانی را دید.
بحرانی که قمیها با درایت آنرا به فرصتی برای گسترش قم تبدیل کردند و با معکوس کردن مسیر گسترش منوریل قم را به سمتی بردند که قطعاً قم را متحول خواهد کرد.
باید دید شهردار جدید چند سال دیگر صندلی شهرداری را چگونه به سلف خود تحویل خواهد داد. البته نباید فراموش کرد که بسیاری ریاست شورا و مدیریت شهرداری را اگر چه در دو نام خلاصه شده متاثر از یک دیدگاه و در دست یک نفر می دانند. و منتظرهستند دورانی از شهرداری تکرار شود که بسیاری مدعی آن با نام دوران طلایی کاشان هستند!
واژههای «هماهنگ»، «جشنواره» و «دانشگاه» به همین صورت نوشته میشه نه جدا. کم مونده «کاشان» رو هم «کاشآن» بنویسید.