کاشان نیوز: پس از توافق بنیاد سعدی با وزارت امور خارجۀ جمهوری اسلامی ایران، آقای حسن قریبی، رئیس سابق روابط عمومی و نمایندۀ فرهنگستان در مجامع علمی و فرهنگی تاجیکستان، به ریاست مرکز پژوهشگاه زبان فارسی سفارت جمهوری اسلامی ایران در شهر دوشنبه، پایتخت تاجیکستان، منصوب شد.
حسن قریبی که قبلا مدیریت روابط عمومی فرهنگستان زبان و ادب فارسی در ایران را برعهده داشت شاعر جوان کاشانی است که،سه مجموعه شعر با نامهای «به ناکجایی این جادهها» (پایا ۱۳۸۰) و «ما شهیدان یک اتفاقیم» (هنر رسانه اردیبهشت ۱۳۹۱) «کوچههای کمین» در تاجیکستان انتشارات «ناشر» در شهر خجند را در کارنامه خود دارد.
«فرهنگ املایی خط فارسی به سیریلیک تاجیکی» (سروش ۱۳۸۶) و دستور خط فارسی تاجیکی (فرهنگستان زبان و ادب فارسی ۱۳۸۸) از دیگر فعالیتهای حسن قریبی در حوزه مشترک فرهنگی ایران و تاجیکستان به شمار میآید.
وی در اولین فعالیت جدی خود در پست تازه ، همایش بین المللی مسائل واژه گزینی و اصطلاح شناسی را به کمیته زبان و اصطلاحات آن پیشنهاد و در برگزاری آن مشارکت به عمل آورد و در کنار این همایش محفل «شعر و سخن» را نیز با حضور رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی برگزار کرد.
دکتر غلامعلی حدّاد عادل، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی دراین جلسه از تأسیس بنیاد سعدی در جمهوری اسلامی ایران و افتتاح نمایندگیهای آن در کشورهای خارج، از جمله در تاجیکستان، که اخیراً صورت گرفته است، اطلاع داد و آقای حسن قریبی، رئیس نمایندگی را در تاجیکستان معرفی نمود و افزود: هدف اصلی بنیاد سعدی گسترش و ترویج آموزش زبان فارسی در داخل و خارج ایران برای خارجیان است.
در ادامه شاعرۀ مردمی تاجیکستان، گلرخسار، رئیس شعبۀ نظم اتحادیۀ نویسندگان، محمدعلی عجمی، معاون رئیس اتحادیه، عطا میرخواجه، استاد دانشگاه ملّی تاجیکستان، پروفسور خدایی شریفزاده، شاعر خلقی تاجیکستان، رحمت نذری، سرمحرّر مجلّۀ صدای شرق، رستم وهّاب، و همچنین آقای محمدرضا تاجدینی، شاعر و پژوهشگر ایرانی مقیم تاجیکستان، سخنرانی و شعرخوانی کردند.
آقای حسن قریبی، رئیس پژوهشگاه زبان و ادبیات فارسی در تاجیکستان، نیز از جملۀ کسانی بود که در این محفل به سخنرانی و شعرخوانی پرداخت.
گفتنی است نشر مجلههای نامۀ پژوهشگاه و اندیشه، برگردان و انتشار مقالات پژوهشگران ایرانی به خط سیریلیک و بالعکس، مشارکت در تألیف و آمادهسازی کتابهای محققان تاجیک، همکاری با مراکز علمی و فرهنگی تاجیکستان و تألیف آثار فرهنگی از جملۀ فعالیتهای این پژوهشگاه به شمار میرود.
دیدگاه شما