کاشان نیوز- مرضیه گیلاسی: نمایش خدای کشتار روایت آدمهایی است که قدرت رد شدن از دریاها را داشته اند اما مهارت عبور از قطره ها را نداشتند وجا مانده بودند!
خدای کشتار به مخاطب یادآوری می کند گاهی خیلی از خنده های ما از سر دردمندی ست و تراژدی عصر معاصر همین است که برای دردها و رنجها و نفهمیدنهای همدیگر هم گویا باید خندید !
در بخشی از این نمایش شدت خنده های بازیگران به قدری شدت می یافت که فقط و فقط یاد فیلم «جوکر »و شخصیت اصلی فیلم تداعی می شد که هر وقت کاراکتر فیلم عصبانی می شد به شدت می خندید آن هم خنده های بیمارگونه !
خدای کشتار قصه ی آدمهایی ست که عناوین وگفتمان مدرن را یدک می کشند ولی باورهایشان در بی عمقی و غلطهای شایع دست وپا می زند!
خدای کشتار چهره ی آدمهایی را به نمایش می گذارد که پراز تعارض و تناقص و بی ثباتی رایج در عصر حاضر هستند !
دراین نمایش تماشاچی در جریان متلاطمی از انبوه منفی ها و مثبتهای شخصیتهای نمایش به این سو آن سو پرتاب می شود و مرتب این سوال برایش تکرار می شود که چرا این آدمها نمی توانند به نتیجه برسند؟! پرسشی که امروزه همچنان در ذهنها می چرخد آن هم در سطح کلان!
متن این نمایش و رفتارهای خنده دار بازیگران گاهی بی حد و اندازه خنده آور بود ولی خنده هایی از جنس دلهره و ندانستن چرایی ها و البته گاهی از فرط عصبانیت!
«یاسمینا رضا» نویسنده ی این نمایشنامه بانویی نیمه ایرانی مقیم فرانسه است که همین اختلاف زبان و فرهنگ ابهاماتی را ایجاد می کرد که به خوبی با خلاقیتهای کارگردان این نمایش «علیرضا کوشک جلالی» چندان به چشم نمی آمد!
بی شک این دیالوگ طعنه آمیز و خرافی گونه «آلن» که با حالت مستی در بخشهای پایانی نمایش می گوید در ذهن بانوان تماشاچی حک خواهد شد :
٫٫هر دوتون جزو یه دار و دسته این، زنای سلطه گر، منجی مسلک… اما همه ی زنا این جوری نیستن. چیزی که زنا دوست دارن، شهوت، دیوونگی و هورمونه. از زنایی که روشنفکری شونو به رخ می کشن، از اونایی که ادعا می کنن نگهبان دنیان، از این جور زنا همه بیزارن، همه… حتی همین میشل، شوهر بیچاره ی شما
بازی خوب و قابل قبول چهار هنرمند بازیگر قابل و مطرح کاشانی در این نمایش آنقدر جذاب و تاثیر گذار هست که نگارنده توصیه می کند حتما به تماشای این اثر زیبا بروید وساعتی را فارغ از دنیای بیرون به تماشای آدمهایی بروید که ادای همان آدمهای بیرون را در می آورند !
نمایش خدای کشتار از اول دیماه تا ۱۷ ام هر روز ساعت ۱۸ در تماشاخانه تازه تاسیس شده سپهر واقع در فرهنگ سرای مهر اجرا می شود .
«اکبر رضوانیان» تهیه کننده این نمایش بعداز پایان یافتن نمایش رو به تماشاچی ها کرد وگفت شما ها سرمایه های ما هستید که اگر شما نباشید ماهم نیستیم پس لطفا مارا به دیگران هم معرفی کنید .
پی نوشت : نمایش بالا آوردن (استفراغ)از سوی یکی از بانوان بازیگر بی اندازه عادی و طبیعی بود و دقیقا تماشاچی می دید که از دهانش زرد آب بیرون می ریزد آنقدر که در پایان نمایش یکی از تماشاچی ها به سراغش رفت و پرسید آیا واقعا دچار تهوع می شدیدیا حقه ی نمایشی بود ؟ که البته حقه ی نمایشی بود !
دیدگاه شما