کاشان نیوز–فرحناز فراشاه: ابوالفضل شاهی طی یک دهه ی اخیر در حوزه های متعدد فرهنگی حاضر شده و هربار قرائت فردی متمایزی از خود بروز داده است.
از استتیک غیرمالوف درگرافیکهای نشر ماهریزتا مرمت ابنیهی بافت تاریخی کاشان- که به احیای عمومی این شهر انجامید- و بعدتر چیدمانهایش از هنر ملی و بعد فرشهای معاصر همه جا واگویههای شاهی خون جدیدی به جریان فرهنگی دمیده است.
این بار مطالعات آکادمیک شاهی در الهیات به کتابی دربارهی معرفتشناسی خطنویسی منتهی شده و نشر پیکره آن را در نمایشگاه کتاب سال ۹۴ عرضه کرده است.
این کتاب با عنوان خوشنویسی و عرفان در فصول مختلف به ارتباط دین و هنر و همچنین خط خوش با عرفان میپردازد و در نوع خود پژوهشی کمنظیر در مکتوبات فارسی به حساب میآید. در مقدمهی کتاب آمده است:”گرایشهای عرفانی در تاریخ اسلام مستعدترین و قابلترین زمینه برای نقشپردازی و هنرنمایی شعرا و نگارگران و خوشنویسان و موسیقیدانان بوده است.
تصوف با نگاه متساهل و زیباشناسانه خود به دین، تنفسگاه و باغی آزادپرور برای مردمانی با احساسات پرشور در تاریخ بوده تا بتوانند با این شیوه بیانی، افکار و عواطف خود را ماندگار کنند.”خواندن این کتاب حتی برای اهالی غیر خطاط نیز میتواند پنجرهی جدیدی به معرفت ایرانی باشد. برای تهیهی کتابهای پیکره به آدرس شبستان راهرو ۲۶ غرفه ۴ مراجعه کنید.
جناب شاهی از هنرمندانی هستند که تخصص خویش را برای احیائ تعهد خود صرف کرده است . امیدوارم بیش از پیش موفق باشند