کاشان نیوز-گروه نشریات: به گفته بخشدار برزک، وقوع سیل در سالهای ۱۳۳۵ و ۱۳۸۶ در منطقه برزک یک اخطار به کشاورزان و ساکنان منطقه بود و بیانگر آن است که جاری شدن سیل در فصل بارندگی یک خطر بالقوه است و باید برای آن چاره اندیشی شود.
بخشدار برزک گفت: کشاورزان رودخانههای بالادست برزک اعلام آمادگی کردند تا برای طراحی ساماندهی رودخانههای بالادست با مدیریت امور منابع آب همکاری کنند.
به گزارش ایسنا در کاشان، غلامرضا محمدی در حاشیه جلسهای که با حضور مدیر و کارشناس منابع امور آب کاشان، شهردار، شورای اسلامی و هیئت امنا کشاورزان منطقه بالادست برزک برگزار شد، اظهار کرد: طرح مطالعاتی حوزه آبخیز منطقه برزک در سال ۱۳۸۹ انجام شده و برای عملیات اجرایی نیازمند تدوین طرح ساماندهی رودخانه است.
وی تصریح کرد: مردم و کشاورزان این منطقه آگاه هستند ساماندهی رودخانههای فصلی با در نظر گرفتن حریم و بستر مناسب یک ضرورت اجتناب ناپذیر است.
بخشدار برزک گفت: وقوع سیل در سالهای ۱۳۳۵ و ۱۳۸۶ در منطقه برزک یک اخطار به کشاورزان و ساکنان منطقه بود و بیانگر آن است که جاری شدن سیل در فصل بارندگی یک خطر بالقوه است و باید برای آن چاره اندیشی شود.
محمدی تأکید کرد: زمانی که اعتبارات دولتی در این خصوص وجود ندارد، اگر مردم و کشاورزان محلی اقدام کرده و هر سال بخشی از این مسیر را ساماندهی میکردند اکنون شاهد تکمیل این پروژه مهم و حیاتی بودیم.
مدیر امور منابع آب کاشان، آران و بیدگل نیز در این جلسه گفت: از سال ۸۹ تا کنون ریالی اعتبارات دولتی برای ساماندهی رودخانههای دشت کاشان و مطالعات حریم و بستر اختصاص داده نشده است.
مصطفی گنجی به دو مشکل در زمینه ساماندهی رودخانهها اشاره کرد و گفت: بحث اعتباری و تبعات اجتماعی دو مشکلی است که سد راه ساماندهی رودخانههای منطقه است که مرتفع شدن این امر نیازمند فرهنگ سازی است.
وی، متولی ساماندهی رودخانهها را مدیریت امور منابع آب دانست و گفت: بیشتر ساکنان منطقه واقف هستند که نباید در مسیر رودخانه تعرض صورت گیرد، ولی اگر امور منابع آب بخواهد یک باغ یا یک خانه که در مسیر رودخانه احداث شده است را آزادسازی کند با مشکلات و تنشهای اجتماعی مواجه میشود.
مدیر امور منابع آب کاشان، آران و بیدگل تصریح کرد: مشکلات ناشی از عدم اعتبار و به تعویق افتادن ساماندهی رودخانهها باعث میشود که تصرف در حریم و بستر رودخانهها امری طبیعی و قانونی جلوه کند.
همچنین دبیر شورای هماهنگی بحران فرمانداری کاشان در این جلسه گفت: مالکیت بستر رودخانهها در اختیار وزارت نیرو و آب منطقهای است و آنها وظیفه مدیریت و ساماندهی آن را به عهده دارد.
جواد مزروعی مشکلات اعتباری در خصوص به تعویق افتادن ساماندهی رودخانههای منطقه را ذکر کرد و گفت: اعتبارات خوبی در سالهای گذشته در خصوص مطالعات حوزه آبخیز انجام شده است، ولی این اقدام مستلزم پیگیری و هماهنگی بیشتر سازمانهای مسئول شهرستان و بخشداری، شورای اسلامی شهر و شهرداری است.
وی تصریح کرد: یکی از خطرناکترین رودخانههای فصلی شهرستان، رودخانه سوک چم است که کارشناسان معتقدند ریشه خطر در سرشاخههاست که در منطقه برزک واقع شده است.
دبیر شورای هماهنگی بحران فرمانداری کاشان، ساماندهی سرشاخهها را با اهمیت دانست و گفت: پیشنهاد فرمانداری آن است که طرح ساماندهی برای ۲۵ کیلومتر رودخانه انجام شود و نگاهمان مقطعی و جزئی نباشد.
در ادامه عضوی شورای اسلامی شهر برزک در این جلسه گفت: بیش و پیش از فرهنگسازی در خصوص معضلات جامعه نیاز به اعتمادسازی در بین ذینفعان داریم و بوروکراسی اداری آنچنان کارها را سخت کرده که برای برگزاری یک جلسه مقدماتی ماهها وقت صرف میشود.
عبدالمجید رفیعی برزکی افزود: ساماندهی رودخانههای برزک به خصوص در مناطق بالادست که خانه و زندگی کشاورزان در آن منطقه واقع شده است امری ضروری و با اهمیت است.
وی یادآور شد: تلاش برای طراحی ساماندهی و اجرا باعث خواهد شد ضمن این که جلوی حوادث غیرمترقبه گرفته شود، بستری برای اقدامات زیربنایی دیگر به خصوص گازرسانی و آبرسانی در آن منطقه فراهم شود.
این عضو شورای اسلامی شهر برزک افزود: زمانی که مسئولان امر میگویند ریالی اعتبارات دولتی در خصوص ساماندهی وجود ندارد، میتوانیم از مزیتهای نسبی منطقه و ظرفیتهای موجود برای محقق کردن این امر استفاده کنیم.
رفیعی تأکید کرد: مردم و کشاورزان آماده همه گونه همکاری هستند، اما این امر مستلزم فرهنگ سازی و از آن مهمتر اعتمادسازی در بین آنها است.
وی ابراز امیدواری کرد با حمایتهای مسئولان امر و مشارکت فعال مردم و کشاورزان بتوانیم هرچه زودتر شاهد عملیاتی شدن ساماندهی رودخانههای منطقه برزک باشیم.
لطفا راجع به حریم رودخانه غیاث آباد ومشهد اردهال هم بنویسید وراجع به تجاوزات بعمل آمده به حریم رودخانه اخطار بدهید زیرا این تجاوزها خدای نخواسته روستاهای بعدی مثل باریکرسف وحسنارود وعلوی را( مانند سیل قمصر ) در معرض آب رها شده پرفشار قرار میدهد