دبیر همایش نکوداشت محتشم کاشانی در این آیین گفت : زنده نگه داشتن آثار و شخصیت ارزشمند مفاخر علمی، ادبی و فرهنگی هنری و معرفی و شناسایی گنجینه معنوی و فرهنگی بزرگان کاشان از جمله محتشم کاشانی پدر مرثیه سرایی ایران به مردم به ویژه نسل جوان از اهداف این نکوداشت است .
آقای تجلیان برگزاری مسابقات مداحی از 12 بند محتشم ، نقاشی و تصویرسازی گفتمان شعر آیینی را از ویژهبرنامههای این همایش برشمرد .
به گفته وی 12 بند محتشم از 400 سال پیش در میان هواداران شیعه جایگاه ویژهای پیدا کرد به گونهای که هنوز خواندن این اشعار در هیئتهای عزاداری و نوحههای ماه محرم شور مجالس حسینی را چند برابر میکند .
در آیین نکوداشت محتشم کاشانی که بیش از صد نفر از شاعران،ادیبان و هنردوستان کاشانی حضور داشتند از مقام والای محتشم کاشانی تجلیل و یاد و خاطره این مرثسه سرای بزرگ ایران گرامی داشته شد .
کمالالدین علی محتشم کاشانی معروف به شمس الشعرای کاشانی مرثیه سرای مشهور ایرانی در سال 905هجری قمری در کاشان زاده شد .
وی با سرودن 12 بند در مرثیه شهدای کربلا که با بیت apostrophe باز این چه شورش است که در خلق عالم است … باز این چه نوحه و چه عزا و چه ماتم است apostrophe آغاز میشود ، مقام والایی در عرصه مرثیه سرایی کسب کرد .
مجموعه آثار این شاعر بزرگ عصر صفوی، پس از مرگ او به دست یکی از شاگردانش در 6 کتاب جمع شد که مشتمل بر غزلیات، قصاید، قطعات، رباعیات، مثنویات و ترکیببندهای اوست.
محتشم در ربیع الاول سال 996 هجری (به روایتی یکهزار هجری قمری) در کاشان درگذشت .
منبع: واحد مرکزی خبر
دیدگاه شما