روزنامه کاشان-مدیر انجمن حامیان محیط زیست ابوزیدآباد گفت: چاله زباله ابوزیدآباد که محل دفن زبالههای دو شهرستان کاشان و آران و بیدگل است کماکان در حالت بحرانی بهسر میبرد و تخریب منابع طبیعی نیز به بحران این چاله زباله اضافه شده است.
مسیب صدری در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه اصفهان، اظهار کرد: چاله زباله ابوزیدآباد که محل دفن زبالههای دو شهرستان کاشان و آران و بیدگل است کماکان در حالت بحرانی است.
وی افزود: زباله ۴۰۰ هزار نفر در محل دفن زباله ابوزیدآباد به صورت نامناسب دفن و برخی اوقات توسط سودجویان جهت جمع آوری مواد زائد بازیافتی سوزانده میشود.
به گفته مدیر انجمن حامیان محیط زیست ابوزیدآباد، این چاله زباله در فاصله پنج کیلومتری مزارع و هشت کیلومتری منازل مسکونی روستای “فخره” در بخش کویرات شهرستان آران و بیدگل نزدیک به ۳۰ سال است که محل تجمع زبالههای شهرستانهای کاشان و آران و بیدگل و تقریبا تمام روستاها و شهرهای این دو شهرستان است.
صدری خاطرنشان کرد: جلسات متعددی با حضور مسؤولین شهر ابوزیدآباد برای مدیریت این بحران و ساخت کارخانه ی کمپوست در محل فرمانداری و بخشداری کویرات برگزارشدهکه در این جلسات شرکت بازیافت کاشان و شهرداری ها متعهد شده اند هرچه سریعتر این کارخانه را حداکثر تا مهرماه سال ۹۱ تاسیس نمایندکه با توجه به بازدید های این انجمن هنوز هیچ اقدامی صورت نگرفته است.
وی در ادامه گفت: با توجه به اینکه این انجمن بازدیدهای مستمری را از محل دفن زباله در ابوزیدآباد دارد در بازدید آخر نه تنها شاهد سامان دهی پسماندهای شهری و بیمارستانی نبوده، بلکه شاهد تخریب منابع طبیعی جهت احداث جاده در مسیر چاله زباله بودیم.
صدری با اشاره به اینکه برای احداث این مسیر حدود ۱۲ کیلومتری، چندین هکتار از درختان و پوشش گیاهی این مسیر نابود شده است، گفت: این درحالی است که به موازات این جاده و در فاصله کمتر از یک کیلومتری دو جاده دیگر قبلاً احداث شده که یکی معروف به جاده منابع طبیعی بوده که زیرسازی شده است و دیگری همان جاده آسفالت چاله زباله است.
وی تصریح کرد: نکته جالبی که وجود دارد این است که یکی از مهمترین موانعی که شهرداری کاشان و شرکت مربوطه در برخی اظهاراتش برای ساخت کارخانه کمپوست بیان کرده عدم تخصیص زمین از طرف اداره منابع طبیعی بوده، ولی از یک طرف جاده جدید چاله زباله را داریم و از طرفی دفن زباله در زمینهایی که هنوز ظاهرا مجوزی از طرف منابع طبیعی ندارند.
صدری با تاکید بر اینکه در بازدیدهای اخیر شاهد جمع آوری مواد بازیافتنی توسط دهها کارگر بودهایم، ادامه داد: این کارگران مواد بازیافتنی را به صورت غیراصولی برداشت میکنند و به راحتی ناقل برخی از بیماریها به درون شهرها هستند.
مدیر انجمن حامیان محیط زیست ابوزیدآباد در پایان خواستار توجه مسؤولان شهرستانهای آران و بیدگل و کاشان به این معضل شد و گفت: امیدواریم مسؤولان با رویکردی سیستمی اقدامی جهت مرتفع کردن این بحران انسانی و زیست محیطی انجام دهند.
دیدگاه شما