يكه تازي موتلفه در غياب اصلاحطلبان
_سعيد غلاميان_
جبهه متحد اصولگرایان که به گفته سایت الف با پایان انتخابات مجلس هشتم درسال 87 به کار خود خاتمه داده بود و تا کنون صدایی از آن شنیده نمی شد اما اکنون با نزدیک شدن انتخابات فعالیت مجدد خود را آغاز نموده است ،جبهه متحد اصولگرایان، متشکل از سه ضلع جبهه پیروان خط امام و رهبری، جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی و ائتلاف رایحه خوش خدمت بود که اخیراً به جبهه نیروهای انقلاب تغییر نام داد.
پس از برگزاری سومین دوره انتخابات شوراهای شهر و روستا که تشکیل ائتلاف بزرگ اصلاح طلبان توانست تاثیر اختلاف نظر بین اصولگرایان را در نتیجه انتخابات نمایان کند،ائتلاف بین گروههای اصول گرا به اولویت اول ایشان تبدیل شد. که به تشکیل این جبهه منجر شد از جمله موثر ترین ارکان این ائتلاف «كميته اجرايي» که به تدریج اثر بخشی خود را از دست داده و «شورای حکمیت اصولگرایان» بود، که وظیفه حل و فصل اختلافات احتمالی میان گروههای اصولگرا را برعهده داشت.منتقدین جبهه متحد اصولگرایان، همواره از دولتی بودن و انحصارطلبی آن انتقاد کردهاند.زیرا افراد متعددی که در لایه های مدیریتی کشور دارای سمت های بسیار مهمی هستند از جمله اعضای موثر این تشکل نیز می باشند . جبهه پیروان خط امام و رهبری ائتلافی از ۱۴ گروه سیاسی محافظهکار در ایران معروف به اصولگرا است. حبیبالله عسگراولادی دبیرکل این جبهه و سید کمالالدین سجادی سخنگوی آن است.
کمیته واحد اصولگرایان ترکیبی از دو کمیته 7 و 8 نفره (7+8) است که کمیته 7 نفره متشکل از (4 نفر) که دو نفر به اسامی سید رضا تقوی و محمد حسن ابوترابی از نمایندگان جامعه روحانیت مبارز و دونفر به اسامی هاشم حسینی بوشهری وعباس کعبی نماینده گان جامعه مدرسین حوزه علمیه قم همراه با اعضای کمیته سه نفره شامل عسگراولادی، حدادعادل و ولایتی است.این کمیته به گفته سالک سخنگوی جامعه روحانیت مبارز به نام کمیته داوری و نظارت نامگذاری شده است.
همچنین کمیته 8 نفره نیز شامل نمایندگانی از گروه های مختلف اصولگرا است که جبهه پیروان خط امام و رهبری، ایثارگران و رهپویان و جبهه نیروهای انقلاب (رایحه خوش خدمت) هر کدام دو نماینده در این کمیته دارند و علی لاریجانی ومحمد باقرقالیباف نیزیک نماینده دراینکمیته وحدت دارند.در روزهای اخیر محمدرضا باهنر و منوچهر متکی به عنوان نمایندگان (جبهه پیروان خط امام و رهبری) و حسین فدایی، علیرضا زاکانی به عنوان نمایندگان «جمعیت ایثارگران و جمعیت رهپویان» به کمیته واحد اصولگرایان معرفی شده اند. همچنین حجت الاسلام مهدی خاموشی به نمایندگی از محمد باقر قالیباف و کاظم جلالی به نمایندگی از علی لاریجانی به کمیته واحد اصولگرایان معرفی شده اند.
حزب مؤتلفه اسلامی که مهمترین و موثرترین عضوی است که درجبهه متحد اصولگرایان موسوم به گروه 7+8 حضور دارد در انتخابات جاری کشور و همچنین کاشان نقشی مهم بازی میکند. دبیرکل فعلی این حزب محمدنبی حبیبی است. قائم مقام او دکتر اسدالله بادامچیان، نماینده مردم تهران در مجلس هشتم، است. رئیس دفتر سیاسی حزب موتلفه اسلامی، کاظم انبارلوئی، سردبیر روزنامه رسالت، است.و مهمترین چهره این حزب دبیر کل قبلی آن حبیب الله عسگر اولادی می باشد
در کاشان این حزب که تحت عنوان «حزب موتلفه دفتر کاشان» فعالیت می کند در یک تشکل به نام شورای مرکزی توسط کسانی اداره می شود که تمایل چندانی به حضور پررنگ به نام خود در جامعه ندارند و علت آنهم می تواند حضور ایشان در مشاغل مدیریتی و دولتی باشد، که با تبیین و تدوین غیر علنی نظریات جمعی و سپردن انتشار قسمتی از آن که نیاز به عمومی شدن دارد را به دبیر شورای مرکزی که توسط نشریات رسمی، بولتن های داخلی و ویژه نامه های حزب و یا جلساتی عمومی که در مرکز دفتر حزب تشکیل می گردد این نظرات را به هواداران و اعضا منتقل می کنند.
موتلفه اسلامی کاشان با تعدادی معاونت از قبیل معاونتهای سیاسی، تبلیغات، جوانان، خواهران و . . . اداره می شود که نظریات و جهت گیریهایشان را دقیقاً در راستای نظریات و عقاید نماینده ولی فقیه و امام جمعه می دانند و خود را در کنار امام جمعه ، به تعببیر دبیر شورای مرکزی موتلفه و مدیر دفتر نماینده کاشان و آران و بیدگل درمجلس آقای صفایی « نه یک قدم جلو و نه یک قدم » عقب قرار می دهند.
در حال حاضر پیروان خط امام و رهبری یکی از سه ضلعی است که جبهه متحد اصولگرایان را تشکیل داده اند با توافق و همفکری و هماهنگی دو ضلع دیگر که یکی جامعه روحانیت مبارز به ریاست آیت الله مهدوی کنی در حالیکه رسماً خود را حزب ندانسته و خود را سانترالیزم دموکراتیک نمی دانند.
و دیگری جامعه مدرسین حوزه علمیه قم است که ریاست آنرا رئیس اسبق قوه قضاییه آیت الله محمد یزدی بعهده داشته و رئیس سابق و فعلی قوه قضاییه نیز از جمله اعضای این تشکل هستند و نیز آیت الله محمد نبی نمازی امام جمعه کاشان نیز عضو این تشکل روحانی میباشد. در انتخابات جاری سعی این جبهه معرفی و حمایت از کاندیدای خاصی است که بیش از یک سال است تعیین شده است و در حال حاضر اجماع جبهه متحد اصولگرایان مهندس علی اصفر گرانمایه پور نماینده فعلی کاشان و آران و بیدگل درمجلس میباشد.که هر گونه امکان تغییر و یا حمایت از شخصی دیگر توسط یکی از اعضای شورای مرکزی موتلفه کاشان رد شده است.
اگر چه موتلفه برای گرم شدن تنور انتخابات ظاهراً از حضور نمایندگان طیف ها و جناههای مختلف استقبال می کند اما هرگز نگرانی خود را از حضور نامزدهایی که ممکن است سهمی از رای کاندیدای اصلح ایشان را به خود اختصاص داده و امکان رای نیاوردن و یا احتمال کشیدن انتخابات به دور دوم را محتمل نماید پنهان نمی کند.و از جمله کاندیداهایی که مستقلاً در انتخابات شرکت کرده علی هاشمی طاهری است که به گفته یکی از اعضای شورای مرکزی موتلفه وی نیزعضو حزب موتلفه اسلامی کاشان می باشد.
یکی از کسانی که ممکن است حضورش مشکلاتی برای نامزد جبهه متحد اصولگرایات ایجاد کرده ودرانتخابات پیش رو به رقابت با نامزد این جبهه بپردازد حسن فدایی است که فردی شناخته شده در کاشان است و سمت هایی هم در کاشان و هم در سطح کشوری داشته و در انتخابات زیادی هم در کاشان شرکت کرده و نظر به اینکه بیت آیت اله یثربی در انتخابات گذشته از نماینده فعلی کاشان و آران وبیدگل حمایت نکرد، شایع است که در صورت تایید شدن صلاحیتش از وی حمایت خواهد کرد. گفته می شود علنی شدن حمایت فرزندان آیت اله از حسن فدایی ممکن است در تایید صلاحیت وی موثر باشد. و عدم تمایل وی نیز برای حضوردرمجامع عمومی و مطبوعات محلی قبل از تایید شدن صلاحیتش نشان از قوت همین شایعه دارد.
در حالیکه احزاب مشارکت و سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی به دلیل انحلال امکان حضور در انتخابات را ندارند اما از اصلاح طلبانی هم که قبلاً در انتخابات گذشته بسیار پر شور شرکت می کردند در رقابت مجلس نهم خبری در کاشان نیست.عده ای عقیده دارند که اصلاح طلبان با چراغ خاموش و مهره های سفید وارد انتخابات می شوند. اما این گفته شاید بیشتر شامل حال طرفداران گروهی باشد که موسوم است به جریان انحرافی و شنیده می شود که در این جریان بر روی افراد بدون شناسنامه و به اصطلاح مهره های سفید سرمایه گذاریهای کرده اند.
اصلاح طلبان مستقل نیزهرکدام در قالب فعالیتهای اجتماعی، فرهنگي و خیریه به حضور خود در جامعه ادامه داده و ترجیح می دهند از شرکت یا عدم شرکت در انتخابات سخنی نگویند و احزاب دیگر اصلاح طلب نیز تحرکی نداشته و کسی را برای نامزد شدن معرفی نکرده اند. که به گفته یکی از اعضای حزب موتلفه اسلامی آنها به علت عملکرد نادرست خود و خجالت زده بودن نزد مردم حاضر نخواهند شد با نام اصلاح طلبی وارد عرصه انتخابات شوند و در صورت حضورنیز سعی خواهند کرد در تحت پرچم اصولگرایی در این میدان حرکت کنند.
نمایندگی مجمع روحانیون مبارز درکاشان هم نه تنها حاضر به مصاحبه با مطبوعات محلی نیستند بلکه به صراحت از عدم تشکیل جلسه و عدم تعیین نامزد خاص و حتی عدم پرداختن به مسایل سیاسی در اجتماعت خود تاکید دارند.
در این میان اشخاصی نیز برای اولین بار خود را کاندید حضور در رقابت انتخاباتی نموده اند و از جمله شاخص ترین آنها عبد الحمید قائمی نژاد با سابقه عضویت در سپاه پاسداران و بیش از پنج سال حوزه فرماندهی کشورهای خارجی (عراق،لبنان و . . . ) در نیروی قدس ومدت دوسال در مجموعه (مجلس اعلای انقلاب اسلامی عراق) و خدمت در سپاه ولی امر و حضور پررنگ درمبارزه با جریانات موسوم به فتنه 88 داشته و مشخصاً با انتقاد صریح از مدیران و مسئولان ارشد شهرستان وارد شده است و بیکاری و رشد آمار طلاق و نبود امکانات در کاشان و عقب ماندگی کاشان از دیگرشهرستانها را محصول عملکرد غلط مدیران دستگاههای مربوطه می داند.
بر اساس اعلام پرتال خبری کاشان علاوه بر افرادی که نام برده شد اشخاص دیگری که وارد کارزار انتخاباتی مجلس نهم شده اند عبارتند از:1 – علی هاشمي طاهري 2 – خانم روحي 3 – جهانتاب 4 – شاهميري 5 – صديفيان 6 – سبحاني نسب 7 – معيني آراني 8 – فيروزيان 9 – قديري ابيانه 10 – خانم كريميان 11- طاهري زاده 12 – عباسي مقدم 13 – احمد پيروزمند 14- فخره 15 – موحدي 16- دانشمند 17 – منصوري آراني 18 – كاكلي 19 – فتوت 20- خانم جهانگير 21- كاظمي ،که در فرصت مناسب به معرفی ایشان پرداخته خواهد شد.
با فرض بر اینکه انحلال دلیل عدم مشارکت مجاهدین و مشارکت باشد که نیست، «اعتمادملی» که منحل نشده و بیش از 10 حزب و دسته سیاسی دیگر که ذیل عنوان «اصلاحطلبی» تعریف و شناخته میشوند هم منحل نشدهاند، اما عملا نه در کاشان که در هیچ شهرستان دیگری نامزد معرفی نفرموده و از واکنشهای شفاهی و رفتار متداول آنها عدم تمایل به حضور در انتخابات کاملا مشخص است. پس انحلال آنگونه که نویسنده سعی در اعلام آن دارد، دلیل عدم مشارکت نیست. 2- شایسته است نویسنده محترم مشخصا آدرس بدهند که «....به گفته یکی از اعضای حزب موتلفه اسلامیآنها به علت عملکرد نادرست خود و خجالت زده بودن نزد مردم حاضر نخواهند شد با نام اصلاح طلبی وارد عرصه انتخابات شوند و در صورت حضورنیز سعی خواهند کرد در تحت پرچم اصولگرایی در این میدان حرکت کنند.» این عضو حزب موتلفه کیست و چرا از ذکر نام او خودداری شده است؟ و اگر این گفته مستند به خواندن خبر یا گزارشی از ایشان میباشد، چرا به نوشته یاد شده با اشاره مستقیم لینک و آدرس داده نشدهاست؟ 3- نظر به اینکه یادداشتهای اینچنین نظر و موضعگیری مشخص مسئولین رسانه را در قبال مسائل جاری کشور منعکس میکند، شایسته است نویسنده یادداشت و مسولین محترم تارنمای «روزنامه کاشان» متوجه باشند، موضعگیری کاملا یکطرفه یاداشت و به نفع «جبههمتحد اصولگرایی» به آسانی میتواند، به نقض آشکار منشور حرفهای رسانه ، که صریحا تصریح دارد «رسانه باید نسبت به جریانات سیاسی بیطرفبوده» و فقط اقدام به اطلاع رسانی صرف نماید، تعبیر شده و رسالت مطبوعاتی ان را با خطر مواجه خواهد ساخت.
دوستان عزیز بیایید واقع گرایانه فکر کنیم از روزی که بحث انتخابات داغ شده چندتا وبلاگ و سایت درست شدند و همه دارن به تخریب مهندس گرانمایه می پردازند خب این نشون از چیه ولی حتی یک وبلاگ درست نشده که رقبای گرانمایه رو تخریب کنه و همه این شایعات مال خود این کاندیداها هست می خان خودشون مطرح کنن ما دیگه بعد از این همه انتخابات بلد شدیم بیایید به این همه اقدامات گرانمایه در حوزه های مختلف و این جایگاهی که تو مجلس دارن نگاه کنیم و دست از تخریب بر داریم
والا طرفداری آقای گرانمایه هم دست کمی از بقیه برای تخریب سایر نامزدها ندارند ........سایت کاشان شهر گرانمایه دلیل هم حرف بنده است .....
با سلام.کلیات این تحلیل را قبول ندارم.اما بخاطر کامنت یکی از دوستان وارد بحث می شوم.حضور افراد در این دوره بسیار حساس و حیاتی است.دکتر قدیری ابیانه افتخاری برای خطه کاشان بوده و هست.مثل بقیه کاندیداهای محترمی که ثبت نام نموده اند.دلیلی ندارد مدام پی تخریب افراد باشیم.همه افراد محترمند.شما می توانی مواضع ایشان و مابقی را نقد کنی نه اینکه در پی تخریب شخصیت فرد برآیی.این نوع جبهه گیری دیگر خریدار ندارد.
همه ارگانهای قدرت دستشونه، بازم می ترسن یه رقابت سالم انجام بدن.....و رقیب و از صحنه حذف می کنن.................بابا خوب تو مدتی که همه چی رو در دست دارین برا مردم کار کنین که اینقدر نارضایتی و جود نداشته باشه مجبورتون کنه به حذف رقیب................................
در جامع بودن تحلیل تون همین قدر کافی است که از افرادی مانند دکتر قدیری ابیانه و سرتیپ منصوری نامی برده نشده است! که اصلا نمی توان این دو را نادیده گرفت
عزیز دل برادر دکتر قدیری بسیار در شهر ما نطنز سرشناس هستند ایشون موفق به کسب 200 رای در شهر ما شدند!!!! از حضور ایشون در کاشون و عدم حضور ایشون در نطنز کمال سپاسگزاری رو داریم! سرتیپ منصوری هم که ماشالله ماشالله از بس رژه بردند و کلاغ پر دادن و بچه های مردم رو به زور بردن سربازی چزوندن دیگه اصلا نیازی به تبلیغ ندارن من نمیدونم سفیر و سرتیپ به چه کار قانونگذاری مملکت میخورن ولی همین قدر میدونم که توسط هیات اجرایی کاشون که یکی از بهترین و خوش سابقه ترین افراد شهر رو(فدایی) رد صلاحیت کرده تایید صلاحیت شدن که بازم کمال تشکر رو از هیات مزبور دارم خواهشمند است شما هم سلام من رو به سفیر و سرتیپ رسونده و سلام نطنز رو به اونها ابلاغ کنین با تشکر یکی از همون متشکران 200 نفره نطنزی
من متوجه منظور شما نمی شوم حلا شما این همه کینه ات از این آقایان برای چیه؟فکر نمی کنم اینها در رد کردن فدایی نقشی داشته باشند. بهتره اطلاعاتت را کامل تر کنی من برای مثال این دو تا بنده خدا را آوردم که شاید اصلا همدیگر را نمی شناسند. لازم نیست تخریب کنی صحبت من به تحلیل بود که باید جامع و کل نگر باشد. بالاخره می شه صورت مسئله را پاک کرد. سرتیپ منصوری را زیاد نمی شناسم اما دکتر قدیری تا اونجا که من خوندم بیشترین سابقه اش در حوزه اجرایی بوده و برنامه اولیه هدفمندی یارانه ها را ایشان نوشته است. مسلما سفیر بودن ایشان هم یک نقطه قوت حساب می شود نه ضعف. تا اونجا که من می دونم مهندس گرانمایه همه جا را قرق کرده و شایعات زیادی اطافیانش برای این بنده خدا تولید نموده اند. دوره مجلس ششم هیچ اصولگرایی رای نیاورد و 10 ساله که اتفاقا برعکس اون دوره اصولگراها رای می آورد. اتفاقا مهندس گرانمایه هم اون دوره از نطنز کاندید شد رای نیاورد ولی دو دوره در کاشان انتخاب شد.و ده ها نمونه دیگر بالاخره معلومه شما آب کدوم طرف را می خورید؟!
یقینا کسی مثل فدایی با تخریب بقیه نامزدها مخالف است . شک نکنید کسانی که به هر شکلی که در آن بوی تخریب میاد بقیه نامزدها را تخریب می کنند از حامیان فدایی نیستند . اقایان منصوری و قدیری و بقیه هم برای فدایی و هم برای من و امثال من که طرفدار فدایی هستیم قابل احترام هستند .......... دوستان توجه کنند که این انتخابات یه رقابت سخت بین دو نفر اصلی است ....گرانمایه و فدایی ..................اگر به این نکته رسیدید انصافا ........... به کسی که شایسته تر است رای بدهید ............
تحلیل بسیار خوبی بود؛فعلا که از ترس فدایی رو رد صلاحیت کردن
فدائی اونقدر وزنه داره که کل دم و دستگاه نماینده عزیز و اطرافیانش رو لرزونده اگر تایید صلاحیت میشد عجیب بود
آخرین شنیده ها از تائید دکتر حسن فدایی در تهران حکایت دارد .لطفا صحت و سقم این خبر را بررسی و اعلام نمائید. واقعا اگه فدایی بیاد چی میشه ................................
درود بر شما و بر اندیشه هایتان،تصور من بر این بود که از ناحیه قدرت مداران آمده اید تا برای انتخابات دل بسوزانید و دل بسوزید.امیدوارم موفق باشید.شاید سخت باشد و به نظر ناممکن بیاید اما اگر مقاومت کنید مطمئناً موفق میشوید