کاشان نیوز: سيد ابو الرضا ضياء الدين، فضلالله بن علي بن عبيدالله حسيني راوندي از علماي نامآور و از مشايخ بزرگ شيعه در قرن ششم هجري بهشمار ميآيد. او در يكي از شهرهاي اطراف كاشان به نام راوند و در خانوادهاي علاقمند به خاندان محمد و آل محمد (صلي الله عليهم اجمعين) ديده به جهان گشود. از همان كودكي مهر و محبت اهل بيت (عليهم السلام) را فرا گرفت و تشنهي چشمهي زلال و آب گواراي علوم و معارف خاندان عصمت و طهارت گرديد. خاندان فضلالله نيز اهل علم و تقوي بودند و شخصيتهاي برجستهاي از ميان اين خاندان برخاستهاند و فرزندان و نسل ايشان عموماً از اهل علم و دانش ميباشند، از جمله:
1. سيد ابوالمحاسن، احمد بن فضل الله، عالم، فاضل و قاضي شهر كاشان
2. سيد عزالدين ابوالحسن علي بن فضل الله راوندي
سيد فضلالله راوندي فردي فاضل، دانشمند، عالمي بزرگوار، رئيس مذهب و از برجستهترين علماي دوران خود بهشمار ميرفت. او شخصيتي اديب و شاعري توانا بود كه ديوان شعري نيز از او به يادگار مانده است. وي از مشايخ ابن شهر آشوب، منتجب الدين بن بابويه و شيخ محمد بن حسن طوسي، پدر خواجه نصير الدين طوسي و اكثر علماي بزرگ دوران خود بوده است. نام ايشان پيوسته در كتابهاي تراجم و علم رجال با احترام ياد ميشود و شخصيت وي مورد احترام علماي شيعه است.
كلام بزرگان در مورد سيد فضلالله راوندي
سمعاني در كتاب خود چنين مينويسد: “روزي به كاشان رفتم و تصميم به زيارت ابوالرضا فضلالله راوندي گرفتم. وقتي به خانهي ايشان رسيدم، در زدم و منتظر خروج وي شدم. در آن هنگام ديدم سردرِ خانه اين آيهي شريفه حك شده است: “إنَّما يريدُ اللّهُ لِيذهِبَ عَنكمُ الرِّجسَ أهلَ البَيتِ و يطهِّرَكُم تَطهيراً”زماني كه سيد را ديدم، متوجه شدم كه ايشان بسيار بزرگوارتر از آنست كه تصور ميكردم. در آن ديدار برخي احاديث، روايات و بخشي از اشعار وي را از ايشان شنيدم. از جمله اشعاري كه سيد فضلالله به خط خود براي من نگاشتند چنين بود:
هل لك يا مغرور من زاجر أو حاجـز من جهلـك الغامـر
أمس تقضي و غد لم يجيء و اليوم يمضي لمحه الباصر
فذلـك العمـر كذا ينـقـضي ما أشـبه الماضـي بالغابـر
اي فريفتهي دنيا آيا چيزي تو را بيدار ميكند؟ و آيا مانعي در برابر درياي جهل تو وجود دارد؟ ديروز گذشت و فردا هنوز نيامده است و امروز هم با يك چشم برهم زدن ميگذرد و عمر اينگونه به پايان ميرسد. چقدر گذشته به آينده شباهت دارد؟
عماد كاتب دربارهي ايشان ميگويد: “سيد فضلالله راوندي شخصيتي كم نظير و داراي نسبي شريف و اخلاقي بزرگوار بود. وي از قدماي علما و دانشمندي فاضل و داراي چهرهاي جذاب و با ابهت و صاحب سخني زيبا بود. او واعظي بزرگ و داراي خطي خوش و تأليفاتي فراوان بوده، مورد احترام مردم و از رزق و روزي خوبي نيز بهرهمند بود. در سال 533 هجري قمري در دوران كودكي من و برادر كوچكم در مدرسهي مجديه در شهر كاشان درس ميخوانديم. در آن زمان ميديدم كه آن سيد بزرگوار به مدرسه آمده و در آنجا درس اخلاق ميدادند. جمعيت فراواني از مردم عادي و علماي بزرگ نيز پاي درس ايشان حاضر ميشدند. بعدها در اصفهان با فرزندش احمد دوست شدم و از طريق ايشان بهتر با تأليفات و مقام علمي پدر بزرگوارش آشنا گشتم.
اساتيد و شاگردان وي
اساتيدي كه سيد از محضر آنها بهرهي كافي و وافي را برده عبارتند از:
1. امام شهيد عبدالواحد بن اسماعيل روياني
2. سيد ابوالبركات محمد بن اسماعيل حسيني مشهدي
3. سيد مرتضي بن سيد داعي حسيني
4. ابوالحرب المنتهي بن سيد داعي حسيني
5. سيد علي بن ابوطالب حسني
6. شيخ بارع، حسين بن محمد بن عبدالوهاب بغدادي
7. علي بن علي بن عبدالصمد و برادرش محمد بن علي
8. ابو عبدالله جعفر بن محمد دوريستي
9. ابوجعفر، محمد بن علي بن حسين مقري نيشابوري
همچنين علماي بزرگي در محضر اين استاد برجسته تربيت شدهاند كه هر يك ستارهاي پر فروغ در آسمان تشيع ميباشند كه عبارتند از:
1. ابن شهر آشوب مازندراني
2. شيخ منتجب الدين بن بابويه قمي
3. شيخ محمد بن حسن طوسي پدر خواجه نصير الدين طوسي
4. سيد ناصر الدين ابوالمعالي محمد بن حسين بن محمد حمداني
5. شيخ قوام الدين محمد بن محمد بحراني
6. شيخ تاج الدين محمد بن محمد شعيري
تأليفات و آثار سيد فضلالله راوندي
1. كتاب النوادر
2. ضوء الشهاب في شرح الشهاب
3. الأربعين في الأحاديث
4. التفسير
5. ديوان اشعار
سرانجام اين استاد برجسته پس از عمري خدمت به اسلام و علوم و معارف آل محمد (صلي الله عليهم اجمعين) حدود سال 570 هجري قمري به روایتی در روز عرفه در شهر كاشان ديده از جهان فرو بست و به ديار باقي شتافت و مقبره وی در زاویه جنوبی قبرستان «پنجه شاه» و درناحیه شمالی مسجد جامع کاشان می باشد.
منبع: پايگاه اينترنتي سفير ولايت
سلام و سپاس:از لطف و عنایت شما عزیزان ممنونم.امیدوارم کریم آل البیت امام مجتبی علیه السلام به شما اجر خیر عطا بفرماید.موفق باشید.
سلام و تحیت مرا پذیرا باشید. خواهشی از شما دارم:روز عرفه سالروز رحلت علامه سید ابو الرضا راوندی قدس سره می باشد.اگر امکان دارد نسبت به ایشان خبری را درج نمائید.از لطف شما ممنونم.اگر مایل بودید میتوانید از وبلاگ بنده هم در این زمینه استفاده کنید: http://rahavand.blogfa.com/post-389.aspx سلامت و سرافراز باشید.