کاشان نیوز: رئیس اداره تولیدات گیاهی مدیریت جهاد کشاورزی کاشان از آغاز برداشت گل محمدی در بخش مرکزی این شهرستان خبر داد.
زهرا زارع صدری در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: از مجموع ۲۵۰۰ هکتار سطح زیر کشت و تولید گل محمدی ۳۰۰ هکتار آن در بخش مرکزی و کویری کاشان است و ۲۲۰۰ هکتار نیز به بخشهای کوهستانی برزک، قمصر و نیاسر در این شهرستان اختصاص دارد.
وی افزود: عملکرد تولید گل محمدی بهطور متوسط ۴۲۰۰ کیلوگرم در هر هکتار است که سالانه ۱۰ هزار تن گل در گلستانهای شهرستان کاشان تولید میشود، ولی سرمازدگی درختان در فصل بهار این میزان تولید را تا چهار تُن در هکتار کاهش میدهد.
رئیس اداره تولیدات گیاهی مدیریت جهاد کشاورزی کاشان در خصوص فرآوری گل، تصریح کرد: شهرستان کاشان دارای ۱۵۰۰ کارگاه گلابگیری سنتی و ۴۰ واحد صنعتی تحت نظارت جهاد کشاورزی است که درزمینهٔ فرآوری گل محمدی مانند گلاب، اسانس، عرقیجات و بستهبندی گیاهان دارویی فعالیت میکنند.
زارع صدری، افزود: سال گذشته به علت سرمازدگی درختان، حدود ۱۲ میلیون لیتر گلاب و ۸۰۰ لیتر اسانس از کارگاههای گلابگیری منطقه کاشان به بازارهای مصرف داخلی و خارجی عرضه شد که امیدواریم امسال این رقم افزایش چشمگیری داشته باشد.
وی گفت: تنوع اقلیم توپوگرافی و اختلاف ارتفاع از سطح دریا در مناطق مختلف کاشان، یکی از ویژگیهای مهم و استثنایی این شهرستان در تولید گل محمدی است که افزایش کیفیت اسانس و گلاب تولیدی همچنین افزایش طول دوره برداشت گل محمدی را به همراه دارد.
رئیس اداره تولیدات گیاهی مدیریت جهاد کشاورزی کاشان، تصریح کرد: فصل برداشت در مناطق مختلف شهرستان کاشان از میانه فروردین آغاز شده و تا نزدیک مرداد ادامه دارد که طول دوره برداشت در تنوع اقلیم این شهرستان، پدیدهای بینظیر در کشور است.
لازم به ذکر است باوجود آشفتگی و بینظمی فراوانی که در مورد قیمت گل محمدی وجود دارد قیمتگذاری این محصول مهم تا پایان فصل برداشت گل تعیین نمیشود و عرضه و تقاضای گل در بازار آزاد قیمت را در حالی تعیین میکند که عده زیادی از گلابگیران از کرمان و شیراز و لرستان اقدام به خرید و حمل گل میکنند و به همین دلیل تفاوت قیمت زیادی کشاورزان در این زمینه تولیدکنندگان شاهد هستند و از این رهگذر زیانهای فراوانی به کشاورزان وارد میشود.
همین نکته در تعیین قیمت گلاب نیز تعیین کننده است و پس از به پایان رسیدن فصل گلچینی فرمانداری قیمتی را اعلام میکند که توسط هیچیک از فعالین تولید و خرید گل محمدی رعایت نمیشود اما زیان فراوانی که به کشاورزان وارد میشود این صنعت را با خطرات خاص خود مواجه کرده است.
عدم نظارت اداره جهاد کشاورزی، عدم نظارت بر تولید گلاب، عدم رعایت شرایط حاکم بر واردات گل محمدی به شهرستان و نیز شرایط سخت کشاورزی و خاصه درزمینهٔ آب باعث ورود لطماتی به این محصول گردیده است که آینده آن را در ابهام قرار داده است.
از آن گذشته مخالفت نهادهای خاص با برگزاری جشنوارههایی که در معرفی و بازاریابی این محصول نقش عمدهای دارد کسب و کار کشاورزان و گلابگیران این شهرستان را با کسادی روبرو کرده است.
دیدگاه شما