کاشان نيوز- حسین ذاکری: از بازارگردی به عنوان یکی از تجاربِ منحصربفرد حین سفر در یک مقصد یاد میشود و مجموعهی بازار سنتی و تاریخی کاشان میتواند به تنهایی یک مقصد بکر گردشگری باشد.
در بازارهای سنتی علاوه بر عرضهی کالاهای گوناگون، تنوع و تعدد، معماری به جا مانده از گذشته هر عابری را شیفته و شیدای خویش میکند.
مجموعهی بازار سنتی کاشان به عنوان گنجینهی هنر و معماری مرکزی کشور مطرح است.
بازار سنتی کاشان از دیرباز تا امروز، فضایی تجاری-اقتصادی اختصاصی برای حجرهداران بوده است. بازارها را از بُعد زمان تشکیل و استقرار فعالیتی میتوان به دو گروه دائمی و ادواری تقسیم نمود. بسیاری از بازارهای دائمی در فضاهای ساخته شدهای همچون بازارهای اصلی و سرپوشیدهی شهری تشکیل میشدهاند. بازار کاشان نیز در زمره بازارهای دائمی قرار داشته و با بازارهای ادواری و یا موقت متفاوت است. بر کسی پوشیده نیست که فعالیت کسبه و حجرهداران در بازارهای دائمی و فعالیت دستفروشان در بازارهای روز و موقت تعریف میشود.
با این حال امروزه با دستفروشهای موقت در راستههای مختلف بازار سنتی کاشان مواجهیم و حضور این دستفروشان در یک بازار دائمی، مورد اعتراض و شکایتهای متعدد کسبه قرار گرفته است. زیرا از طرفی وجود چنین کسب و کارهای موقت، نقض حقوق کسبهای است که برای کسب و کار خویش حجره دارند و هزینههای مختلفی را متحمل میشوند، از طرف دیگر برابر مقررات، دستفروشی در معابر اصلی بازار، سد معبر تلقی شده و مغایر ضوابط میباشد. در کنار این عوامل حضور دستفروشان به مخدوشسازی چهرهی راستههای بازار دامنزده و عبور و مرور مشتریان علی الخصوص در بخشهای کلیدی و شلوغ بازار را مختل مینمایند.
بنابراین اعلامیهای رسمی، به تمام دستفروشان بازار سنتی کاشان ابلاغ گردیده است که همکاریهای لازم را به عمل اورده و از یکم اردیبهشت ماه سال جاری از معابر اصلی بازار خارج شده و برای استقرار و ادامه فعالیت در بازارهای روز، به سازمان میادین و مشاغل شهرداری کاشان مراجعه نمایند.
روشن است برای جریان روابط بین پیشه وران، مردم و نیز نحوهی استفاده از بازار، بایستی قوانین و مقرراتی وضع گردد. در راستای دستیابی به این هدف، تمام برنامهها و مصوبات کمیسیون خدمات شهری و محیط زیست شورا در قالب \”پویش بازار زیبا\” در سال جاری با جدیت پیگیری خواهد شد.
دیدگاه شما