کاشان نیوز: امروز همزمان با 24 شهریور، روز ثبت تپه تاریخی سیلک در فهرست آثار ملی، مردم کاشان به دور این اثر تاریخی زنجیره انسانی تشکیل دادند تا توجه افکار عمومی را نسبت به ظلمی که بر این آثار باستانی میرود جلب نمایند.
این آیین خودجوش مردمی با حضور دوستداران میراث فرهنگی، انجمن گردشگران و راهنمایان کاشان، جمعیت کویر سبز کاشان و راهنمایان گردشگری شهر زیرزمینی نوشآباد و جمعی از اهالی هنر و مسئولان شهرستان برگزار شد.
در این مراسم مهران سرمدیان سرپرست اداره میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری کاشان و سیفالله امینیان، عضو کمیته نجات بخشی محوطه سیلک و معاون پیشین سازمان میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری در حاشیه این مراسم خودجوش به سخنرانی پرداختند.
پایانبخش این حرکت نمادین، بیانیهای بود با عنوان «سیلک را دریابیم» که در بخشی از آن آمده است: سیلک، مجموعهای ارزشمند از تاریخ، فرهنگ و تمدن ایرانزمین است که جایگاهی سترگ در بین جهانیان دارد و ملتهای مختلف دنیا همواره با احترام به آن مینگرند و از آن بهعنوان سندی پرافتخار در تاریخچه پر رمز و راز بشر یاد میکنند.
در قسمت دیگر این بیانیه تأکید شده است: متأسفانه سالهاست به دلایل متعدد بیمهریهای فراوانی به این اثر بینظیر معماری، تاریخی و فرهنگی روا رفته و امروز که سیلک در آستانه ثبت جهانی است آن را به مرز بحران و تهدید رسانده است.
در فرازی دیگر از بیانیه مزبور آمده است: ما شرکتکنندگان درحرکت مردمی «سیلک را دریابیم» در اقدامی نمادین با تشکیل زنجیره انسانی به دور تپههای سیلک اعتراض خود را به این بیمهریها اعلام نموده و از رییسجمهوری اسلامی ایران تقاضا داریم با صدور دستور ویژه در موضوع سیلک ازجمله معاونت برنامهریزی و نظارت راهبردی، رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری، وزرای کشور، راه و شهرسازی و جهاد کشاورزی، بااعتبار ویژه از وضعیت سیلک حمایت جدی نمایند.
همچنین در این بیانیه تصریحشده است: اکنونکه پس از حرکتهای بیاثر و کمرمق سالیان گذشته باروی کار آمدن دولت تدبیر و امید خونی تازه در رگهای مدیران اجرایی جریان یافته و با تشکیل «کمیته نجات بخشی سیلک» در سطح مدیریت عالی کشور، استان و شهرستان حرکتی نو آغازشده است، خواستار تدوین و ارائه برنامهای جامع، زمانبندیشده، اولویتدار و مرحلهای برای نجات سیلک هستیم، برنامهای که با تغییر مدیران تغییر نکند و هدف نهایی آن تنها حفظ هویت، آینده و نجات سیلک باشد.
در ادامه این بیانیه عنوان کرده است: مدیران اجرایی و مسئولان از توان و همت مردم بهویژه جوانان در راستای حفظ سرمایه ارزشمند میراث فرهنگی شهرستان بهره گرفته و از تشکیل انجمن دوستداران میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری کاشان حمایت نمایند.
بیانیه مزبور در خاتمه ضمن قدردانی از شرکتکنندگان در این زنجیره انسانی، پیشنهاد کرده است: از رسانه و ابزارهای مختلف اطلاعرسانی برای آگاهی بخشی و فرهنگسازی عمومی در خصوص میراث فرهنگی بهویژه «سیلک» بهصورت علمی و تخصصی بهره گرفته شود و همزمان با اقدامات کمیته نجات بخشی سیلک پرونده ثبت جهانی سیلک نیز با سرعت و قدرت بیشتر کار خود را ادامه دهد تا با ثبت جهانی این اثر علاوه بر جلب حمایت جهانی از اقدامات سلیقهای و موردی در خصوص این اثر ارزشمند جلوگیری گردد.
در این مراسم حاضران شعارنوشتههایی در دست داشتند به این مضامین در دست داشتند: «سیلک شناسنامه ملی ماست» و «سیلک را دریابیم».
همچنین شرکتکنندگان با امضای طوماری از رییسجمهور خواستند با اتخاذ دستور لازم به مراجع و نهادهای مربوطه برای حل بحران سیلک با اختصاص بودجه ای آغازگر حرکتی اساسی و جدید برای تثبیت و حفظ تمدن باستانی سیلک شود.
محوطه باستانی هفت هزار ساله سیلک کاشان 24 شهریور سال 1310 با شماره 38 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.
گریشمن فرانسوی در کاوشهای خود شش دوره فرهنگی متمایز در محوطه سیلک شناسایی کرد که این دورهها از 7500 سال پیش از میلاد آغازشده بود.
آثاری که تاکنون از تپههای سیلک کشفشده بیانگر سیر تحول زندگی بشر و چگونگی رسیدن به شهرنشینی است که اکنون این اشیا در موزههای «لوور» فرانسه، موزه ملی ایران، موزه ملی کاشان و موزهای در جنب این تپه باستانی در معرض دیدن عموم قرار دارد.
اجتماعی , اخبار , ویژه
در حرکت نمادین مردم کاشان و آران و بیدگل
تپههای باستانی سیلک امروز در حلقه دوستدارانش قرار گرفت
امروز همزمان با 24 شهریور، روز ثبت تپه تاریخی سیلک در فهرست آثار ملی، مردم کاشان به دور این اثر تاریخی زنجیره انسانی تشکیل دادند تا توجه افکار عمومی را نسبت به ظلمی که بر این آثار باستانی میرود جلب نمایند.
لینک خبر:https://kashannews.net/?p=34499
نظرات
دیدگاه شما لغو پاسخ
آخرین ارسال ها
-
بررسی کتابهای آزمون استخدامی مدرسان شریف (عمومی، اختصاصی و تخصصی)
-
برگزاری نخستین دوره آبانبار شناسی و معرفی گردشگری آبانبار در کاشان
-
نگاهی به نمایشگاه جمعی هنر در “گالری مریم”
-
اندوه بزرگیست زمانی که نباشی
-
راعی از کجا آمد
-
به تفکراتی که قبول نداریم از بودجه نمیدهیم
-
در حکایت تشکی که از امروز مخالفانتان جلو فرمانداری خواهند انداخت!
-
اولین دوره آب انبار شناسی و معرفی گردشگری آب انبار
-
هزینه هنگفت در بازار کاشان در هاله ابهام
-
نامه سرگشاده فعالین ستاد انتخاباتی پزشکیان در کاشان به استاندار اصفهان
آخرین ارسال ها
آخرین ارسال ها
-
بررسی کتابهای آزمون استخدامی مدرسان شریف (عمومی، اختصاصی و تخصصی)
-
برگزاری نخستین دوره آبانبار شناسی و معرفی گردشگری آبانبار در کاشان
-
نگاهی به نمایشگاه جمعی هنر در “گالری مریم”
-
اندوه بزرگیست زمانی که نباشی
-
راعی از کجا آمد
-
به تفکراتی که قبول نداریم از بودجه نمیدهیم
-
در حکایت تشکی که از امروز مخالفانتان جلو فرمانداری خواهند انداخت!
-
اولین دوره آب انبار شناسی و معرفی گردشگری آب انبار
-
هزینه هنگفت در بازار کاشان در هاله ابهام
-
نامه سرگشاده فعالین ستاد انتخاباتی پزشکیان در کاشان به استاندار اصفهان
ما آخرش نفهمیدیم سیلک اولین تمدن انسانی است یاحوالی آسیاهای شهر شوشتر در خوزستان.البته اولش نفهمیدیم.به روزنامه همشهری 25 شهریور93 صفحه 7آن مراجعه شود
باستان شناسان هیچ وقت حرفی رو به قطعیت نمی زنند شاید امروز آن شهر مورد نظر شما اولین تمدن بوده است. اما این چیزی از ارزشهای سیلک کم نمی کند و هنوز این میراث کهن نیاز به مراقبت بیشتری دارد
تپه های سیلک اگر مال هر شهر دیگر به جز کاشان می بود شانی بالاتر از این داشت
مراسم بسیار خوبی بود امیدوارم با پیگیری ها به نتایجی عملی و تاثیری عینی نائل شود