کاشان نیوز: مدیر پایگاه پژوهشی روستای تاریخی ابیانه گفت: حریم منظر فرهنگی این روستا با استانداردهای دفتر ثبت جهانی یونسکو تدوین و مراحل نهایی را برای ثبت طی میکند.
سیداحمد نجیبی شنبه ۲۲ خردادماه در گفتوگو با ایرنا اظهار کرد: حل مشکلات حفاظتی بافت تاریخی ابیانه از نیمه دوم سال ۹۴ با جدیت درحال پیگیری است و نهادهای اثرگذار شهرستان و استان اصفهان بهدنبال فرایند ثبت جهانی روستای تاریخی ابیانه هستند.
وی گفت: اصلاح تاسیسات خدماتی روستا از جمله تاسیسات برق و تلفن و گاز در نشستی با استاندار اصفهان مورد تاکید قرار گرفت و با استقرار یگان حفاظت میراث فرهنگی در بافت ابیانه، شاهد توقف تخلفات ساختوساز در بافت هستیم و عملیات مرمت بناهای داخل بافت نیز با نظارت کارشناسان یگان حفاظت و پایگاه میراث فرهنگی انجام میشود.
مدیر پایگاه پژوهشی ابیانه افزود: در مستندسازی و پایش بافت تاریخی، کلیه پلاکهای بافت ابیانه مستندسازی و تغییرات آن ثبت خواهد شد تا پشتوانهای برای حفظ و تثبیت بافت این روستای تاریخی باشد.
نجیبی تصریح کرد: با پیشبرد سه محور اصلی حفاظت بافت، آمادهسازی پایگاه و تدوین پرونده ثبت جهانی، روستای تاریخی ابیانه هر روز به مراحل پایانی ثبت در حافظه میراث جهانی بهعنوان یک منظر فرهنگی شاخص که حاصل تعامل هوشمندانه انسان با محیط طبیعی اطراف است، نزدیکتر میشود.
روستای تاریخی ابیانه از توابع نطنز در استان اصفهان در فاصله ۴۰ کیلومتری شمال غربی این شهرستان در دامنه کوه کرکس واقع شده است، این روستا در سال ۱۳۵۴ با شماره ثبت ۱۰۸۹ بهعنوان اثر ملی به ثبت رسید.
چهارطاقی آتشکده هارپاک، آبانبار ناره، مسجد پرزله متعلق به عصر ایلخانی، ساباطها، حدود ۱۵۰ در چوبی ار جنس درخت گردو و چنار با قدمت ۶۰۰ تا ۸۰۰ ساله و خانههای چهارصفه از شاخصهای تاریخی روستای ابیانه است.
مسجد جامع ابیانه با ۹۶۰ سال قدمت، آب و طبیعت در بقعه امامزادگان یحیی و عیسی (ع)، مسجد حاجتگاه از دوره صفویه، آسیابهای بادی منتسب به دوران قبل از صفویه و قلعه پالاهومونه در بیرون از روستا با چشمانداز فضای معماری پلکانی ابیانه از کنار این قلعه از دیگر آثار و ابنیه تاریخی این روستاست.
دیدگاه شما