کاشان نیوز – مهدی آریا: اسماعیل بایبوردی فرماندار آران و بیدگل گفته است که در سند پیشران توسعه منطقه هفتم اصفهان، شهرستان آران بیدگل به قطب تولید آجر تبدیل میشود تا فرایند اشتغال و کارآفرینی فراهم گردد. (خبرگزاری ایرنا، ۲ آبان ۱۳۹۹)
از آنجا که تهیه سند توسعه هر منطقه فراتر از گفتارهای روزمره و متکی بر طرحهای پژوهشی و تحقیقاتی میباشد جای آن دارد که فرماندار آران و بیدگل پاسخ دهند که این سند را چه کسانی تهیه و تنظیم کرده اند؟ چند سال یا چند ماه طول کشیده که این سند آماده شود؟ پشتوانه این سند کدام پژوهش علمی و دانش تخصصی است؟ ذخیره خاک مرغوب برای ایجاد قطب آجر در این منطقه چقدر است؟ فضای به جا مانده از آن چه فایده ای برای شهرستان خواهد داشت؟
همچنین آقای بایبوردی پاسخ دهند که کوره های آجرپزی تا چه بازه زمانی میتوانند مشکل اشتغال منطقه را حل کنند؟ ضریب اشتغال هر کارخانه آجرپزی مدرن یا سنتی چند نفر است؟ کدام گروه های شغلی قرار است در این صنایع مشغول به کار شوند؟ از آنجا که مشکل اصلی منطقه کاشان و آران و بیدگل، بیکاری قشر تحصیل کرده آن است آیا دانش آموختگان دانشگاه حاضر به اشتغال در این حوزه هستند؟
یکی از مشکلات ناشی از کارخانههای آجرپزی برهم زدن بستر خاک است که باعث ایجاد توفان ریزگردها میشود، جناب فرماندار بگویند که با کدام تکنولوژی مدرن و دانشبنیان قرار است مانع از این کار شوند؟ اگر کوره های آجرپزی محور توسعه است چرا کوره های آجر پزی ابتدای شهر آران و بیدگل در جاده قدیم به کاشان تعطیل شد و به فیض آبادِ نوش آباد منتقل گردید؟ آیا ایشان از مشاوران خود «جهت وزش باد» در منطقه را سوال کرده اند؟
شایان ذکر است که پیش از این رئیس اداره حفاظت از محیط زیست شهرستان کاشان گفته بود که علت ریزگردهای کاشان از همسایه شمالی است (خبرگزاری ایسنا، ۱۱ شهریور ۹۹) و این در حالیست که فقط ۱۳ کارخانه آجرپزی در منطقه فیضآبادِ نوش آباد فعال است و اگر بیشتر از این شود مسئولیت آسیب به محیط زیست شهر نوش آباد و بقیه منطقه بر عهده چه کسی خواهد بود؟
چه کسی مسوولیت سلامت شهروندان دو شهرستان در این شرایط سخت کرونایی که ریه های بسیاری از آنها به خاطر ویروس کرونا، آسیب های جزیی و کلی دیده و ریز گردها نیز باعث تشدید و صدمات دیگری در حوزه سلامت فردی و جمعی می شود را بر عهده خواهد گرفت؟
آیا فرماندار غیربومی شهرستان آران و بیدگل قرار است تا ابد در این شهرستان باقی بماند و یا اینکه قرار است آلودگی محیط زیست و این سند توسعه را برای مردم ساکن در دشت بزرگ کاشان و آران و بیدگل برای همیشه به یادگار بگذارد؟!
سلام فرماندارمحترم لااقل مجوز های ما را که باطل کردید یه فکری در مورد زمینهای کوره پزان بکنید که حاصل ۵۰سال تلاش برای پخت آجر برای مردم کاشان بی فایده نباشد وما تمام عمرمان را بین خاک وماروعقرب گذرانده ایم نگید که هیچ وهیچ
هر دم از این باغ بری می رسد!
سلام آقای فرماندار عزیز لطفا مشکل زمین کوره داران جاده قدیم که به علت تعطیلی کوره هایشان در وضعیت بد معیشتی وبیکاری به سر میبرند را حل کنید تا بنده خداها بتوانند از راه فروش زمینهایشان امرار معاش نمایند بعد فکر توسعه کوره های فیض آباد شوید
چرا توسعه آران را بر بر پایه صنعت فرش و پرورش شتر و نمک قرار ندادند
از فرماندار شهرستان آرانوبیدگل سوال کنید سرنوشت سندهای توسعه قبلی چه شد؟