کاشان نیوز: سرپرست فرمانداری شهرستان کاشان در حالی از ثبت روز بیستم اردیبهشت به عنوان «روز گل محمدی و گلاب» در ضمیمه تقویم ملی کشور خبر داد که رییس سابق اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان کاشان نیز روز 17 دی ماه سال گذشته از ابلاغ رسمی ثبت روز ۲۰ اردیبهشت به عنوان «روز گل محمدی و گلاب» در تاریخ ۱۰ دی ماه ۱۴۰۲ در ضمیمه تقویم ملی کشور خبر داده بود.
روز گذشته به گزارش خبرگزاری ایمنا، حمید رضا محمدی فشارکی شامگاه _دوشنبه، هفدهم اردیبهشت_ در نشست با مدیران شهرستان برای برگزاری جشنواره گل و گلاب در بیستم اردیبهشت با حضور وزیر ارشاد، استاندار اصفهان، معاونین وزرا و مسئولان کشوری و گردشگران این روز از تعیین روز بیستم اردیبهشت بعنوان «روز گل محمدی و گلاب» در ضمیمه تقویم ملی کشور خبر داد و افزود: این جشنواره با هدف توسعه کشت گل محمدی، ترویج گلهای تزئینی، تولید و صادرات گل و گلاب، ایجاد اشتغال بیشتر در صنعت گل و گلاب-گیری، افزایش تولید گل محمدی و بهینهسازی در بستهبندی و صادرات گلاب سنتی و صنعتی برگزار میشود.
وی شناخت و معرفی جاذبههای گردشگری و مکانهای تاریخی و دیدنی این منطقه را از دیگر هدفهای برگزاری این جشنواره برشمرد.
سرپرست فرمانداری ویژه کاشان افزود: میهمانان جشنواره ضمن آشنایی با نحوه گلابگیری سنتی و صنعتی با حضور در گلستانها از گلزارهای این شهرستان نیز دیدن میکنند.
رئیس ستاد توسعه گردشگری کاشان، برگزاری همایش صنعت گردشگری در دانشگاه کاشان، نشست مشترک کار گروه میراث فرهنگی و گردشگری و آب، خاک و منابع طبیعی، همایش توسعه گردشگری، برپایی آئینهای جشن فرهنگی در شهرهای نیاسر، قمصر، برزک و کاشان را از دیگر برنامههای این جشنواره برشمرد.
وی در ادامه سطح زیرکشت گل محمدی در شهرهای برزک، قمصر، نیاسر و جوشقان و کامو و چوگان از توابع این شهرستان را دو هزار و ۷۰۰ هکتار ذکر کرد.
به گفته وی، حدود ۳۰ هزار نفر بهطور مستقیم و غیر مستقیم در بخش گل و گلاب در این شهرستان به کار مشغول هستند.
محمدی افزود: علاوه بر اینکه همه ساله در موسم حج، خانه خدا «کعبه» با گلاب ناب محمدی کاشان شستوشو داده میشود، سالانه حدود ده هزار تن گلاب از این شهرستان به کشورهای جهان صادر میشود.
سرپرست فرمانداری ویژه کاشان گفت: گل و گلاب افزون بر بخش اقتصادی یک آئین سنتی، قدیمی و اعتقادی است و به همین لحاظ میراث فرهنگی در جهت هر چه با شکوهتر برگزار کردن این جشنواره از هیچ کوششی دریغ نخواهد کرد.
وی یادآور شد: برگزاری این جشنوارهها بر رونق اقتصادی شهرهای برزک جوشقان کامو، قمصر و نیاسر تأثیر بسزایی داشته است.
دیدگاه شما