کاشان نیوز-حسین طاهری: تشکیل شورا، یکی از دستاوردهای مهم انقلاب محسوب میشود، این نهاد که اعضای آن با آرای مردم انتخاب شده قرار بود که به مشکلات مردم رسیدگی کند، پس از حدودا دو دهه فعالیت وارد مسائل حاشیهای شده و آرام آرام از رسالت اصلی خود فاصله میگیرد و اکنون این نهاد تصمیم سازی در کاشان به جایگاهی رسیده که بنا به دلایل مدیریتی در حل مشکلات تشکیلاتی خود عاجز مانده است و این موضوع کم کم باعث بروز مشکلات جدی و اختلافات شدید در این نهاد شده است.
نزدیک به نیمی از فرصت شورای پنجم سپری شده است. انتخاب دو شهردار با تجربه و رزومهدار، نشان از خواست مردم در جهت تخصصی شدن شورا بود.
بی مدیریتی، ناهماهنگی و بی نظمی، جانبگیریهای متضاد فصلی از طیف های سیاسی درون شورا از سوی رئیس شورا، تشر زدن های بی مورد، اشتیاق به ارائه منویات بجای مصوبات شورا و تحکم مفرط برای تحمیل این منویات به شهردار و دیگر مدیران شهری، عدم آشنایی به کار جمعی و تشکیلاتی و علاقه به روش های سنتی و کار فردی، تعصبات حزبی، خود برتر بینی ها، فراتر از قانون عمل کردن، کج خلقی و محیطی خشک، که به مرور زمان جو دوستانه را خصمانه میکند، ادعاهای عوام فریبانه و شعارگونه، ادعای ولایت مداری و متشرع بودن و متهم کردن دیگران به عدم ولایت مداری، عدم توجه به تذکرات آئین نامه ای توسط رییس شورا و کینه ورزی و اختلافات در شورا که دود حاصل از این اختلافات تنها به چشم شهروندان شهر میرود ،باعث حیف و میل اموال عمومی شده است.
اینها بخشی از مشکلات عنوان میشود که ساعت ها وقت با ارزش جلسات که مردم هزینههای آنرا میپردازند صرف این بحث های بچگانه و بگو مگوهای بی مورد میشود که از دیدگاه مدیریتی این مشکلات فقط و فقط به این دلیل است که شورا خوب مدیریت نمیشود.
اعضاء شورا گویا فراموش کرده اند که شورا به مدیر متخصص و توانمند نیاز دارد نه مدیریت مدرسه ای و آموزشی.
در باب این اختلافات جستجویی کردیم و بعضی از اعضای شورا و صاحب نظران علت را اینگونه بیان کردند:
اختلاف بین اعضای شورا بر سر منافع شخصی و شهری است .
یکی از اعضاء موسوم به همدلی میگوید:
ما منافع مردم شهر را به هیچ قیمتی نمیفروشیم، لذا علیرغم توصیه افراد خیرخواه به تعامل، باید عرض کنم که نمیتوان بین این دو مطلب تعادلی برقرار کرد و هر موردی که برای منافع شهری باشد قطعاً اختلاف نظری از سمت ما وجود نداشته و نخواهد داشت.
عضوی دیگر میگوید:
اختلاف سلیقه در میان اعضای شورای شهرها همواره وجود داشته است، از شورای یک روستا گرفته تا شورای شهر تهران، اما همه این اختلاف سلیقهها هنگامی که مصالح شهر به میان میآید باید به بوته فراموشی سپرده شود که متاسفانه اینجا اینگونه نیست.
یک کارشناس مدیریت معتقد است: طوفانزدگی، ناهماهنگی و اختلافات در شورای شهر نه تنها از دردها، دردی را دوا نمیکند، بلکه دود حاصل از این اختلافات تنها به چشم شهروندان شهر میرود. شاید یکی از دلایل اصلی بالا گرفتن اختلافات در میان اعضای شوراهای شهر، آگاهی نداشتن و عدم تخصص برخی از آنها از عملکرد و کارکرد شورای شهر باشد.
یک هنرمند می گوید :
از اعضای شورای شهر انتظار میرود که اولا به وظیفه اصلی خود آشنا و فقط در آن چارچوب دغدغه داشته باشند و مسائل شخصی و حزبی خود را به بیرون از صحن شورا ببرند و بحثهای داخل شورا ، در عمل نه لفظ، بر سر منافع مردم باشد نه منافع شخصی یا حزبی خودشان.
ما توقع داریم وقتی بر سر منافع شخصی با یکدیگر بحث و منازعه میکنید، این شبه جمله «بخاطر مردم» را در سخنان تان بکار نبندید، زیرا ما شهروندان موجودات زنده و فهیمی هستیم و بخوبی تشخیص میدهیم که نیت قلبی شما بدنبال چه هدفی می باشد و از شنیدن این جمله تکراری، بیزاریم.
یکی از مدیران معتقد است :
شهرداری نهاد حمایتی نیست بلکه یک نهاد عمومی برای توسعه و آبادانی شهر است و شهرداری اداره کار نیست و نباید بی جهت نیروی انسانی به بدنه شهرداری افزوده میشد که این یک آفت است و آنها هنوز میخواهند این روند را ادامه بدهند که شهردار با این کار مخالف است.
و در پایان، رهنمودهای مقام رهبری و حضور طیف های سیاسی موجب حضور حداکثری مردم در انتخابات شد و مشارکت ۷۵ درصدی در انتخابات محقق شد. اختلافات شورا و شهرداری موجب زیان مردم و شهر است و نباید با اقدامات اختلافی مردم شهر را مایوس و دلسرد کرد و باید با ایجاد اتحاد و همدلی برای توسعه شهر تلاش کنیم.
بنابرین، فرصت کوتاه به دست آمده را مغتنم بشمارید و یادگاری خوبی را برای شهر خود برجای بگذارید.
اختلافات شورا و شهرداری موجب زیان مردم و شهر میشود و نباید با اقدامات اختلافی مردم شهر را مایوس کرد بلکه باید با ایجاد اتحاد و همدلی برای توسعه شهرمان تلاش کنیم.
دیدگاه شما