روزنامه کاشان-بیش از سه هزار نفر از اهالی فین کاشان، برای برگزاری آیین سنتی-مذهبی قالی شویان با پای پیاده عازم مرقدحضرت سلطان علی بن امام محمد باقر (ع) شدند.
چوب به دستان فین کاشان ، روز پنج شنبه پس از اقامه نماز در مسجد جامع فین ،حسین حسین گویان آغاز گر آیین نمادین قالی شویان شدند.
رییس شورای هماهنگی مراسم سنتی مذهبی قالیشویان مشهد اردهال کاشان در این مورد گفت: در این حرکت نمادین کاشانی ها،امروز با پای پیاده مسیر 45 کیلو متری فین کاشان تا مشهد اردهال را می پیمایند تا فردا در مراسم سنتی مذهبی قالیشویان شرکت کنند.
آقای منیری، شرکت کنندگان پارسال در این آئین سنتی – مذهبی را حدود 500 هزار نفر اعلام کرد و گفت: امسال پیش بینی می شود 700 هزار نفر دراین آئین شرکت کنند.
در مراسم سنتی قالی شویان که هر ساله در دومین جمعه مهرماه برگزار می شود هزاران نفر از اهالی فین کاشان با چوبدستی های خود که نماد دفاع و کمک رسانی به اهل بیت است، حسین حسین گویان یک تخته قالیچه را در کنار چشمه آب شاهزاده حسین می شویند و مراسم عزاداری برپا می کنند.این قالیچه نماد فرشی است که پیکر حضرت سلطانعلی بن محمد باقر (ع) را روی آن تشییع کرده بودند.
امامزاده سلطان علی بن محمد باقر (ع) در قرن دوم هجری قمری ،1314 سال پیش بنا به دعوت مردم کاشان و فین ، و به امر پدر بزرگوارش حضرت امام محمد باقر (ع) برای ترویج و تعلیم شریعت مقدس اسلام عازم کاشان شد و پس از سه سال ارشاد و هدایت مردم در منطقه اردهال گرفتار مزدوران هشام ابن عبدالملک شد و در جنگی نابرابر به شهادت رسید.
مراسم سنتی مذهبی قالیشویان فین کاشان تنها مراسم مذهبی است که تاریخ برگزاری آن به صورت شمسی محاسبه میشود، تکرار نمادین مراسم تشییع پیکر امامزاده سلطانعلی توسط مردم فین کاشان در هزار و 314 سال قبل است.
مراسم قالیشویان با الهام از حماسه عاشورا ، هجرت و شهادت امامزاده سلطانعلی بن محمد باقر (ع) را در رفتارهای سنتی ایرانی روایت و در سالگرد شهادتش بازگو می کنند.
فلسفه اجرای این مراسم پیادهروی نیز بر اساس عزیمت مردم منطقه فین برای یاری و دفاع از حضرت سلطانعلیبن محمد باقر(ع) در زمان درگیری آن حضرت با دشمنانش انجام میشود که در آن زمان اهالی فین در حالیکه چوب به دست داشتند برای کمک به امام عازم مشهد اردهال شدند ولی زمانی میرسند که آن بزرگوار توسط دشمنانش به شهادت رسیده است.
دیدگاه شما