در نشست فعالین صنعت گلاب با سرپرست جهاد کشاورزی مطرح شد:
بررسی مشکلات صنعت گلاب و گلمحمدی
روزنامه کاشان- به نقل از عباس زیلایی بیش از ۲۲۰ هزار نفر در هنگام برداشت محصول، در صنعت گلاب و گل محمدی کاشان فعالیت دارند.
به گزارش خبرگزاری فارس از کاشان، عباس زیلایی سرپرست جهاد کشاورزی کاشان بعد از ظهر امروز در نشست گلکاران و تولیدکنندگان گلاب کاشان اظهار داشت: ۱۰ هزار نفر در شهرستان کاشان به این صنعت اشتغال دارند که این تعداد اشتغال به کار، در زمان کاشت، داشت و برداشت به بیش از ۲۲۰ هزار نفر افزایش مییابد.
وی افزود: در حال حاضر ۲۰ کارخانه صنعتی و نیمه صنعتی در شهرستان کاشان در زمینه فرآوری گل محمدی فعالیت دارند. همچنین یک واحد صنعتی اسانسگیری و پژوهشکده اسانس قمصر وابسته به دانشگاه کاشان در راستای تولید و فرآوری این محصول فعال است.
به گفته وی بیش از ۹۵۰ واحد گلابگیری سنتی نیز در زمینه تولید گلاب در مناطق قمصر، جوشقان و کامو، برزک و نیاسر کاشان فعالیت دارند.
سرپرست جهاد کشاورزی کاشان، درآمد ناخالص گل محمدی در کاشان را ۲۰۰ میلیارد ریال اعلام و هزینههای تولید آن را سرسامآور توصیف کرد.
زیلایی، خشکسالیهای پیاپی، کاهش بارندگی، تبخیر زیاد، افزایش دما به همراه دمای گرم موسمی، آزادسازی قیمت نهادهها از جمله سوخت و بیتوجهی به کشت مکانیزه را از جمله عوامل افزایش هزینه تولید گل محمدی در کاشان ذکر کرد.
وی همچنین عدم زیرساختها و افزایش هزینههای اجرا، بیتوجهی به کاربردی کردن دستاوردهای تحقیقاتی در بخش کشاورزی، عدم تثبیت قیمت محصولات کشاورزی، افزایش بهرههای بانکی، نبود دانش کافی و فقر نیروی جوان در بخش کشاورزی را از دیگر عوامل افزایش هزینه تولید گل محمدی در کاشان برشمرد.
سرپرست جهاد کشاورزی کاشان با اشاره به مزین شدن امسال به نام «تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی» توسط مقام معظم رهبری بیان داشت: محقق شدن این شعار در بخش محصولات کشاورزی، وظیفه فعالان این عرصه را نسبت به سالهای گذشته سنگینتر کرده است.
زیلایی سهم دولت در پشتیبانی از تولیدات داخلی صنعتی و کشاورزی را یادآور شد و گفت: مسئولان و کارشناسان این بخش برای مشاوره و اجرایی شدن مباحث نوین کشاورزی آمادگی لازم را دارند.
سرپرست جهاد کشاورزی کاشان تصریح کرد: در راستای حمایت از کار و سرمایه ایرانی، دولت تسهیلات کمبهره، مدتدار و بلاعوض برای کشت ارگانیک گل محمدی، احداث استخرهای ذخیره آب و استخرهای تنظیمی، لولهگذاری و کانالکشی و ایجاد آبیاری تحت فشار به متقاضیان ارائه میکند.
این مسئول تسهیل در فرآیند خرید محصول گل محمدی، حذف واسطهها و دلالان، شناسایی واحدهای تولیدی متقلب، پرداخت به موقع مطالبات کشاورزان توسط سرمایهگذاران، تقویت چرخه تولید و اتقان در تولید را سهم سرمایهگذاران و کارگران در تحقق تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی اعلام کرد.
زیلایی با اشاره به سهم مردم در استفاده از تولیدات داخلی بیان داشت: رویکرد جامعه به طب سنتی و استفاده از گیاهان دارویی معطر طبیعی در کشور در حال افزایش است.
سرپرست جهاد کشاورزی کاشان متذکر شد: انتظار میرود دولت اقدامات مؤثری را برای جلوگیری از واردات کالاهای خارجی به ویژه گیاهان دارویی و اسانس گلها داشته باشد.
وی با اشاره به وسعت یکهزار و ۵۵۰ هکتاری باغات شهرستان کاشان یادآور شد: به طور میانگین از هر هکتار از این باغات ۴ هزار کیلوگرم گل و سالانه بیش از ۶ هزار و ۲۰۰ تن گل محمدی برداشت میشود که با آموزشهای ترویجی و رعایت مسائل بهزراعی به چندین برابر قابل افزایش است.
به گفته وی، شهرستان کاشان در تولید گل و گلاب از قدمت تاریخی و شهرت جهانی برخوردار است و همه ساله بیش از ۵ میلیون نفر گردشگر داخلی و خارجی از مراسم گلچینی و گلابگیری در شهرستان کاشان بازدید میکنند.
در این نشست که با حضور گلکاران مناطق جوشقان و کامو، قمصر، برزک و نیاسر و همچنین تولیدکنندگان صنعتی و سنتی گلاب در این مناطق به همراه حضور کارشناسان جهاد کشاورزی برگزار شد، گلکاران، نرخ جدید خرید گل محمدی بر اساس نرخ تورم در سال جاری را پیشنهاد دادند تا پیشنهاد آنان، در نشست دیگری با حضور کارشناسان جهاد کشاورزی و فرمانداری ویژه کاشان و اداره صنعت، معدن و تجارت این شهرستان بررسی شود.
دیدگاه شما