کاشان نیوز- ابوالفضل نجیب: برخلاف آنچه وزیر بهداشت از خالی شدن بیمارستانها از مبتلایان کرونا به حیرت دنیا تعبیر میکند، در واقعیت اما آنچه میتواند باعث حیرت جهانیان شود، نحوه مدیریت دولتمردان ایران از اولین روزهای ظهور کووید نوزده در دنیا و تا امروز و تنظیم رابطه با این بحران جهانی در ایران است.
مسئولی که یک هفته قبل از این اظهارات اوضاع نابسامان تحت مدیریت خود را بالاتر از قرمز و خود را در مقام عالی مسئول صیانت از سلامت مردم به مسئول غسالخانه مقایسه کرد. حالا به طرفهالعینی از حیرت جهان در رابطه با مدیریت وزارت تحت مسئولیت خود و انگشتبهدهان ماندن جهان سخن میگوید.
اینها درواقع بخش کوچک و در کوتاهترین بازه زمانی اظهارات مسئول اول بهداشت و سلامت جامعه در نحوه مدیریت کووید نوزده است. در نظر بگیرید اظهارات همین مسئول را در اعلام نخستین شواهد ظهور کرونا در ایران از ابتدا تا امروز. اضافه کنید مواضع ضدونقیض ایشان درباره موضوعات مرتبط ازجمله نقش تحریمها در تهیه امکانات پیشگیرانه تا خرید واکسن و تا مواضع ایشان در خصوص تبعات واکسنهای انگلیسی و آمریکایی. اضافه کنید سایر اظهارات مسئولین و مقامات ریزودرشت مسئول و غیرمسئول در خصوص ظهور و راهحلهای پیشگیرانه و درمانی و … تا نتیجه بگیرید جهان از چه مدت پیش از اظهارات وزیر بهداشت تا امروز چارهای جز تحیر بر اوضاع ما نداشته است.
آنچه در این میان بیشتر از هر ناکارآمدی و سوء مدیریت و پنهانکاری و تحریف و … آزاردهنده است و چنانچه بارها بر آن تأکید شده، نگاه عاقل اندر سفیه به مردم و نتیجگان جریحهدار کردن روح جمعی و به چالش کشیدن شعور حداقلی مردمی است که به معنای واقعی کلمه شریف و نجیب هستند. این میزان بیانصافی در حق این مردم با هیچ معیاری در دنیای امروز و با نرمهای حداقلی در کشورهای عقبمانده و تحت سیطره قابلمقایسه نیست. چه رسد به دولتمردانی که مدعی وامداری و رهبری از حکومت نمادین عدل علی (ع) دارند.
نسل من نوعی فراموش نمیکند مخلص کلام طلایهداران حکومت عدل علی در آن زمانها، نامههای امام علی به حاکمان در تنظیم رابطه با مردم و مهمترین آن راستگویی و به رسمیت شناختن کرامت انسانی بود.
کرامتی که به تأکید امام علی و مفسرین همان نامهها در تنظیم رابطه حاکمان با مردم معنی میشد. آنچه در اهمیت اظهارات مسئولان میتوان یادآور شد، ناظر بر فاصله غریبی است که با مردم ایجاد کردهاند. فاصلهای که به لحاظ بسیاری بر بیاهمیت شمردم کرامت انسانها و مهمتر از آن شعور و فهم حداقلی اصرار میورزد.
این نگاه از بالا و تحقیرآمیز به فهم مردم محدود به مواضع و عملکرد دولتمردان در قبال کرونا نمیشود. کافی است در هر موضوعی با حداقل کنجکاوی و پیگیری شاهد این رابطه تحقیرآمیز با مردم باشیم. ظاهرن برای دولتمردان و مسئولین ما این فرض که مردم به کار خود مشغول و کاری به کار و اظهارات ما ندارند، مبرهن و واضح است.
در این میان اهلقلم و اصحاب رسانه هم به هر دلیل چندان التفاتی به این رابطه تحقیرکننده ندارند. رسانهها یا اغلب در انحصار و یا در انقیاد انحصارطلبان ترجیحشان همسویی و انفعال و سکوت در قبال چنین رابطه تحقیرآمیزی است.
آنچه اما در سطح جامعه میگذرد، بر حقایق تلخ و تبعات اجتنابناپذیری دلالت و حکایت دارد. مهمترین بازتاب و بازخورد این وضعیت تشدید سرخوردگی و انفعال و … است.
آنچه موجب نگرانی دلسوزان جمهوری اسلامی است و سالها بر آن تأکید و از موضع دلسوزی برای حفظ دین و دیانت مردم بر آن تأکیددارند، ناظر بر همین رابطه و نگاه مادون به شعور مردمی است که ستونهای اصلی موضوعیت و موجودیت حاکمیت دینی هستند.
دیدگاه شما