روزنامه کاشان-هشتمین کنگره ملی بزرگداشت کلیم کاشانی و نیز همایش سراسری همسفر با پاییز در حاشیه این مراسم پنجشنبه گذشته برگزار شد و تعدای از شاعران و پژوهشگران کشور در این در برنامه شرکت کردند.و کنگره بزرگداشت کلیم کاشانی روز جمعه به کار خود خاتمه داد.
دبیر این کنگره ملی گفت: از هزار و 420 اثر رسیده به دبیرخانه 90 اثر به صورت شعر و مقاله پذیرفته شده است.
آقای شیدا افزود: در هشتمین کنگره ملی بزرگداشت کلیم کاشانی ، شاعران و ادبیان استان های تهران ، اصفهان ، فارس ، خوزستان ، گیلان ، لرستان ، قم ، زنجان ، مازندران و مرکزی حضور داشتند.
وی گفت: آثار ارسالی به این کنگره در دو بخش شعر با موضوع آزاد و مقاله با موضوع کلیم انتخاب شد.
ابوطالب کلیم کاشانی از شاعران قرن یازدهم هجری، معروف به خلاقالمعانی ثانی، از شعرای نامدار عهد صفویه است که سبک اصفهانی را پایهگذاری کرد و پایه گذار سبک اصفهانی است.
شهرت کلیم بیشتر به خاطر غزلیات اوست و ابداع معانی و خیالهای رنگین به غزل کلیم لطف ویژهای بخشیده است. کلیم از هجو گریزان بود، هر چند میگفت: « گر هجو نیست در سخنم ز عجز نیست/ حیف آیدم که زهر در آب بقا کنم».
دیوان کلیم شامل 10 هزار بیت شعر است که در آن پنج هزار بیت غزل ، نزدیک به هزار بیت قصیده و بقیه در قالبهای قطعه ، ترکیببند و ترجیعبند است.
مثنویات او حدود دو هزار بیت است که از میان آنها فتوحات شاهجهان و پادشانامه در بحر متقارب مشهورتر است.
وی در حدود سال ۹۹۰ هجری در همدان زاده شد و در سال 1061 هجری در کشمیر هند درگذشت و در آنجا به خاک سپرده شد. اما چون مدتی مدید در کاشان اقامت داشت، به کاشانی مشهور شدهاست. هر چند خود گفتهاست: «من از دیار سخنم چون کلیم/ نه همدانی و نه کاشانیام».
دیدگاه شما