کاشان نیوز– محبوبه قدیریان: خبر افتتاح هیات ورزش کارگری در کاشان خبری واقعا خوشحال کننده است؛ اینکه قرار است هیاتی مخصوص ورزش کارگران زحمتکش باشد که بتواند قدری، ولو نسبت به زحمتشان اندک، از مشکلات آنها بکاهد و حال و هوایی تازه به آنها دهد. هرچند که این امر تاثیر مثبت و انکار ناپذیری در چرخه تولید و اقتصاد هم خواهد داشت اما رسیدگی به ورزش این قشر عزیز و رنج کشیده به خاطر قدر و کرامت انسان را پاسداشتن و انجام وظیفه قانونی، دینی و انسانی مسئولان در برابر این مردم است. در شهری که به گفته حیدریان رییس این هیات دو سوم جمعیت آن را کارگران و خانواده هایشان تشکیل می دهند توجه به این بخش از سوی نهادها و مسئولان مختلف ضرورتی انکارناپذیر دارد. اما وقتی می روید و پای درد دلهای رییس این هیات می نشینید می بینید نه! مثل اینکه در اینجا هم مرکب کارگران مظلوم می لنگد. در ادامه گفت و گوی من را با میلاد حیدریان به مناسبت خبر خوشحال کننده افتتاح این هیات در روزهای اخیر می خوانید که هم خودشان با دغدغه صحبت می کنند و هم درد دارد حرف هایشان. از برنامه ها و اهداف هیات میگویند و از کمبود بودجه و بی توجهی برخی از مسئولان به کارگران گلایه دارند:
آقای حیدریان! درباره ضرورت و اهمیت تشکیل هیات ورزش های کارگری در کاشان بفرمایید.
ورزش کارگری کاشان پنج سال پیش در نقطه ای قرار داشت که برای مسابقات کشوری سهمیه کشوری داشت. اما با بی تدبیری و مدیریت غلط این سهمیه از کاشان گرفته شد و کاشان از آن زمان تا الان باید در مسابقات استانی شرکت کند و در صورت آوردن مقام در مسابقات کشوری شرکت می کند. در طول این پنج سال هیچ حرکتی نشد و این مجموعه حالت عادی نداشت. بحث ورزش کارگری از همه هیات های ورزشی مهمتر است. ارتباط مستقیم با بحث تولید و پیشرفت وضعیت اقتصادی هم دارد. اگر شرایط کارگر از لحاظ جسمی و روحی بالا باشد راندمان کاری او هم بیشتر می شود. در جامعه صنعتگرای ما می بینیم توجهی به ورزش کارگران نمی شود و باورشان این است که هزینه ای که می شود از بین می رود. در حالی که این خود سرمایه گذاری است. کاشان به گفته اصفهان ضعیف ترین هیات ورزشی را داشته است. درحالی که کاشان از لحاظ صنعتی و نوع تجارت مقام هشتم ر ا دارد. از این رو شنبه هفته قبل یعنی ۲۴ مرداد با حضور آیت الله اعتمادی، ریاست محترم اداره ورزش و جوانان کاشان، ریاست اداره کار تعاون و رفاه اجتماعی، ریاست اداره آموزش وپرورش، رییس هیات ورزش کارگران استان اصفهان و رییس هیات اداره امور کارگران استان این مجموعه به صورت رسمی کار خود را شروع کرد.
چارت سازمانی این هیات چگونه است؟
یک هیات رییسه داریم متشکل از ۹ نفر که نفر اول سرپرست هیات، بعد نایب رییس هیات، دبیر هیات و خزانه دار و ۵ نفر از صنعتگران هستند.
درباره اهداف بلندمدت و کوتاه مدت این هیات توضیح بدهید.
تعمیم و گسترش رشته های تحت پوشش در شهرستان و جذب و پرورش استعدادها، برگزاری کلاسهای آموزشی، توجیهی و تکمیلی در رده های مختلف سنی، انتخاب و معرفی و پیش بینی لازم جهت آماده نمودن و اعزام تیم های ورزشی شهرستان، اعزام داوران و مربیان و عوامل اجرایی شهرستان به کلاسهای آموزشی و توجیهی، جلب و جذب مشارکت های مادی و معنوی جهت پیشبرد اهداف ورزشی در حدود قوانین و مقررات، ایجاد ارتباط با موسسات و کارخانجات دولتی و غیردولتی و سازمان فنی حرفه ای به منظور همکاری در برگزاری مسابقات ورزشی، تهیه و تنظیم تقویم ورزشی سالیانه مطابق با تقویم استان و فدراسیون جزو اهداف بلند مدت ما هستند.
تا پایان سال نیز یک سری فعالیت خواهیم داشت ازجمله برگزاری مسابقات فوتسال کارگری جهت انتخاب تیم برای اعزام به مسابقات استانی. قبلا اینگونه بود که بازیکنها را گلچین می کردند. اما امسال باور من این است که همه جامعه کارگری کاشان باید درگیر شوند. دیماه مسابقات فوتسال استان را داریم و از جمعه می خواهیم مسابقات فوتسال را راه بیندازیم. به همه کارخانه ها دعوتنامه دادیم که هر تیمی مقام اول را آورد اعزام می کنیم. هیچ نظر شخصی در اعزام نخواهیم داشت؛ اشتباهی که در گذشته انجام می شد و در نتیجه به علت بحث رابطه مقام نمی آوردیم. الزام هم کردیم که تمام بازیکنان باید کارگر باشند. یعنی دفترجه تامین اجتماعی داشته باشد.
همچنین برگزاری مسابقات طناب کشی کارگران، مسابقات کشتی کارگران، برگزاری دوره های آموزشی در رشته های مختلف و تمام رده های سنی ویژه کارگران و خانواده ها، برگزاری دوره های مربیگری و داوری ویژه کارگران، برگزاری تورنمنت های چندجانبه در استان به میزبانی هیات کاشان، برگزاری ورزشهای آمادگی جسمانی در شرکتهای دولتی و غیردولتی، برگزاری مسابقات ورزشی برای کارگران روستاهای تابع شهرستان و برگزاری مراسم تجلیل و قهرمانان و پیشکسوتان ورزش کارگری را خواهیم داشت.
امیدواریم طبق تقویم آماده شده برنامه ریزی پیش برود که تا سه سال آینده جزو سه تیم برتر کشور باشیم. باورم این است که اگر حمایت بکنند این اتفاق خواهد افتاد.
درباره مشکلات و نیازها و انتظارات هیات از مسئولان بفرمایید.
ما با همه هیات های دیگر متفاوتیم. بقیه باید فقط یک رشته را مدیریت کنند. اما هیات ما باید ۲۵ رشته برای آقایان و ۲۵ رشته برای بانوان را کار بکند؛ بدون یک ریال بودجه مصوب! همه هیات های ورزشی یک منبع درآمد دارند یا سالن ورزشی یا چمن دارند که منبع درآمدشان است. اما حتی مجموعه ورزشی رفاه کارگران که مختص کارگران است در اختیار ما نیست و کارگران نمی توانند از آن استفاده کنند. مگر غیر از این است که سرمایه ساختن مجموعه را خود کارگران دادند ؟ من از فردی در هیات امنای آنجا شنیدم که درآمد سال گذشته این مجموعه که استخر، زمین چمن، سالن تکواندو، سالن بدن سازی و کشتی دارد ۳۰۰ هزار تومان بوده است! از دو حالت خارج نیست: یا پول جابجا می شود یا عرضه مدیریت کردن ندارند. دکتر مومنیان سرپرست فرمانداری اعلام کردند که هزینه های بازسازی آن را برآورد کنید. به شرط استفاده برای ورزشهای کارگری ما آن را تکمیل می کنیم. پس هیات ما تعهد می دهد که علاوه بر سود قابل توجه بحث ساخت و بازسازی را انجام دهد و بحث ۵۰ رشته ورزشی را راه بیندازد. مطمئن باشند اگر قرار باشد با توجه به نگاه ویژه دولت تدبیر و امید به ورزش، قضیه مجموعه ورزشگاه رفاه کارگران را به نهاد ریاست جمهوری و وزارتخانه هم بکشم خواهم کشاند. پس خودشان پیشقدم بشوند قبل از اینکه کارگران بیایند و آنجا را بگیرند. تاسف بار است که از استخر مجموعه ورزشگاه رفاه کارگران برای پرورش ماهی استفاده می کنند!
توقعی که از صنعتگران و شرکتهای بزرگ داریم این است که همکاری کنند. ما نیاز به حمایت های مادی معنوی آنها داریم. خوشبختانه تبصره دو ماده ۳۸ مالیات بر ارزش افزوده کمک کرده است که شرکت هایی که از لحاظ مالی کمک بکنند بخش زیادی از مالیات آنها بخشیده شود. من به همه شرکتها قول می دهم هر هزینه ای برای هر رشته ورزشی بکنند آن تیم را برای اعزام به مسابقات با نام شرکت خودشان می فرستیم و هرگونه بحث تبلیغاتی برای آنها خواهیم د اشت.همچنین باید شرکتها را دور هم جمع کنند و اهمیت این مساله را که اینقدر در اقتصاد و تولید هم موثر است برای آنها بگویند.
آقای منصوری نماینده شهر باید رایزنی کنند و برای ما بودجه بگیرند. ما حداقل ۳۰۰ میلیون تومان تا پایان سال بودجه می خواهیم تا به اهدافمان برسیم.الان ۲۳ نفری که تاکنون در هیات هستند هیچکدام ریالی حقوق نمی گیرند. برای کارگران و فی سبیل الله وسط آمده اند. حداقل هزینه های اعزام، تمرین و … باید تامین شود.
ما ۶۵ هزار کارگر در کاشان داریم که با خانواده هایشان بالغ بر ۱۷۰ هزار نفر می شوند. استعدادهای ورزشی شهر ما اکثریت در جامعه کارگری است. تاکنون که ده روز از افتتاح می گذرد، ۱۳۷ نفر عضو از ۵ سال تا ۶۶ سال ثبت نام کرده اند. من حیدریان بدون هیچگونه مزایایی مسئولیت قبول کرده ام. اما تا جایی توان دارم. وقتی همکاران ببیند این همه وقت می گذارند هزینه برگزاری مسابقات را نداریم ناامید می شوند. کارگران مظلوم که هیچ کس صدایشان را نمی شنود آسیب می بینند. یک جمله از مقام معظم رهبری بگویم که «هرچه در ورزش استفاده کنید اسراف نیست» و سرمایه گذاری است. وقتی ایشان اینگونه با صراحت موضوعی را می گویند باید به فرمایشات ایشان گوش بدهند.
ورزش کارگری برای مسئولین ما بی اهمیت است. من برای همه روسا و مسئولین رده اول شهر برای افتتاح هیات دعوتنامه فرستادم. تنها مدیری که لطف کردند رییس اداره آموزش و پرورش بود و چندبار تماس گرفتند که هرکمکی از دست ما بربیابد دریغ نمی کنیم. شهردار و اعضای شورای شهر نیامدند. سیزده نفر اعضای شورای شهر نماینده چه کسانی هستند؟ مگر غیر از این است که دو سوم جمعیت کاشان کارگر هستند. چرا نیامدند؟ جا دارد از دکتر مومنیان تشکر کنم که با اینکه خود کاشان نبودند، مشاور امور بانوان و مشاور امور جوانان و مشاور امور اشتغال را فرستادند.
موقع انتخابات که می شود همه آقایان حمایتگر جامعه کارگری میشوند! اگر دلسوز کارگرید الان جلو بیایید. کارگر خیلی مظلوم تر از این حرفهاست و باید به درد خودش بسازد! کسی به فکر کارگر نیست. اگر اشتباه می کنم بیایید ثابت کنید. اگر رای جامعه کارگری را بگیرید می روید مجلس! به خدا می روید روی صندلی می نشینید!
دیدگاه شما