کاشان نیوز: آیت الله حسین عرب در خطبه های نماز عید فطر امروز خود در جمع مردم کاشان با انتقاد از برخورد با منتقدان دولت محمود احمدی نژاد گفت: تهمت بزرگی است که دیگران را به واسطه ی نقد داشتن به ۸ سال قبل از آقای روحانی تهمت ضدیت با نظام وحتی نسبت بی دینی دادند و به قول معروف هر که درین حلقه نیست فارغ از این ماجراست. هر که در حلقه ی حزب و تصور و جناح ما نیست خارج از ماجرای دین و دنیا، مذهب و کرامت و ارزش است.
استاد برجسته دروس خارج حوزه علمیه کاشان با اشاره به توهینهای برخی از نمایندگان به دکتر ظریف ادامه داد: تحجر و تهمت از آثار تک روی و تک قطبی بودن جامعه و مقابله با تکثر است. آنهایی که در مجلس صراحتاً آقای ظریف را خائن خطاب کردند و برچسب و تهمت خائن زدند، ملت باید تکلیف خود را با اینها روشن کند.
آیت الله عرب در قسمتی از سخنانش به انتقاد از کسانی که به نام دین از احمدی نژاد حمایت کردند پرداخت و گفت: اگر آن رویکرد و ساده انگاری نبود لازم نبود ما این راه دشوار رو طی کنیم.ولی باید به وزیر امور خارجه آفرین گفت که توانایی خود را ثابت کرد و این یکی از مصادیق تنوع و تکثری است که گفتیم. آقای دکتر محمد جواد ظریف که ظرافت و ظرفیتش را در این مسئله تاریخی نشان داد در زمان آقای احمدی نژاد برکنار بود. افراد توانمند این چنینی مطرود و منعزل و خانه نشین شده بودند.
وی در قسمتی از سخنانش با بیان فرازی از نهج البلاغه خاطر نشان کرد: علی (ع) در حکمت ۴۴۱ نهج البلاغه می فرماید: بهترین شهر و سرزمین، آن شهری است که تو را تحمل کند.فکر تو را تحمل کند و اختلاف در اندیشه را بپذیرد. ولی اگر این اصول دست خوش سلیقه شود ممکن است چیزهای دیگری رخنه کند و به جای تدین، تظاهر به دین داری و به جای تعقل، توهم و به جای تعهد، ترس و تقیه و به جای تحمل، تحجر و تهمت جای گیرند.
آیت الله عرب ادامه داد: در ۸ سال دولت قبل از آقای روحانی (دولتهای نهم و دهم) دیدیم بعضی افراد و معاریف دچار نوعی توهم شدند. آقایی که مکرر دروغ گویی اش برای مردم ایران و دنیا ثابت شد را به امام زمان(عج) وصل کردند. فیلمی را ساختند و گفتند او شعیب بن صالح است. یکی از معاریف قم گفت امام زمان به خواب یک اهوازی آمده و گفته به او رای دهید و حتی به این هم بسنده نکردند ودر میان برخی محققین حوزوی و دانشگاهی (بعضا با سابقه ی بیش از ۵۰ سال در زمینه مهدویت کار کرده بودند) را رها کرده و این آقا را صاحب دکترین مهدویت کردند.
عضور ارشد مجمع روحانیون مبارز افزود: ما اگر بخواهیم هر کسی در یک جامعه در حال رشد و توسعه به حق خود برسد باید در مرحله اول تکثر و اختلاف در اندیشه ها را بپذیرد. اگر ما بخواهیم نگاه اجمالی علمی و فلسفی به مسئله جامعه داشته باشیم. بهترین نوع آن این است که اعلام کنیم آنچه که در عالم هستی وجود دارد در اجتماع هم باید پیاده شود. خداوند هستی را با تنوع و تکثر آفریده است و مخلوقات زیاد و مختلفی دارد. در جامعه انسانی نیز باید مثل یک باغ باشد. سر سبز، زنده و و شاداب و دارای میوه های مختلف با خواص و انرژی و ویتامین های گوناگون .اگر ما می خواهیم یک جامعه ی شاداب داشته باشیم باید تنوع و تکثر را بپذیریم. قرآن کریم در عین حالی که وحدت را پذیرفته تکثر را هم پذیرفته، به تعبیر اهل حکمت، وحدت در عین کثرت و کثرت در عین وحدت.
مشروح خطبه دوم نماز عید فطر آیت الله حسین عرب بدین شرح است:
فلسفه یک نظام اجتماعی و سیاسی در مرحله اول جامعیت آن در حقوق انسانهاست . حقوق شهروندی حق انسان به معنای کامل است. نه فقط شعار باشد و در گفتار و همایشها و کتابها خلاصه شود و این یک تعریفی دارد و اساس و اصولی دارد. ما اگر بخواهیم هر کسی در یک جامعه در حال رشد و توسعه به حق خود برسد باید در مرحله اول تکثر و اختلاف در اندیشه ها را بپذیرد. اگر ما بخواهیم نگاه اجمالی علمی و فلسفی به مسئله جامعه داشته باشیم. بهترین نوع آن این است که اعلام کنیم آنچه که در عالم هستی وجود دارد در اجتماع هم باید پیاده شود. خداوند هستی را با تنوع و تکثر آفریده است و مخلوقات زیاد و مختلفی دارد. در جامعه انسانی نیز باید مثل یک باغ باشد. سر سبز، زنده و و شاداب و دارای میوه های مختلف با خواص و انرژی و ویتامین های گوناگون .اگر ما می خواهیم یک جامعه ی شاداب داشته باشیم باید تنوع و تکثر را بپذیریم. قرآن کریم در عین حالی که وحدت را پذیرفته تکثر را هم پذیرفته، به تعبیر اهل حکمت، وحدت در عین کثرت و کثرت در عین وحدت. خداوند در قرآن کریم می فرماید: «ومن آیاته اختلاف السنتکم و الوانکم» که این یکی از نشانه های توحیدی و نشانه های حکمت و علم و فضل و کرامت خداوند بر انسانها است.
اختلاف فرهنگ ها و زبان ها و رنگ ها از نشانه های حکمت خداوند است و هم چنین می فرماید « یا أَیُّهَا النّاسُ إِنّا خَلَقناکُم مِن ذَکَرٍ وَأُنثىٰ وَجَعَلناکُم شُعوبًا وَقَبائِلَ لِتَعارَفوا ۚ إِنَّ أَکرَمَکُم عِندَ اللَّهِ أَتقاکُم» خداوند در اول و آخر این آیه وحدت را پذیرفته ولی در عین حال کثرت را هم پذیرفته و می گوید ما شما را شعبه شعبه و قبیله قبیله کردیم تا یک دیگر را بشناسید.
اصول اصلی و مهم حاکم بر جامعه ی شاداب و در حال توسعه، فراوان است که به چند مورد آن اشاره می شود: تدین ، تعقل ، تعهد، تحمل.
علی (ع) در حکمت ۴۴۱ نهج البلاغه می فرماید: بهترین شهر و سرزمین، آن شهری است که تو را تحمل کند.فکر تو را تحمل کند و اختلاف در اندیشه را بپذیرد.
ولی اگر این اصول دست خوش سلیقه شود ممکن است چیزهای دیگری رخنه کند و به جای تدین، تظاهر به دین داری و به جای تعقل، توهم و به جای تعهد، ترس و تقیه و به جای تحمل، تحجر و تهمت جای گیرند.
در ۸ سال دولت قبل از آقای روحانی (دولتهای نهم و دهم) دیدیم بعضی افراد و معاریف دچار نوعی توهم شدند. آقایی که مکرر دروغ گویی اش برای مردم ایران و دنیا ثابت شد را به امام زمان(عج) وصل کردند. فیلمی را ساختند و گفتند او شعیب بن صالح است. یکی از معاریف قم گفت امام زمان به خواب یک اهوازی آمده و گفته به او رای دهید و حتی به این هم بسنده نکردند ودر میان برخی محققین حوزوی و دانشگاهی (بعضا با سابقه ی بیش از ۵۰ سال در زمینه مهدویت کار کرده بودند) را رها کرده و این آقا را صاحب دکترین مهدویت کردند.
یکی از دروغ های او در ماجرای سفر وزیر خارجه اش به سنگال بود که در مجلس گفت من او را نفرستاده ام ولی آقای متکی می گوید او مرا فرستاده و در حین صحبت با رییس جمهور سنگال طی یادداشتی به آن مسئول اعلام کردند من از تهران عزل شده ام.
اما رئیس جمهور سنگال آنقدر ادب و درک داشت که در آن جلسه به آقای متکی نمی گوید تو در ایران عزل شدی و پس پایان جلسه وزیر امور خارجه آنها به آقای متکی خبر عزلش را می دهد.
بعضی ها دچار توهم شدند و در بعضی خطبه ها گفتند نامه ی این آقا (به جرج بوش رییس جمهور آمریکا) را باید در ردیف نامه ی پیامبر(ص) (به خسروپرویز) و نامه امام خمینی(ره) به گورباچف در کتب درسی منتشر کرد.
وقتی تعقل تضعیف شد، این مسائل جای آن را پر می کند. که حتی مباحث را به دین و امام زمان وصل می کنند.
در مسئله ی انرژی هسته ای هم مسئله را ساده فرض کردند و اگر این ساده انگاری نیود لازم نبود این راه طولانی ۱۲ ساله طی شود. آقای روحانی در خاطرات خود آورده اوایلی که ایشان (آقای احمدی نژاد) رییس جمهور شده بود بنده را به نهاد ریاست جمهوری دعوت کرد. من احساس کردم ایشان در خصوص مسائل هسته ای از من مشاوره می خواهند. در آن جا بنده به ایشان گفتم شورای حکام به خاطر مسئله سایت اصفهان تشکیل جلسه ی اضطراری داده اند. آن آقا می گوید چه نیازی هست؟ گفتم بالاخره آژانس بین المللی انرژی اتمی تحت تاثیر غربی هاست. او گفت همین الآن به آقای البرادعی زنگ بزن و بگو کل هزینه های آژانس را من می دهم. من گفتم مگر می شود؟ آن ها قبول نمی کنند، هرچیزی راهکار دارد. تازه مجلس باید تصویب کند. ولی او گفت چه کار به این کارها داری؟ زنگ بزن بگو از این به بعد من کل هزینه آژانس را می دهم!
تا این حد مساله را ساده گرفتند. حتی در حایی هم گفتند شورای امنیت این قدر قطع نامه بدهد که خسته شود.
اگر آن رویکرد و ساده انگاری نبود لازم نبود ما این راه دشوار رو طی کنیم.
ولی باید به وزیر امور خارجه آفرین گفت که توانایی خود را ثابت کرد و این یکی از مصادیق تنوع و تکثری است که گفتیم. آقای دکتر محمد جواد ظریف که ظرافت و ظرفیتش را در این مسئله تاریخی نشان داد در زمان آقای احمدی نژاد برکنار بود. افراد توانمند این چنینی مطرود و منعزل و خانه نشین شده بودند.
وقتی یک جامعه بخواهد جامعه ای بسته و تک صدایی باشد این آفات را دارد.
این آفات و افت های جامعه ای است که بخواهد جامعه ی بسته باشد و از تبعات غیر قابل جبرانش این است که از اندیشه های توانا و مقتدر استفاده نشود و افراد ضعیف روی کار بیایند.
تحجر و تهمت از آثار تک روی و تک قطبی بودن جامعه و مقابله با تکثر است. آنهایی که در مجلس صراحتاً آقای ظریف را خائن خطاب کردند و برچسب و تهمت خائن زدند، ملت باید تکلیف خود را با اینها روشن کند.
به صرف این که یک عقیده و نگاه خاصی در مسایل سیاسی و اجتماعی باشد می گویند شما ضد نظام هستید.
این تهمت خیلی بزرگی است.
حتی به خود بنده می گویند نظام را قبول ندارید. ما نظام را قبول نداریم یا تصور بعضی از شماها از نظام را؟ ما سرباز نظامیم. ما فدایی نظامیم. ما جانمان را برای نظام صحیح و برآمده از اسلام می دهیم، جانمان را برای نظام جمهوری اسلامی ای که دو رکن اسلامیت و جمهوریت را محفوظ بدارد تقدیم می کنیم و قبلا امتحان هم داده ایم.
ممکن است بگویم من با دکتری مشکل دارم، آیا شما می توانید بگویید نظام پزشکی را قبول ندارم؟
در نظام مهندسی ممکن است من یک مهندسی را قبول نداشته باشم، حتی یک مهندس معروف را. آیا شما می توانید به من بچسبانید که تو نظام مهندسی را قبول نداری؟
در نظام ارتش که نیروهای نظامی و انتظامی رکن اساسی ایمنی و امنیت کشور هستند، اگر من یک فرمانده ارتش را قبول نداشته باشم آیا شما می توانید به من بچسبانید که تو نظام ارتش رو قبول نداری و خواستار هرج و مرج در کشور هستی؟
در نظام سیاسی هم ممکن است یک مدیرکل یا دیگری را قبول نداشته باشم، نمی شود برچسب قبول نداشتن نظام جمهوری اسلامی را زد.
تهمت بزرگی است که دیگران را به واسطه ی نقد داشتن به ۸ سال قبل از آقای روحانی تهمت ضدیت با نظام وحتی نسبت بی دینی دادند و به قول معروف هر که درین حلقه نیست فارغ از این ماجراست. هر که در حلقه ی حزب و تصور و جناح ما نیست خارج از ماجرای دین و دنیا، مذهب و کرامت و ارزش است.
تجربه آن ۸ سال باید برای ما درس عبرتی باشد چرا که تاریخ می تواند آینه آینده باشد.
مرد سلیم النفس و گم نام...
سلام چرا ازحاج آقا در زمینه های دیگه ای استفاده نمیشه وحضورشان پررنگ نیست؟ ایشان که مقام علمی بالایی دارند،،