کاشان نیوز_ مرضیه گیلاسی: در ساحت هنر، زمختیهای رسوب یافته زیستن در عصر فعلی در جغرافیایی مثل ایران چنان رنگ میبازد و معجزه خلق میشود که خروجیاش حس خوب پویا بودن در آدمی ست.
این مقدمه را نوشتم تا برایتان از یک رویداد هنری پردهبرداری کنم .
این روزها در خانه کاج رزیدنسی وایو در حال برگزاری است. هنرمندی آمده با خلاقیت هرچه تمامتر پلی میان آنچه که پنجاه سال قبل بوده و وضعیت فعلی ایجاد کرده است.
بگذارید از اول قصه را برایتان بگویم .
علی منوچهری هنرمند ۲۹ ساله تهرانی که به گفته خودش گرافیک را بدون آنکه به دانشگاه برود به صورت خود آموز یاد گرفته است، به طرز عجیبی خلاق است با هنر عکاسی خود حسی بکر و خوشایند از آمدن و رفتن در میان زمان حال و گذشته خلق میکند.
علی منوچهری با هنرش تعلیقی میان اکنون و نیم قرن پیش میآفریند.
این هنرمند فیلم «طوقی» ساخته علی حاتمی را که در سال ۴۹ در کاشان و مکانهایی مثل بقعه شاهزاده ابراهیم، خانهی بروجردیها، باغفین، تیمچه امین الدوله ساخته شده انتخاب کرده است و از بعضی از پلانهای فیلم اسکرین شات گرفته است و سپس با دوربین عکاسی با دقت هرچه تمامتر از همان زاویه ای که درفیلم وجود دارد از آن مکان تاریخی عکس گرفته است.
در واقع روی میز کنار موزه منوچهر شیبانی دو دسته عکس چیده شده است، یک سری عکسهای اسکرین شاتی که از فیلم طوقی چاپ شده روی کاغذهایی که شفاف است و دستهی دیگر، عکسهایی که خود هنرمند با تلاش فراوان و با دقت هرچه تمامتر از همان مکان با همان زاویه دید در زمان اکنون گرفته است .
دستکشهای سفید نخی هم کنار میز قرار داده شده است که قرار است بازدید کننده آنها را بپوشد و کنکاش را آغاز کند و یکی یکی عکسهای قدیمی وحالایی را برهم منطبق کند.
این یافتنها و مطابقت دادنها عجیب شیرین وهیجان انگیز است .
نمایشی از آنچه که «بوده» و آنچه که «شده» را در برابر چشم به تصویر میکشد. هنرمند با خلاقیت تمام به مخاطب اجازه می دهد خودش در نوسان گذشته و اکنون تفاوتهای رخ داده را کشف کند، متحیر شود، حسرت بخورد، ای کاش بگوید، تجدید خاطره کند یا حتی ایدهی نوی دیگری برایش خلق شود.
برای اینکه این لذت را به خودتان هدیه بدهید حتما به «خانه تاریخی کاج» بروید و از این رویداد هنری بازدید کنید، امروز آخرین روز بازدید عمومی است .
پناه بردن به هنر گاهی چه قدر معجزه آفرین باشد!
دیدگاه شما