فاطمه جعفرزاده خزاقی- بیمارستان شهید بهشتی کاشان که به گفته مسوولان سالانه به هزاران بیمار حتی از شهرستان های همجوار خدمات رسانی می کند، هم اکنون از وجود یک سیستم خنک کننده مجهز محروم است.
همراه یکی از بیماران بستری در بخش جراحی زنان بیمارستان بهشتی کاشان در این مورد به خبرنگار ایرنا گفت: بیمارستان مکانی برای تامین آرامش روحی و جسمی بیماران و گاه تنها مامن نجات جان آنها با استفاده از امکانات و تجهیزات پزشکی، بهداشتی و درمانی است.
ˈزهرا. فˈ، که 12 روز از بستری مادر 70 ساله اش در بیمارستان بهشتی کاشان می گذرد، اظهار داشت: در مدت بستری مادرم در این بیمارستان، سختی های بسیاری را از تحمل گرمای هوا تا انجام وظیفه به جای پرستاران، متحمل شده ام.
وی، که برای خنک شدن هوای اتاق محل بستری مادرش یک دستگاه پنکه با خود از منزل به بیمارستان آورده است، بیان کرد: بیماران برای دریافت خدمات بیمارستانی، پول پرداخت می کنند، پس چرا بایستی با آنها این گونه برخورد شود؟
ˈزهرا آقاییˈ نیز همراه یکی دیگر از بیماران بستری در بخش جراحی زنان بیمارستان بهشتی است که به علت گرمای هوا، باد بزن در دست بالای سر خواهر بیمارش ایستاده است.
وی در این مورد به خبرنگار ایرنا گفت: بیماران، پس از جراحی به این بخش انتقال داده می شوند براین اساس، مراقبت های پس از عمل در بهبودی سریعتر آنها نقش مهمی دارد.
وی افزود: بیماران این بخش به دریافت مراقبت های پزشکی که یکی از آنها فراهم کردن محیطی آرام و با دمای مناسب برای تنفس راحت تر است، نیاز ضروری دارند.
وی تاکید کرد: این در حالی است که اتاقی که هم اکنون خواهرم در آن بستری است به هیچ سیستم خنک کننده ای مجهز نیست.
آقایی، به گرمای طاقت فرسای کاشان آن هم در این فصل از سال اشاره کرد و گفت: دمای هوای محیط داخل ساختمان بیمارستان با محیط بیرون تفاوت چندانی ندارد و این گرما بر روند بهبودی بیماران تاثیر منفی بر جای می گذارد.
مادر یکی از کودکان بستری در بخش اطفال بیمارستان بهشتی کاشان نیز، با اشاره به وضعیت نامطلوب بهداشتی اتاق محل بستری کودکش، اظهار داشت: پزشکان دائما ما را به نگه داشتن مواد و غذاهای مصرفی در هوای خنک توصیه می کنند.
ˈمرضیه رضازادهˈ افزود: اگر هوای گرم، محیط پرورش باکتری ها و میکروبهاست چرا به مسوولان این بیمارستان توصیه ای در این مورد نمی کنند.
وی تاکید کرد: کودکان از بزرگسالان نسبت به ابتلا به بیماری ها آسیب پذیرترند؛ آلودگی و کثیفی محیط از سوی دیگر گرم بودن هوا احتمال بروز این مشکل را تشدید می کند.
رضازاده، با اشاره به اینکه فن کوئل نصب شده بر دیوار اتاق هیچ هوای خنکی تولید نمی کند، تصریح کرد: در تمامی اتاق های این بخش که بسیار کوچک و با وجود دارا بودن پنجره دارای فضایی تاریک است، برای خنک نگه داشتن هوا، یک دستگاه پنکه کوچک به دیوار نصب شده است.
یکی دیگر از بیماران بستری در بخش داخلی بیمارستان بهشتی کاشان نیز که زنی 45 ساله است در این مورد به خبرنگار ایرنا گفت: به علت تنگی نفس و برطرف شدن مشکل ریه ام پزشکان دستور بستری در بیمارستان را دادند.
این شهروند کاشانی که خواست نامش در خبر فاش نشود اظهار داشت: با این وجود، هم اکنون از شدت گرمای هوا خیس عرق شده و به سختی نفس می کشم.
وی که در اتاقی با سه بیمار دیگر بستری است، دو دستگاه پنکه نصب شده بر دو طرف دیوار را نشان داده و بیان کرد: پنکه ها به حدی از سطح زمین فاصله دارند که وجودشان هیچ تاثیری در خنک شدن هوای اتاق ها ندارد.
وی تاکید کرد: براین اساس، ماندن در منزل برای من با شرایط حساس بیماریم، بسیار به صرفه تر از بستری در بیمارستانی است که از کمترین امکانات رفاهی برخوردار است.
یکی دیگر از بیماران بستری در بخش زایمان بیمارستان بهشتی کاشان نیز به خبرنگار ایرنا گفت: بارها برای اعتراض به وضعیت موجود به ایستگاه پرستاری بخش مراجعه کرده ام اما آنها پاسخ درستی به خواسته من نداده اند.
ˈس.نˈ که دو شب را در بخش زایمان این بیمارستان بستری بوده است، اظهار داشت: در زمان پذیرش، به همراه آوردن وسایل خنک کننده به بیمار و یا همراهانش گفته نمی شود و تنها هنگامی که بیماران از گرمای هوا و فعال نبودن سیستم سرمایشی اعتراض می کنند، آنها را به آوردن پنکه رهنمون می شوند.
وی افزود: در حالی که مراکز بهداشتی و درمانی در صدد خرید آخرین امکانات و سیستم های نوین پزشکی هستند، این بیمارستان به عنوان یکی از مراکز مهم منطقه کاشان از ساده ترین امکانات محروم است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی کاشان در این مورد به خبرنگار ایرنا گفت: بیمارستان شهید بهشتی که پیشتر توسط تامین اجتماعی اداره می شد، هم اکنون بالای 20 سال قدمت دارد.
دکتر ˈمحمدحسین اعرابیˈ، اظهار داشت: این بیمارستان با دارا بودن 600 تخت عادی و 50 تخت ویژه، مهم ترین مجتمع بیمارستانی شمال استان اصفهان است که حتی از استان های همجوار نیز بیمار پذیرش می کند.
وی افزود: قدمت بالای این بیمارستان موجب فرسودگی تاسیسات شده و نیاز به بهسازی و تجهیز آنها را الزامی کرده است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی کاشان تاکید کرد: امسال برای برطرف کردن مشکل سیستم سرمایشی بیمارستان، علی رغم وجود مشکلات مالی بسیار و به امید همیاری مسوولان وزارت خانه و استان، چیلر جدیدی با اعتباری بالغ بر 15 میلیارد ریال از محل بودجه دانشگاه خریداری شده است.
دکتر اعرابی تصریح کرد: اما یکی از مشکلات عمده ای که مدیران این بیمارستان با آن مواجه هستند، عادت شهروندان کاشانی به باز کردن پنجره های اتاق های محل بستری بیماران و به تبع آن خروج هوای خنک از فضای ساختمان است.
وی خاطرنشان کرد: همچنین، حضور تعداد زیادی از افراد در زمان ملاقات بیماران علاوه بر احتمال انتقال انواع میکروبها به فضای بهداشتی این مکان، موجب افزایش دمای هوای محیط شده و این مساله نیز مشکلات بیمارستان را در تامین هوایی خنک و دلپذیر دو چندان می کند.
وی بیان کرد: گرمای بیش از حد هوا و عملکرد فن کوئل در محیط بسته، موجب می شود تا سیستم خنک کننده کارکرد مناسب خود را نداشته باشد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی کاشان یادآور شد: برای تعدیل گرمای هوای، دانشگاه به خرید و نصب دهها دستگاه پنکه به ویژه در قسمت هایی از بیمارستان که دمای محیط آنها بیشتر بوده، اقدام کرده است.
دکتر اعرابی اظهار داشت: این در حالی است که تعویض تمامی فن کوئل ها نه تنها نیازمند تامین بودجه کلان، بلکه زمان مناسب برای انجام این کار نیز هست.
وی افزود: بهسازی و تجهیز تاسیسات فرسوده بیمارستان شهید بهشتی کاشان به کمک و همیاری مسوولان در تخصیص اعتبارات ویژه نیاز دارد.
براساس مشاهدات خبرنگار ایرنا از تمامی بخش های بیمارستان شهید بهشتی کاشان، به غیر از بخش سی سی یو و آی سی یو، برای خنک تر شدن هوای محیط تنها در پنج بخش پنکه هایی به دیوار نصب شده و در دیگر بخش ها، پنکه هایی که همراهان بیماران با خود آورده اند، سیستم سرمایشی اتاق های بستری را تشکیل می دهد.
هم اکنون، منطقه کاشان دارای هشت بیمارستان دولتی و خصوصی است که شش واحد آن در شهرستان کاشان و دو واحد دیگر در شهرستان آران و بیدگل قرار دارد.
دانشگاه علوم پزشکی کاشان علاوه بر این شهرستان، مراکز بهداشتی و درمانی آران و بیدگل را نیز زیر پوشش دارد.
منبع: ایرنا
ضعف مدیریت و عدم توانایی مدیر موجب چنین نقصانهایی است.سیستم تهویه از حداقل امکانات یک بیمارستان است.کمی تدبیر لازم است.