رییس شورای اسلامی شهر آران و بیدگل با اعلام این خبر گفت: بادگیر علاوه بر زیبایی در معماری کویری دو کارکرد دارد ، یکی خنک کردن ساختمان و دیگری تهویه هوا است که بدون نیاز به انرژی برق و با استفاده از منابع انرژی تجدید پذیر باد انجام می شود.
علی محمد قاسم پور افزود: با احیای بادگیر ها در شهر کویری آران و بیدگل خاطره تفکر درست و کاربردی پیشینیان ما در ایجاد معماری متناسب با زیست بوم کویر زنده می شود.
وی افزود: با مصوبه شورای اسلامی شهر ساخت بادگیر در مساجد ، حسینیه ها و مراکز عمومی اجباری است و منازل مسکونی نیز می توانند در هنگام اخذ پروانه از شهرداری با پیش بینی بادگیر به صورت اختیاری اقدام به ساخت بادگیر کنند.
قاسم پور با اشاره به تسهیلات در نظر گرفته شده برای مالکینی که اقدام به ساخت بادگیر می کنند افزود: به منظور تشویق شهروندان سطح اشغال بادگیر در هنگام محاسبه عوارض پروانه ساخنمان جزء زیر بنا محسوب نمی شود همچنین نصف ارتفاع بادگیر به عنوان تخفیف در متراژ صدور پروانه ساختمان منظور می شود.
وی همچنین گفت: براساس این مصوبه نمای بیرونی ساختمانها نیز باید متناسب با معماری ایرانی اسلامی و همنواخت با معماری کویری باشد.
رییس شورای اسلامی شهر آران و بیدگل گفت: تهیه دستورالعمل و ضوابط و معیارهای نمای ساختمان و ساخت بادگیر به شهرداری ابلاغ شده است و شهروندان می توانند با مراجعه به شهرداری از شرایط و ضوابط آن مطلع شوند.
براساس مصوبه دیگری که از طرف شورای اسلامی شهر آران و بیدگل به شهرداری این شهر ابلاغ شده است از این پس کلیه ادارات سازمانها و اماکنی عمومی و خصوصی که ملک آنها مشرف به معابر و خیابانهای اصلی است ملزم به اجرای نمای ساختمان برمبنای معماری ایرانی اسلامی می باشند.
در این راستا شهرداری آران و بیدگل موظف شده است ظرف مدت دوماه شاخص ها و معیارهای معماری ایرانی اسلامی را تدوین و برای تصویب به شورای اسلامی شهر ارسال کند.
منبع: همشهری کاشان
باز هم دم شما گرم که عکس را بنام خود نکردین