نماینده مردم شهرستانهای کاشان، آران و بیدگل عملکرد ایران را در صحنه بینالملل با متانت و منطقی عنوان کرد و گفت: همدردی برخی سفرا با دولت انگلستان اقدامی نسنجیده بود.
علی اصغر گرانمایهپور اظهار داشت: ابراز تمایل انگلستان برای از سرگیری روابط با جمهوری اسلامی ایران نشاندهنده عملکرد شتابزده و غیرمنطقی این کشور بر خلاف رویکرد متین و منطقی ایران اسلامی در عرصه بینالملل است.
وی حرکت خودجوش و انقلابی دانشجویان برای تسخیر سفارت انگلستان را نتیجه سابقه سیاه و تاریک این کشور در رفتار با ملت ایران دانست و افزود: این کشور سلطهجو در طول تاریخ 100 سال اخیر در هر دوره و برههای یک رابطه عادلانه و منصفانه نبوده و هرگز ملت ایران فراموش نمی کند.
نماینده مردم شهرستانهای کاشان و آران و بیدگل به ذکر نمونههایی از ظلمهای دولت انگلستان در طول تاریخ در حق ملت ایران پرداخت و عنوان کرد: از جمله ظلمهای انگلستان در حق ملت ایران تلاش و توطئه این کشور سلطهجو برای تصرف یکپارچه ذخایر نفتی ایران به عنوان ثروت خدادادی این کشور است که با خیزش روحانیت در هر دورهای خنثی شد.
وی حمایتهای انگلستان از رژیم ستمشاهی در دوران انقلاب اسلامی، موضعگیریهای دولت انگلستان و دادن رأی منفی به جمهوری اسلامی در دوران پس از پیروزی انقلاب در مجامع بینالمللی، حمایت از رژیم بعثی صدام علیه ایران در دوران دفاع مقدس را از دیگر ستمهای این کشور بر علیه ملت شریف ایران برشمرد.
گرانمایهپور خاطرنشان کرد: اقدام اخیر دولت انگلستان در تحریم بانک مرکزی ایران بود که البته این اقدام تأثیر چندانی بر اقتصاد کشور ما نداشت زیرا به دنبال تحریمهای همه جانبه ابرقدرتها در دوران دفاع مقدس ایران اسلامی به سوی خودکفایی پیش رفته و امروزه اقتصاد ایران در جوامع بینالملل از مقاومت خاصی در برابر طوفانهای شکننده زمان برخوردار است.
وی افزود: در زمانی که کشورهای آسیای شرقی و برخی کشورهای اروپایی دچار بحرانهای اقتصادی میشوند اقتصاد کشور ما توانسته روی پای خود بایستد که البته با همکاری اقشار مختلف ملت فداکار ایران اسلامی حاصل شده است.
گرانمایهپور تصریح کرد: علاوه بر هجمه این عداوتها که از خاطره ملت ایران محو شدنی نیست، در پاسخ به تعدیگریهای دولت انگلستان در تنزل سطح روابط سیاسی به حد کاردار موجب عکسالعمل قانونی و مناسب مجلس شورای اسلامی و به دنبال آن حرکت خودجوش و انقلابی دانشجویان در تسخیر سفارت انگلستان شد و به این وسیله خشم خود را به جهانیان نشان دادند که با دخالت پلیس کنترل و امنیت کارکنان سفارت تأمین و برقرار شد.
وی افزود: دولت انگلستان طی حرکتی شتابزده اقدام به اخراج کارکنان سفارت ایران کرد که با موازین روابط دیپلماسی هیچ گونه سازشی نداشت زیرا در سال 1359 سفارت ایران در لندن مورد هجوم جمعی آشوبگر و تحت حمایت دولت انگلستان قرار گرفت و موجب شهادت دو نفر از کارکنان و ویرانی سفارت شد اما دولت جمهوری اسلامی با خویشتنداری برخورد قانونی کرد و مرتکب عملی شبیه کار عجولانه اخیر دولت انگلستان نشد.
گرانمایهپور تأکید کرد: این امر بیانگر آنست که انگلستان از منطق زور و تکبر و سلطهجویی پیروی میکند و ایران بر رعایت موازین قانونی پایبند است و همین رفتار منطقی نظام جمهوری اسلامی موجب شده تا انگلستان برای از سرگیری روابط با ایران اسلامی اعلام آمادگی کند.
به گفته وی نداشتن منطق صحیح دولت انگلستان موجب اعتراض میلیونها نفر از مردم انگلستان در روزهای اخیر و ابراز خشم و انزجار نسبت به دولت این کشور شده و این امر نشاندهنده آنست که رفتار دولت انگلستان نه تنها مورد تائید دولتهای جهانی نیست بلکه طاقت مردم این کشور نیز به سرآمده و علیه رفتارهای زورگویانه این دولت قیام کردند.
وی تشکیل کارناوال توسط تعدادی از کشورهای اروپایی برای اظهار همدردی با دولت انگلستان در سفارت این کشور را اقدامی غیرمرسوم در عرف بینالملل ذکر و اضافه کرد: این اقدام نشانه کمتدبیری سفرای این کشورها بوده و اقدامی نسنجیده و نادرست در رفتار سیاسی بینالمللی محسوب شد.
منبع: خبرگزاری فارس
دیدگاه شما